Nevăzătorii doneaza pentru un Centru de Reabilitare destinat celor ce-şi pierd vederea în maladii şi-n accidente.

CELLA mi-a scris despre niste oameni minunati care se gandesc la semenii lor.Sunt cu atat mai mult de admirat,cu cat sunt nevazatori.Ii felicit si sper sa se stranga banii necesari.

„uite, după ziua de ieri … ce fac nişte oameni pe care soarta i-a lipsit de lumina ochilor, să-i ajutăm şi pe ei că-s tot singuri … societatera prin ilustrele ei instituţii nu le poartă grija … sistemul i-a uitat printre “atîtea griji” …”

Într-o ţară în care mulţi se vaietă, se văicăresc, se plâng, se jeluiesc, într-o patrie unde aşa-zişii formatori de opinie se lamentează că românii nu sunt în stare să se solidarizeze în jurul unui proiect de anvergură, trăiesc nişte români, orbi ce-i drept, care nu se vaietă,ci sar în ajutorul celor mai greu loviţi de soartă decât ei. Nevăzătorii au donat până acum, din puţinul lor, peste 225 de mii de euro pentru construirea la Bucureşti a unui Centru de Reabilitare destinat celor ce-şi pierd vederea în maladii şi-n accidente.
Dacă eşti o persoană cu probleme vizuale, suntem siguri că vei sprijini acest proiect în continuare.
Dacă eşti o persoană integră fizic, suntem convinşi că vei avea integritatea morală de a da şi tu o mână de ajutor.
Între 2 aprilie şi 17 mai, donează 2 euro trimiţând un SMS la acelaşi număr, 879, în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote.
Apelează în Romtelecom la nr. 0900 900 292 pentru a dona 2 euro, la 0900 900 295 pentru 5 euro şi la 0900 900 290 pentru 10 euro.

Celor care înţeleg, celor care se întreabă

Şi crezi că se-ntreabă vreunii
cum scrii cu adevărat tu
care nu-ţi vezi scrisul?

Radu Sergiu Ruba – poet, prozator, eseist, traducător, realizator de emisiuni de radio – este preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor din România.

Posted on aprilie 3, 2009, in umanitare and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 8 comentarii.

 1. CELLA,multumesc,multumesc…
  O duminica minunata si tie!

 2. Beatris,cu multa placere.
  Iti multumesc ca vrei sa contribui pentru acest centru…din cate am citit,banii se aduna prin SMS-uri si Romtelecom,altceva nu stiu.Doar cineva de la Asociatia nevazatorilor poate spune mai multe.
  Am vazut filmuletul

  cu povestea ta trista ,povestea a sute de oameni din Romania.Nu inteleg cum de e posibil ca oamenii sa fie aruncati din casa lor! 😦
  Nu stiu ce as mai putea spune cand la noi se intampla atatea ticalosii si justitia nu-si face datoria.

  Multa sanatate si toate cele bune,o duminica minunata!

 3. draga mea, mulţumiri i se cuvin fiecărui OM căruia-i pasă fie şi preţ de-un gînd şi-o rugăciune pentru semenul său pentru că astfel mulţumim lui Dumnezeu că ne îngăduie cu toate ale noastre bune şi rele
  să ai o duminică luminoasă 😆

 4. Multumesc de info …..eu sunt nevazatoare si am sa contribui pt.acest centru dar am citeva intrebari: cine aduna aceste contributii si cine se va ocupa de a pune in realitate acest centru, iar cu privire la solodaritatea romanilor va rog sa cititi aici: http://evacuatidincasa.blogspot.com/ si sa priviti aici :http://www.youtube.com/watch?v=l7ze861YpWc

 5. Cristian,respect pentru acei oameni minunati care fac multe pentru semenii lor desi au si ei probleme.N-ai observat ca oamenii care au avut parte de suferinta sunt mai sensibili si nu pot ramane indiferenti la suferinta?
  Iti doresc un weekend placut!

 6. Cu multa placere,doamna Lucia Verona.De fapt,CELLEI i se cuvin multumirile.
  Un weekend minunat si inspiratie la scris!
  Gabi.

 7. O altă postare scrisă cu sufletul pentru oameni care au nevoie de ajutorul altor oameni… Mă înclin cu respect…

 8. Mulţumesc foarte mult.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: