Walter Crane (15 august 1845–14 martie 1915), pictor si ilustrator de carti englez

La Multi Ani tuturor Mariilor si Marianilor!la Multi Ani tuturor marinarilor de Ziua Marinei Romane!

Walter Crane – Horses of Neptune

Walter Crane – Ensigns of Spring

Walter Crane – The Masque of the Four Seasons

Walter Crane – The Wheel of Destiny

Walter Crane – Swan Wallpaper

Walter Crane – Art and Life

Walter Crane – Poppy Tile

Walter Crane – Jack and the Beanstalk

Walter Crane(1845–1915) a fost un pictor si ilustrator de carti englez. Walter Crane(1845–1915) a fost un pictor si ilustrator de carti englez. Este considerat cel mai prolific si influent creator de carti de copii din generatia lui.

Walter Crane s-a născut în Liverpool pe 15 august 1845, al doilea fiu a lui Thomas Crane, un pictor portretist si miniaturist. A fost un adept al noii miscari in arta si a inceput sa studieze si sa aprecieze stilul  Fratiei pre-rafaelita, de asemenea a fost un student sarguincios al renumitului artist si critic John Ruskin.Ca gravor in lemn a avut oportunitatea sa studieze artistii contemporani a caror   opera a trecut prin mainile lui, lucrarile pre-rafaelitilor Dante Gabriel Rossetti si John Everett Millais, precum si ilustratiile pentru „Alice in Wonderland” ale  lui Sir John Tenniel si Frederick Sandys.Un element important in dezvoltarea talentului sau a fost studierea stampelor japoneze. La inceputul anilor 1880, initial sub influenta lui Morris, Crane a fost strans asociat cu miscarea socialista. A facut la fel de mult ca si Morris pentru a aduce arta in viata de zi cu zi a tuturor claselor sociale. Cu acest obiectiv in vedere el a pus un accent deosebit pe designul pentru textile si wallpaper, precum si pe decorarea casei; insa si-a folosit arta si pentru avansarea directa a cauzei   socialiste. pentru o lunga perioada de timp a desenat pentru organizatiile socialiste, Justice, The Commonweal si The Clarion.

Cu toate ca nu era un anarhist, Crane a contribuit la cateva publicatii libertare, inclusiv Liberty Press si Freedom Press.

Walter Crane a murit pe 14 martie 1915 in spitalul Horsham, West Sussex. Trupul lui a fost incinerat la Golders Green Crematorium, unde a si ramas cenusa lui.

Picturi de Walter Crane

Walter Crane (15 august 1845–14 martie 1915), pictor si ilustrator de carti englez

Aesopica, Walter Crane

Din blogosfera.

zamfirpop.Să ne trăiască, Măriile!

Teo Negură.Eternul (bolnav) feminin

Cristian LISANDRU.Turistul (partea întâi)

Posted on august 15, 2011, in arta, calendarul zilei, cultura, imagini and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 5 comentarii.

  1. Artistul acesta imi pare un fel de magician al culorii si tainelor lumii.
    Iti multumesc, Cristian!

  2. „Walter Crane – The Wheel of Destiny”

    Monumentală, mi-aş permite să spun. O încântare…

  1. Pingback: Miercurea fără cuvinte. Azi, Serafina! « Mirela Pete. Blog

  2. Pingback: Trafic cu Hituri (runda 79) « Teo Negură

Lasă un comentariu