„Spune întotdeauna ce simți și fă ceea ce gândești”.Gabriel García Márquez

Gabriel García Márquez

Spune întotdeauna ce simți și fă ceea ce gândești. Dacă aș ști că asta ar fi ultima oară când te voi vedea dormind, te-aș îmbrățișa foarte strâns si l-aș ruga pe Dumnezeu să fiu păzitorul sufletului tău. Dacă aș ști că asta ar fi ultima oară când te voi vedea ieșind pe ușă, ți-aș da o îmbrățișare, un sărut și te-aș chema înapoi să-ți dau mai multe. Dacă aș ști că asta ar fi ultima oară când voi auzi vocea ta, aș înregistra fiecare dintre cuvintele tale pentru a le putea asculta o dată și încă o dată până la infinit. Dacă aș ști că acestea ar fi ultimele minute în care te-aș vedea, aș spune “te iubesc” și nu mi-aș asuma, în mod prostesc, gândul că deja știi.

Gabriel García Márquez (n. 6 martie 1927, Aracataca, Columbia) este un redactor și scriitor columbian, care a obținut Premiul Nobel pentru Literatură în anul 1982, pentru nuvelă și scurte istorii, unde fantasticul și realul sunt combinate într-o lume liniștită de bogată imaginație, reflectând viața și conflictele unui continent.
Cel mai cunoscut roman al său este: Cien años de soledad (Un veac de singurătate).

In 6 martie s-a nascut Michelangelo Buonarroti (6 martie 1475 – 18 februarie 1564),sculptor, pictor, arhitect și poet italian, recunoscut ca cel mai de seamă artist renascentist

Din blogosfera.

Cristian Lisandru,Ia pistolu`, neamule!

Teo Negură.Trafic cu Hituri (runda 108)

Ioan Usca.Colecţionara de coşmaruri – 1

Ioan Usca.Colecţionara de cpşmaruri – 2

Gabriela Savitsky.Renaştere

Gabriela Elena.Lecţia de patriotism

Florina Lupa Curaru.Alt joc cu poze – 04.03.12

Blog de Filumenistă.Pe chibrituri: Monumentul Pompierilor – Bucureşti

Amintiri din filumenie.Vechi scăpărări (040312)

Teo Negură.Nimicuri

Ulise al II-lea cel Ocoş.Lătrături ocoşe (040312)

Zamfir Turdeanu’.Clipe încremenite (040312)

zamfirpop.Viaţa-n imagini (040312)

Ulise al II-lea cel Ocoş.Poz(n)ele Babei 6

Posted on martie 6, 2012, in calendarul zilei, cultura, personalitati, proza and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. 20 comentarii.

  1. Am raspuns la celalalt mesaj, incerc cat mai repede sa postez pe blog cazul si sper ca vor fi oameni care pot ajuta.
    Multa sanatate!

  2. Romania Europeana, am scos www din link si ti-am vizitat blogul.
    Cu multa placere.

  3. Buna seara, dna Tudorache Gabriela
    Nu ma deranjati deloc.Am sa intru pe blogul dvs. sa citesc si sa preiau articolul.
    Ii doresc multa sanatate mamei dvs!

  4. Cristian, cand te gandesti ca acum cativa ani a aflat ca are cancer si se pregatea de moarte, chiar si-a luat ramas bun.
    Bine ca inca e printre noi.
    La multi ani si multa sanatate!

  5. Teo, am citit si chiar am postat scrisoarea lui, cred ca ar trebui s-o citeasca toti, e atata adevar dureros in cuvintele lui.

    Un geniu isi ia ramas bun


    O seara placuta si tie, Teo!

  6. Trăiesc într-o sărăcie de nedescris ma numesc luscan izabela din judetu ias doresc să supun atenţiei dvs. cazul unei familii din judetu bistrita nasaud din comuna rodna vehce str principala bl 78 sc b ap39 aflate într-o situaţie disperată, de care am aflat în mod întâmplător şi pe care am încercat într-o oarecare măsură, atât eu, cât şi unele colege, să o ajutăm. Însă ar avea nevoie de mai mult sprijin…. ieste vorba despre muresan nicoleta si muresan sorin si au 5 copilasi cel mai mic are 1 an si cel mare are 11 ani Mama copiilor nu este încadrată în muncă, iar tatăl a lucrat până anul trecut în construcţii, unde şi-a accidentat anbele piciore şi în prezent se află imobilizat la pat, familia trăind doar din alocaţiile de stat pentru copii, într-o sărăcie de nedescris sincuru sprijin de la care la avut ieste preotul paroh care i-a sprijinit cât a putut, actul medical din care rezultă afecţiunea de care suferă Mureşan sorin şi care pentru vindecare are nevoie de o interventie chirurgicală ale cărei costuri se ridică la aprox. 3000 euro. Chiar în condiţiile în care această sumă este foarte mare pentru situaţia actuală de criză economică, orice fel de ajutor în bani, alimente, haine pentru cei 5 copii, sau rechizite , care trebuie să meargă la şcoală, sunt binevenite. În acest sens, vă indicăm şi un număr de cont, pentru eventuale donaţii: RO64RNCB0283125980330001 IN lei, titular MURESAN NICOLETA (.TEL 0758851442. prin intermediul dvs. Vă mulţumim

  7. te-am adaugat.te rog insa sa scoti www din link.

    ms frumos :*

  8. Tudorache Gabriela

    Buna ziua,
    Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache.Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei.Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
    Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.
    dumitru_gabriela31@yahoo.com

  9. Minunat.
    La mulţi ani acestui scriitor genial! Îl vom citi şi reciti cu mare plăcere, de fiecare dată! Gândurile mele bune, Gabi!

  10. Mai ales finalul fragmentului pe care l-ai reprodus mi-a placut mult de tot, prin adevarul ce-l exprima: prea credem,naiv, prosteste, in infailibil, in evidenta subiectiva…
    O seara placuta, Gabriela!

  1. Pingback: Gustav Klimt, pictorul femeilor și al petalelor aurii « Mirela Pete. Blog

  2. Pingback: Scrisoare pentru mama mea « Teo Negură – Trafic cu hituri

  3. Pingback: Clipe încremenite (070312) « Zamfir Turdeanu' – un turdean (aproape) ca oricare

  4. Pingback: Vechi scăpărări (070312) | Amintiri din filumenie

  5. Pingback: Lasă, va fi bine! « • Gabriela Elena •

  6. Pingback: MIERCUREA FĂRĂ CUVINTE « Dictatura justitiei

  7. Pingback: Mâţă leşinată cu frunze blege « Ioan Usca

  8. Pingback: Serafina noastră la miercurea în imagini « Mirela Pete. Blog

  9. Pingback: Pe chibrituri: Ecologie « Blog de Filumenistă

  10. Pingback: Alt joc cu poze – 07.03.12 « Florina Lupa Curaru

Lasă un comentariu