Adamson-Eric (18 august 1902 – 2 decembrie 1968), artist estonian

Adamson-Eric (1967)

Adamson-Eric (18 august 1902 – 2 decembrie 1968) a fost un  artist estonian care a lucrat mai ales pictura in arta aplicata.

Adamson-Eric. Self-portrait II (Self-portrait with a Noose)

Nascut  in Tartu ca Erich Carl Hugo Adamson, el a fost al patrulea copil al lui Jaan si Annei Adamson.A urmat scoala in Estonia, apoi a plecat la Berlin sa studieze la Scoala de Arte si meserii din  Charlottenburg. Dupa terminarea studiilor in Berlin,  Adamson s-a mutat in Paris si a studiat cu artistii: Charles Guerin, Roger Bissière, Moise Kisling si André Lhote inainte de a intra in academia particulara de arta a artistului rus  Vassili Shuhhayev si s-a concentrat pe  art deco si Neue Sachlichkeit (New Objectivity).

In iunie si iulie 1928, Adamson-Eric, impreuna cu artistii estonieni Eduard Wiiralt si Kristjan Tederau deschis in sfarsit o expozitie de arta in Tallinn. Cariera lui Adamson ca artist s-a intins pe o perioada de patru decenii.A murit in Tallinn, iar cele mai multe dintre lucrarile sale se afla in muzeul  Adamson-Ericde pe strada Lühike jalg.


Eesti Kunstimuuseum

Tot in 18 august s-au nascut:

Anna Ancher (18 august 1859 – 15 aprilie 1935), pictorita daneza.

Telemaco Signorini (18 august 1835 – 1 februarie 1901), pictor italian.

Din blogosfera.

Mirela Pete.Vedi Veneția!

Elisa-Stupefactie de termopane

Cristian.ŢARA IMPROVIZAŢIILOR

Călin Hera.Un ochi râde, altul plânge

Ioan Usca.Datini bulversate

Posted on august 18, 2010, in arta, calendarul zilei, cultura, imagini and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 5 comentarii.

  1. Cu ce versatilitate trece de la un stil la altul acest artist, nou pentru mine. Câtă putere de a schimba registrul, chiar stilul….e ciudat. Subiecte dintre cele mai diverse, tratate în diferite maniere. Mă bucur să cunosc artiști noi, sunt atât de mulți. Felicitări, inclusiv pentu superbul videoclip cu Venezia lui Canaletto, pe care, dacă îmi permiți, îl voi folosi în postarea cu pictorii venețieni, pe care o pregătesc.
    O zi minunată, Gabi! 🙂

  1. Pingback: Telemaco Signorini (18 august 1835 – 1 februarie 1901), pictor italian | my heart to your heart

  2. Pingback: Anna Ancher (18 august 1859 – 15 aprilie 1935), pictorita daneza | my heart to your heart

  3. Pingback: Consecvenţă | Ioan Usca

  4. Pingback: ŢARA IMPROVIZAŢIILOR «

Lasă un comentariu