Edwin Austin Abbey (1 aprilie 1852 – 1 august 1911), pictor american

Edwin Austin Abbey – The Arthurian knight Sir Galahad discovering the fabled Holy Grail

Edwin Austin Abbey – The Penance of Eleanor, Duchess of Glouster

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Edwin Austin Abbey s-a nascut pe 1 aprilie 1852 si a murit pe 1 august 1911. A fost un artist american, cunoscut in special pentru desenele si picturile sale despre subiecte shakespereane si victoriene, precum si pentru cele dedicate incoronarii lui Edward al VII-lea. Cea mai cunoscuta opera a sa, The Quest of the Holly Grail, este in Biblioteca Publica din Boston.
A inceput ca desenator, facand numeroase scheciuri si ilustratii pentru magazine si reviste ca Harper’s Weekly sau Scribner’s Magazine. Se va muta in Anglia, unde va deveni memebru al Academiei Regale in 1898. In 1902 a fost ales sa picteze incoronarea lui Edward al VII-lea, cu aceasta ocazie locuind o vreme la Buckingham Palace.
In 1890 a realizat o picture murala la Boston Public Library – “The quest for the Holly Grail”. I-au trebuit 11 ani ca sa desavarseasca lucrarea complet; a mai realizat si alte murale cum ar fi cea pentru Pennsylvania State Capitol in Harrisburg si care contine medalioane alegorice despre Stiinta, Arta, Justitie si Religie. Pe cand lucra la murala “Citirea declaratiei de Independenta”, a descoperit ca este bolnav de cancer in 1911, si a trebuit sa incetineasca ritmul lucrarilor, asistentul sau Ernest Board, fiind cel care a terminat lucrarea cu putin ajutor de la Abbey si de la John Singer Sargent, un prieten al lui Abbey.
Abbey a fost ales membru al Academiei Nationale de Desen si al Academiei Americane de Arte si Litere. Din 1937, Universitatea din Yale gazduieste la cererea vaduvei lui Abbey, o parte importanta a lucrarilor sale.
sursa

Edwin Austin Abbey (1 aprilie 1852 – 1 august 1911), pictor american

Din blogosfera.

Mirela Pete.Cărțile ilustrate de mine, acum în librării!

Cristian Lisandru.Apariţie editorială – „Te iubesc pentru că eşti” (doi autori, o singură iubire – Geanina şi Cristian LISANDRU)

Ioan Usca.Mărul de aur – 3

Teo Negură.Poveste de vis (75)

Rokssana.duzina de cuvinte – 23 – candva armasar

Lili3D.Calea rugăciunii – Arsenie – 12

Ioan Usca.De 1 Aprilie

Călin Hera.De sezon. Păcăleala şi minciuna

Punctul de vedere.Pe romaneste

Rokssana.dream a little dream of me

Ulise al II-lea cel Ocoş.Lătrături ocoşe (310312)

Posted on aprilie 1, 2012, in arta, calendarul zilei, cultura, imagini and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 11 comentarii.

  1. Un pictor american foarte talentat, cred ca in tara lui e cunoscut destul de bine.
    Va multumesc, domnule Serban Petre.

  2. se vede ca a fost un mare pictor desi nu este cunoscut……din temele prezentate prima prezentata se detaseaza de celelalte dupa parerea mea….va multumesc

  3. Cristian, tabloul pe care-l preferi mi-a atras atentia foarte mult.l-am privit cu mai mare atentie decat pe celelalte, poate ca e din cauza culorilor cum spui tu.
    Iti multumesc pentru vizita si comentariu.
    O saptamana mai buna si tie!

  4. Bine te-am regăsit, Gabi, o săptămână cât mai bună să ai, din toate punctele de vedere. Prin felul în care a folosit culorile, pictorul m-a cucerit cu acest tablou:

    „Edwin Austin Abbey – Stony Groun”

    Aşa că el este „premiantul” de azi, cu tot subiectivismul. Gânduri bune din partea noastră!

  5. Mirela, l-am adus fiindca s-a nascut in 1 aprilie si am aflat despre el pe pagina zilei de pe Wikipedia.mai am un calendar cu zilele de nastere ale artistilor care au fost, atat pictori, cat si sculptori si fotografi.
    M-am bucurat ca am gasit biografia acestui artist in limba romana, ceea ce e destul de rar.
    o saptamana frumoasa si tie, Mirela!

  6. Gabi, te felicit ca aduci aici si multi pictori de peste ocean, despre care nu am auzit decat tangential, dar care merita sa fie cunoscuti!
    Iti doresc o saptamana frumoasa! 🙂

  1. Pingback: Albert Anker (1 aprilie 1831 – 16 iulie 1910), pictor si ilustrator elvetian | my heart to your heart

  2. Pingback: Francis Coates Jones (1857 – 1932), pictor si ilustrator american « my heart to your heart

  3. Pingback: O nouă ilustrație de carte. Zânele vrăjesc cireșele « Mirela Pete. Blog

  4. Pingback: obsesie | Rokssana's Blog

  5. Pingback: Cel mai frumos joc de cuvinte « Teo Negură – Trafic cu hituri

Lasă un comentariu