Adevarul despre cauzele suferintei

Suferinta:11 septembrie 2001(poze).

Adevarul despre cauzele suferintei:dorintele,poftele,ignoranta.
Poftele sunt cea mai puternica dorinta pe care o au toate fiintele pentru placerile simturilor si pentru viata insasi.De exemplu,oamenii cauta sa se bucure de mancare buna,distractie si companie placuta.Dar nici una dintre acestea nu ne dau satisfactie completa,deplina.dupa ce mancam o mancare fina,ascultam muzica buna si suntem intro companie placuta,totusi nu suntem multumiti.Am dori sa ne bucuram de aceste placeri inca o data si inca o data ,cat de mult este posibil.

Si oamenii care isi doresc prea multe lucruri nu sunt niciodata multumiti.Ca si copiii intrun  magazin de jucarii,ei poftesc la toate lucrurile atragatoare pe care le vad in jurul lor.Dar ca si copiii,curand nu mai sunt satisfacuti cu ce au si doresc mai mult.cateodata,nici nu mai pot dormi si manca pana nu obtin ce-si doresc.Cand vor obtine ceea ce vor,se vor simti fericiti pentru scurt timp.multi dintre ei vor fi prea ingrijorati pentru siguranta si conditia noilor lor achizitii pentru a se bucura de ele.Daca se intampla ca obiectul pe care-l poseda sa se sparga in bucati si trebuie sa-l arunce,vor suferi pentru aceasta pierdere chiar mai mult.

Cand obtinem ceva ce ne dorim,vrem din ce in ce mai mult si astfel creste lacomia.Datorita lacomiei si dorintelor,oamenii incep sa minta,sa triseze si sa fure pentru a obtine ceea ce vor.Dorintele necontrolate pot duce la interdictii,de exemplu la fumat,baut si mancat,toate acestea cauzandu-ne suferinta ,boli fizice si psihice.
Daca o persoana previne pe cineva asupra ceea ce-si doreste,acela s-ar putea supara.Dorinta,atunci cand e obstructionata poate duce la imbolnavire si manie.Aceasta la randul ei poate duce la cuvinte dure,certuri violente si chiar bataie sau crima.Toate acestea produc suferinta.
Ignoranta.Poftele sau dorintele sunt ca un copac cu multe crengi.Exista crengi ale lacomiei,a bolii si a maniei.Fructul acestui copac este suferinta,dar cum creste copacul poftelor?El creste din ignoranta.
Ignoranta este incapacitatea de a vedea adevarul despre lucruri,de a vedea lucrurile asa cum sunt.Exista multe adevaruri despre lumea ignorata de oameni datorita limitelor intelegerii lor.
De exemplu,stiinta a aratat ca exista sunete pe care oamenii nu sunt capabili sa le auda si unde de lumina pe care nu le pot vedea.Oamenii sunt total inconstienti de undele radio sau rzele luminii ultra-violete daca nu au instrumente speciale care sa le permita sa le observe.Atat timp cat oamenii raman ignoranti cu privire la lumea in care traiesc,ei sufera de tot felul de neintelegeri si deziluzii.

Cand oamenii isi imbunatatesc cunostintele si capata intelepciune prin studiu,gandire potrivita,meditatii,reflectii,ei vor vedea Adevarul.Vor vedea lucrurile asa cum sunt cu adevarat.Vor intelege suferinta si nepermanenta vietii,legile cauzei si ale efectului.Stapanind poftele si ignoranta,ei vor atinge fericirea si iluminarea.

Nu am ales acest subiect pentru ca as suferi,azi simt ca nu mai am chef de nimic,sunt chiar indiferenta,nepasatoare,de-abia am chef sa ma ocup de blog.Sa ma ierte prietenii mei daca nu-i vizitez-nu ma simt in stare.Cred ca trebuie sa fac o pauza.Poate sunt doar obosita,poate vremea e cauza,nu stiu si nici nu ma intereseaza.

Posted on septembrie 11, 2008, in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. Iti multumesc,Elisa pentru cuvintele tale de imbarbatare,mi-a facut bine sa stiu ca cineva intelege.Acum e ceva mai bine,am revenit la calculator insa de-abia reusesc sa tastez literele de somn ce-mi este,cu toate ca am si dormit.Lipsa somnului e vinovata de supararea mea.Te imbratisez si eu si-ti doresc tot binele din lume si multa sanatate! 🙂

  2. Gabi,cat de bine te inteleg…Lasa ca trece,este doar o stare si din cauza ploii care va veni si stii cum se zice,ca o suparare nu vine niciodata singura ci cu prietena ei tristetea.,Eu te imbratisez si iti doresc sa-ti fie bine.Pa! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: