Alexis Grimou (24 mai 1678 – mai 1733), pictor francez

Alexis Grimou – Woman with Plumed Hat and Silk Mantle

Alexis Grimou – Portrait of a Lady, said to be Louise Julie de Nesle, Comtesse de Mailly

Alexis Grimou – Portrait of a Woman with a Tambourine

Alexis Grimou – Toper

Alexis Grimou – Young Woman in Theatrical Costume

Alexis Grimou - Portrait d'une comédienne

Alexis Grimou – Portrait d’une comédienne

Alexis Grimou - Portrait of a gentleman

Alexis Grimou – Portrait of a gentleman

 

 

Alexis Grimou – Self-Portrait as Bacchus

Alexis Grimou (24 mai 1678, Argenteuil – mai 1733, Paris)  a fost un pictor francez. In 1704 s-a casatorit cu nepoata hangiului Procope, a carui casa din Paris era locul de intalnire al artistilor si intelectualilor. In anul urmator Grimou a fost acceptat la Academie Royale de Peinture et de Sculpture. Desi trebuia sa picteze pentru intrarea in academie portretul sculptorului Jean Raon (1630-1707) si al pictorului Antoine Coypel, el nu a prezentat niciuna dintre cele doua picturi, iar  intelegerea s-a anulat in 1709. Ca rezultat s-a dus la Academie de St Luc.

Pregatit de François de Troy in traditia clasicismului riguros din secolul al XVII-lea, Grimou a adus o paleta calda si a considerat compozitiile maestrului ca fiind foarte indraznete, ceea ce a dus la dezvoltarea picturii franceze in secolul al XVIII-lea. La fel ca si Chardin mai tarziu, Grimou s-a inspirat de pictorii olandezi  in lucrarile sale.Era renumit pentru picturile de compozitie cu oameni, soldati, muzicieni, iar portretele lui intimiste au exercitat o puternica influenta asupra lui Fragonard.

Alexis Grimou (24 mai 1678 – mai 1733), pictor francez

In 24 mai s-au nascut si:

Jacopo Pontormo (24 mai 1494 – 2 ianuarie 1557), cunoscut ca Jacopo da Pontormo, Jacopo Pontormo sau simplu, Pontormo, a fost un pictor italian manierist si portretist al Scolii Florentine.

Alexei Savrasov(24 mai 1830 – 8 octombrie 1897) pictor peisagist rus si creator al stilului peisagist liric.

Posted on mai 24, 2012, in arta, calendarul zilei, cultura, imagini and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 9 comentarii.

Lasă un comentariu