Ángel Botello(20 iunie 1913 -11 noiembrie 1986), pictor si sculptor portorican

La multi ani, Enya!Tot ce-ti doresti sa se implineasca!Succes la scoala si cat mai multe expozitii si premii!

Girl with a Cat

Ángel Botello – Girl with a Cat

Ángel Botello – Two Girls with a Cat

Ángel Botello (20 iunie 1913 -11 noiembrie 1986), pictor, sculptor si grafician spaniolo-portorican. Criticii  artistului l-au supranumit  „Gauguin din Caraibe” pentru culorile indraznete si  pictatul vietii din insula. Botello este considerat unul dintre cei mai importanti artisti post-modernisti latino- americani, recunoasterea si cererea artei sale continuand sa creasca in zilele noastre, lucrarile sale fiind vandute in licitatii la preturi fara precedent .

Ángel Botello nu s-a alaturat  vreunei scoli sau miscari artistice particular artistic school,  avand propriul lui stil. Botello a fost un artist multilateral care a lucrat in toate toate mediile gasite: pictura in ulei, desen, grafica, sculpturi in bronz, lemn, fotografie si mosaic.

Din blogosfera.

Cella.LA MULŢI MINUNAŢI ŞI FERICIŢI ANI, ENYA!!!:)

Gabriela Elena.De multe ori o usa se deschide spre aceeasi lume, Elisa.Nişte flori răcoritoare, Geanina.Destin,

In 20 iunie s-au nascut si:

Salvator Rosa(20 iunie 1615 – 15 martie 1673), pictor Baroc, poet si gravor italian care a trait in Neapole, Roma si Florenta. Ca pictor e cunoscut a fi un ”neortodox si extravagant” , precum si un “rebel perpetuu” proto-Romantic.

Léon Bonnat (20 iunie 1833 – 8 septembrie 1922), pictor francez.

Konstantin Makovsky (20 iunie 1839 – 17 septembrie 1915), pictor rus.

Posted on iunie 20, 2010, in arta, calendarul zilei, cultura, imagini and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. 5 comentarii.

Lasă un comentariu