De bine despre cadre medicale si spital

Dupa o saptamana de spitalizare, dupa o saptamana fara calculator, fara internet, fara stiri, am cam ramas in urma cu evenimentele.
Important este ca ma simt bine, atat cat se poate la varsta mea si la problemele mele de sanatate.In primul rand le multumesc prietenilor mei virtuali care au fost cu gandul alaturi de mine, e asa de minunat sa stii ca prietenii nu sunt indiferenti la problemele tale.
Sa vorbesc acum despre spital si ingrijirea medicala.De un timp am tot auzit plangeri despre medici, cadrele medicale, conditii proaste in spitale, lipsa de medicamente.De data asta veti auzi cu totul altceva.
Am fost internata la spitalul municipal Alexandru Simionescu din Hunedoara, sectia Cardiologie, medicul cardiolog Radu Irina s-a ocupat de mine.
Am primit o ingrijire deosebita, toate asistentele, infirmierele (imi pare rau ca nu le stiu numele) sunt profesioniste minunate si nu numai asta, au si ceva ce lipseste unor cadre medicale, au dragoste fata de oameni, fata de meseria lor.
Le multumesc pe aceasta cale si sper sa citeasca cat mai multi oameni ca-n unele spitale din Romania pacientii sunt bine ingrijiti, nu trebuie sa aduca de acasa medicamente sau sa-si plateasca tratamentul, ca nimeni n-a cerut nimic, ca in spital este curatenie, apa calda, toaletele sunt curate, spitalul e vechi de vreo 40 de ani dar se renoveaza .
Le doresc tuturor cadrelor sanitare de la spitalul municipal Dr.Alexandru Simionescu sanatate si sper ca cei care fac parte din categoria cealalta(despre care vorbeste mass-media) sa ia exemplu de la colegii lor care-si iubesc meseria si oamenii.

Gabriela Dragoi.

In capela ecumenica se tin slujbe duminicile si inca intro zi (nu stiu ce zi) pentru toti oamenii credinciosi sau care simt nevoia sa asculte o slujba bisericeasca, indiferent de religie.

N-am fost la slujba, noi hraneam porumbeii care veneau pe pervaz(cred ca aproape toti pacientii ii hranesc cu miez de paine), in plus, ce nu se manca adunam si duceam la cateii de prin zona.Daca ar fi dupa mine, toate resturile de mancare le-as folosi pentru o ferma de porci, bineinteles si pentru cateii de acolo (poate sunt si pisici) care ar putea fi ingrijiti foarte bine, ar putea fi sterilizati sa nu se mai inmulteasca si sunt sigura ca aceste animalute ar putea ajuta pe multi pacienti sa se simta mai bine.

Pentru ca am vorbit destul de multe despre spital(din ceea ce cunosc), as vrea sa mai adaug ca mai exista un corp al spitalului intrun bloc cu patru etaje care are nevoie de renovare,chiar si drumul prin curtea spitalului pana acolo este plin de gropi, pacientii de acolo se pot deplasa foarte greu cu scaunele rulante, mai ales ca foarte greu pot fi coborati, spatiul fiind foarte ingust, iar lift nu exista.Poate se va face dupa ce se renoveaza cladirea.Din experienta mea pot sa spun ca multi oameni bolnavi sau cu handicap care stau internati perioade indelungate sau chiar pana la sfarsitul vietii, ar avea o viata mai frumoasa daca ar fi scosi la aer sau ar avea voie sa aiba langa ei un animalut.Din pacate, asa sunt facute normele pentru ingrijirea acestor oameni ca nici robot sa fii n-ai putea sa te ocupi de opt astfel de oameni in timpul programului.Adica sa faci curat, sa-i hranesti, sa-i schimbi, sa-i speli, sa le spui o vorba bune sau sa-i mangai.Sper sa se schimbe aceste norme, mai alesc ca acesti oameni platesc serviciile cu cateva milioane pe luna.Sunt ingrijiti bine, dar lipseste acel ceva care le-ar face mai placute zilele ramase de trait si doar pentru ca e prea putin personal de ingrijire(infirmiere, ingrijitoare).

Le doresc tuturor oamenilor multa sanatate, stiti, nu conteaza ca ai averi sau nu, cand ajungi neputincios e acelasi lucru pentru sarac ca si pentru bogat, adica depinzi de altii care te hranesc, te spala, te schimba si daca au timp, te mangaie.

Posted on august 4, 2008, in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: