Hugues Merle (1823–1881), pictor francez

Hugues Merle – Romeo and Juliet

Hugues Merle – A portrait of a Woman

Hugues Merle – The Widow

Hugues Merle – Les Orphelines

Hugues Merle – Afternoon Dreaming

Hugues Merle (1823–1881) a fost un pictor francez.A pictat mai mult subiecte  sentimentale. Deseori a fost comparat cu William-Adolphe Bouguereau. Hugues Merle s-a nascut in 1823 la Saint Martin.A studiat pictura cu Léon Cogniet. Merle a inceput sa-si expuna lucrarile la Salon (Paris) in 1847. A primit premiul doi in anii 1861 si 1863.In 1966 a fost facut Cavaler al Legiunii de Onoare. Hugues Merle s-a imprietenit cu Paul Durand-Ruel la inceputul anilor 1860. Durand-Ruel a inceput sa cumpere picturi de-ale lui Merle in 1862 si l-a prezentat pe Merle lui William-Adolphe Bouguereau.Merle a fost apoi comparat cu Bouguereau si chiar “a devenit un rival important al lui Bouguereau in privinta subiectelor si tratarii lor”.La mijlocul anilor 1860, Merle a pictat cateva portrete ale lui Paul Durand-Ruel, sotiei si fiului lor, John. Hugues Merle a murit in 1881 la Paris. Fiul lui, Georges Merle, a fost tot pictor.

Hugues Merle (1823–1881), pictor francez

Pe 1 octombrie s-a nascut Nicolaes Pietersz. Berchem (1 octombrie 1620 – 18 februarie 1683), un pictor olandez foarte apreciat a caror lucrari reprezinta scene pastorale populate cu personaje mitologice sau biblice, dar si alegorii si lucrari de compozitie.

Din blogosfera. Ioan Usca.Dimineaţă de toamnă lunapatrata.Cantecul nebunului… Rokssana.incredere Gabriela Savitsky.Îndeletniciri curente

Posted on octombrie 1, 2011, in arta, calendarul zilei, cultura, imagini and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. 6 comentarii.

  1. Acel tablou m-a impresionat si pe mine cel mai mult.
    ganduri bune si din partea mea, Cristian!

  2. „Hugues Merle – The Widow”

    Să punem aici un accent, pentru frumuseţea privirii şi pentru acel bebeluş…

    Gânduri bune, Gabi, toate cele bune!

  1. Pingback: Parfum de vânt | innerspacejournal

  2. Pingback: Vantule, vant nebun… « lunapatrata

  3. Pingback: Octombrie în Calea Lactee « Ioan Usca

  4. Pingback: duzina de cuvinte 6 -de dor « Rokssana's Blog

Lasă un comentariu