Francesco Albani(17 martie ori 17 august 1578 – 4 octombrie 1660), pictor italian baroc

Francesco Albani – The Annunciation

Francesco Albani – Baptism of Christ ca 1640

Francesco Albani – Spring

Francesco Albani – Summer

Francesco Albani – Autumn

Francesco Albani – Winter

Francesco Albani or Albano (17 martie ori 17 august 1578 – 4 octombrie 1660) a fost un pictor italian baroc din familia Albani.
S-a nascut in 1578 in Bologna, tatal lui era un negustor de matasuri care intentiona sa-l pregateasca in acel domeniu; insa pe la varsta de 12 ani, Albani a devenit ucenicul maestrului pictor manierist Denis Calvaert, unde l-a cunoscut pe Guido Reni. Curand dupa aceea l-a urmat pe Reni la asa numita „Academie” condusa de familia Carracci: Annibale, Agostino si Ludovico. Acest atelier a format carierele multor pictori ai scolii Bolognese, inclusiv Domenichino, Massari, Viola, Lanfranco, Giovanni Francesco Grimaldi, Pietro Faccini, Remigio Cantagallina si Reni.
In anul 1600, Albani s-a mutat la Roma pentru a lucra la pictarea de fresce in galeria de la Palazzo Farnese.

Albani a devenit cel mai important ucenic al maestrului Annibale Carracci. Folosind desenele lui Annibale si asistat de Lanfranco si Sisto Badalocchio, Albani a completat frescele de la capela San Diego din San Giacomo degli Spagnoli intre 1602-1607. In 1606-7, Albani a completat frescele din Palazzo Mattei di Giove din Roma.

Printre elevii lui Albani s-au numarat si fratele sau Giovanni Battista Albani, precum si Giacinto Bellini, Girolamo Bonini, Giacinto Campagna, Antonio Catalani, Carlo Cignani, Giovanni Maria Galli, Filippo Menzani, Andrea Sacchi, Andrea Sghizzi, Giovanni Battista Speranza, Antonio Maria del Sole, Emilio Taruffi si Francesco Vaccaro.

Francesco Albani(17 martie ori 17 august 1578 – 4 octombrie 1660), pictor italian baroc

Tot in 17 martie s-au nascut:

Mikhail Vrubel(17 martie 1856 – 14 aprilie 1910), pictor simbolist rus.

Jean-Marc Nattier (17 martie 1685 – 7 noiembrie 1766), pictor francez.

Posted on martie 17, 2012, in arta, calendarul zilei, cultura, imagini and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 11 comentarii.

  1. cRED CA NU MULT MAI ESTE PANA VOM ASISTA SI-N ACESTE ZILE la astfel de manipulari ale oamenilor lasati fara educatie.Din cate stiu, numarul analfabetilor e foarte mare, in Romania sunt foarte multi copii si tineri analfabeti.
    Multumesc mult pentru mesaj si video.

  2. Pictura a fost limbajul codificat care exprima viziunea interpretata de oameni foarte avansati mental in timpurile lor.Sa nu uitam caci scrisul a fost o arma secreta de mii de ani de zile de comunicatie intre stapini,boieri,regi,etc care controlau populatiile lor.Religia a facut parte din acest complot de a mentine omenirea in intuneric deoarece a estimat cind iesti intalept nu mai ai nevoie de cei care de subjuga mental, spiritual,fizic,de unde acele erezii care omorau oameni nevinovati in numele celui care te salveaza.

  3. La asta nu ma pricep, nu stiu care e adevarul, insa am vazut astfel de imagini lasate de oameni acum mii de ani pe peretii pesterilor.
    Multumesc pentru vizita.

  4. Caii zburatori cu caruta de razboi prin ceruri facind zgomote,tunaturi si fulgerari pe timp de ploie, este confirmarea ideologica caci omenirea nu pute sa imagineze ceva care nu cunoastem inca.

  5. Cristian, mai am pregatite cateva postari cu pictorii lumii si incerc sa-i reamintesc pe cei prezentati deja, de fiecare data cand vin pe blog.
    Iti multumesc ca-ti faci timp sa vii pe-aici.

  6. O incursiune deosebită într-o perioadă de glorie a picturii… Gândurile mele bune, Gabi… Am trecut cu plăcere, ca de fiecare dată, şi am admirat fiecare lucrare pe care ne-ai prezentat-o.

  7. Mirela, ce bine ca am avut articolul pregatit din perioada cand petreceam mai mult timp pe-aici.
    Ma bucur ca ai trecut pe-aici si ai lasat un semn pentru care-ti multumesc mult.
    O saptamana frumoasa, Mirela!

  8. Nume mari care fac gloria picturii baroce in special si a artei in general. Nume care au adus un mare si insemnat aport in istoria artei, in marele patrimoniu cultural al omenirii. Multumim ca le cinstesti.
    O duminica frumoasa, draga Gabi! 🙂

  1. Pingback: Carlo Cignani(15 mai 1628 – 8 septembrie 1719), pictor baroc italian « my heart to your heart

  2. Pingback: Aparatul de vopsit suflete | innerspacejournal

  3. Pingback: Poveste de vis (73) « Teo Negură – Trafic cu hituri

Lasă un comentariu