Edmund William Greacen (1877–1949), pictor impresionist american

Edmund Greacen – Ethol with Roses, 1907

Edmund Greacen – In Giverny Gardens

Edmund Greacen – The Old Garden, 1912

Edmund Greacen – Ethol in the Library, Giverny

Edmund Greacen – Bow Bridge, Lyme, Connecticut, ca. 1912

Edmund Greacen – Drifting

Edmund Greacen – The Beach at Watch Hill, Rhode Island

Edmund Greacen – Seated Nude

Edmund William Greacen (1877–1949) a fost un pictor impresionist american. A pictat intre 1905 si 1935, mai ales picturi in ulei pe panza.

Greacen  s-a nascut in New York City, New York, fiul lui Thomas Edmund Greacen si al Isabellei Wiggins. Tatal lui Greacen a venit din Scotia in 1868 si si-a deschis o afacere cu incaltaminte. Multumita succesului in afaceri al tatalui, familia si-a permis o casa pe 6 West 50th Street, precum si o ferma in Sullivan County, unde familia si copii isi petreceau verile.

In 1899 s-a inscris la Art Students League dinNew York, a urmat si cursuri la New York School of Art, unde a studiat cu William Merritt Chase. In timpul studiilor a cunoscut-o pe Ethol Booth din New Haven, Connecticut, colega cu el cu care s-a casatorit in 1904.

In 1905 Greacen si sotia lui au calatorit in Spania cu clasa lui Chases, apoi cei doi soti au plecat sa studieze in Olanda, Belgia si Anglia. Ethol a fost modelul sotului ei pentru picturile en plein air pe care le-a pictat in acea perioada. Au avut un fiu, Edmund William Jr, care s-a nascut in Paris in 1906, iar in vara anului 1907 au inchiriat o casa in Giverny, Franta, langa casa lui Claude Monet. La Giverny li s-a nascut fiica, Nan, in 1909.

Familia s-a reintors in Statele Unite in 1910 iar Greacen si-a deschis un studio in New York City pe care-l va mentine pana in 1917. A inceput sa-si expuna picturile in galerii, s-a inscris la National Arts Club si a inceput Manhattan School of Art. In perioada cand lucra in Manhattan, el a devenit membru al coloniei impresionistilor americani de la Old Lyme, Connecticut.

 In 1922 a, Greacen impreuna cu John Singer Sargent si Walter Leighton Clark au infiintat Painters and Sculptors Gallery Association, o asociatie a artistilor din care au luat nastere Grand Central Art Galleries si Grand Central School of Art, unde Greacen a devenit director.

Greacen a condus Grand Central School of Art timp de 20 de ani. In 1935 a devenit academician. Curand dupa aceea, o serie de atacuri de inima i-au inrautatit sanatatea, iar el impreuna cu sotia s-au mutat in Florida. Ar fi vrut sa se reintoarca in New York dupa cativa ani, insa Greacen a murit la White Plains, New York la varsta de 73 de ani.

Edmund Greacen (1877–1949), pictor impresionist american

Din blogosfera.

Atelier IV. Mirela Pete

Frunze în octombrie. Mirela Pete

GURA LU` AINȘTAIN – “Brocheru şi războinicu luminii”.PILULA LU` LISANDRU

Nimic notabil. Gabriela Savitsky

mo yan, chinezul pe care nu-l cunoaşte cărtărescu.Dana

Reflexii florentine. Mirela Pete

Frunze în octombrie. Mirela Pete

Platonic.Ioan Usca

Parcul, din vară până-n toamnă.Mirela Pete

Pe chibrituri: Ziare şi reviste.Blog de Filumenistă

Alt joc cu poze – 14.10.12.Florina Lupa Curaru

Viaţa-n imagini (141012)

Dă pă net ori ba (3).Ulise al II-lea cel Ocoş

Lătrături ocoşe (141012) .Ulise al II-lea cel Ocoş

Clipe încremenite (141012). Zamfir Turdeanu’

Posted on octombrie 15, 2012, in arta, cultura, imagini and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. Bine ai venit pe-aici, Cristian!Cum am mai spus, inca mai am cateva postari programate si am sa mai postez povesti parfumate!
    Iti multumesc si-ti doresc o saptamana mai buna!

  2. Bine te-am regăsit, Gabi! Gânduri bune la început de săptămână!

Lasă un comentariu