„Romanul a uitat sa viseze, stie numai sa se conduca dupa reguli.”Dan Puric

La multi ani,Dan Puric!Update de la CELLA:O noua carte al carei autor e Dan Purichttp://www.buybooks.ro/despreomulfrumos.html
Azi e ziua lui Dan Puric.Si el e nascut in zodia varsatorului.Ii urez la multi ani si multa sanatate!Dan Puric s-a nascut in 12 februarie 1959, este un actor şi regizor român care a jucat atât în teatru, cât şi în film.dan-puric Spectacolele sale – Toujours l’amour, Made in Romania, Costumele, Don Quijote – au fost reprezentate în oraşe din mai multe ţări. În film, a jucat rolul principal în coproducţia româno-sârbă Broken Youth, regia Maria Marek, iar spectacolele sale de pantomimă au fost transmise de Televiziunile BBC Belfast Royal College, 3SAT Frankfurt, RTL. A mai jucat şi în filme pentru Televiziunea din Lausanne, Elveţia.
Ce spune omul si artistul Dan Puric despre persoana sa:”Personal ma identific ca un om care s-a nascut intr-o tara ce te indreptateste sa-ti zici cam asa : ” fa-ma mama cu noroc / si arunca-ma in foc „, adica fericit deopotriva ca m-am nascut in acest spatiu si nefericit cand ma uit la atatea cate ni se intampla.

101Intr-un fel, imi identific existenta ca pe o stare de constiinta in fata lui Dumnezeu.

In rest totul este o figuratie mai mult sau mai putin reusita. Atat pentru cei care ma cunosc cat si pentru cei care nu ma cunosc, aceasta este, cred, identitatea mea. „

„Visul meu este ca toti oamenii sa viseze. Romanul a uitat sa viseze, stie numai sa se conduca dupa reguli. Daca incetam sa visam, si aici ma refer la vis ca posibilitate, suntem distrusi.”

112„Sunt un copil al lumii. Calatoresc de la Londra la Calarasi, Brasov si de aici in Germania. Ce pasaport minunat mi-a dat Dumnezeu!”

În 2008 i-a apărut la editura „Platytera” din Bucureşti, cartea Cine suntem, sau „despre taina identităţii personale şi comunitare trăită şi exprimată în şi prin persoana autorului” . Cartea începe cu îndemnul părintelui Iustin Pârvu „Urmaţi-l, citiţi-l şi-l veţi înţelege”, are o prefaţă, „Dan Puric, un apologet ortodox” semnată de Dan Ciachir, o postfaţă, „Dan Puric, un foc nestins”, semnată de Gheorghe Ceauşu, şi conţine zece capitole: Mătur poteca spre Biserică; Dragostea, mai presus de artă; Sensul vieţii, al morţii şi al suferinţei; Zodia supravieţuirii; Demnitate creştină; Cauză şi efect; Cele trei priviri; Zece leproşi; Cine suntem; Lumină de om şi de neam românesc.
Dan Puric „vede” în permanenta o piesa de teatru în lumea care îl înconjoara. „Poporul roman ma izbeste zilnic, ma doare… cand vad lumea pe strada cum mananca, cum se îmbraca, cum stau aplecati în metrou, e dureros! Sunt stresati, sunt obositi… si, cand ma uit la ei, ma vad pe mine. Asta este ceea ce transmit eu”. Momentan, produce, cu trupa lui de teatru, „Don Quijote”. „Între Don Quijote si Sancho Panza este urmatoarea diferenta: Sancho Panza vede realitatea si e plin de griji, Don Quijote vede adevarul si lupta! Una este sa vezi adevarul acestui popor si alta este sa vezi realitatea acestui popor! Faptul ca se afla la limita gradului de subzistenta, ca valoarea e pe cale de disparitie, nu înseamna ca romanii nu sunt un popor tainic, cu resurse infinite de sensibilitate”. Este Dan Puric un Don Quijote?

„De mai bine de o ora stai de vorba cu el! Toti suntem în taina Don Quijote, dar pe strada devenim Sancho! Tinem cu dintii de rolurile pe care ni le-a dat societatea si uitam ce ne-a dat Dumnezeu. Eu sunt în primul rand OM si abia dupa aceea, actor la Teatrul National!”

Posted on februarie 12, 2009, in aniversari, calendarul zilei, cultura, personalitati and tagged , , , . Bookmark the permalink. 5 comentarii.

  1. CELLA,mai spun si aici.Si el e varsator. 😉

  2. Multumesc,CELLA. 🙂
    Am sa preiau acest anunt,poate ca unii dintre vizitatori sunt interesati.

  3. p.s.- pentru cei ce doresc , a apărut ( a lansat ) noua carte
    http://www.buybooks.ro/despreomulfrumos.html 😆

  4. ” LA MULŢI ANI ” !!! OM MINUNAT

  1. Pingback: Cel mai cel varsator « my heart to your heart

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: