Francisco de Zurbarán(7 noiembrie 1598 – 27 august 1664), pictor spaniol

Agnus Dei

Francisco de Zurbarán-Agnus Dei

Francisco de Zurbarán ( 7 noiembrie 1598 – 27 august 1664) a fost un pictor spaniol cunoscut pentru picturile sale religioase reprezentand sfinti si pentru tablourile cu natura moarta.Zurbarán a fost supranumit Caravaggio spaniol, datorita folosirii realistice si plina de forta a clarobscurului in care a excelat. Galerie de pictura  Francisco de Zurbarán

Francisco de Zurbarán(7 noiembrie 1598 – 27 august 1664), pictor spaniol

Tot in 7 noiembrie s-au nascut:

Lesser Ury (7 noiembrie 1861 – 18 octombrie 1931), pictor si grafician impresionist german.

Jan Matulka (7 noiembrie 1890 – 25 iunie 1972), pictor modernist american de origine ceha.

Paul Peel (7 noiembrie 1860 – 3 octombrie 1892), pictor canadian.

Posted on noiembrie 7, 2009, in arta, calendarul zilei, cultura, imagini and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 7 comentarii.

  1. a fost un mare pictor, dupa parerea mea ,a excelat prin multe teme religioase cea ce nu este rau…cred ca a fost si un mare desenator…va multumesc ca ati postat –prima imagine de pictura reprezentind- mielul-……care spune mult , toate pe un fond muzical foarte frumos………..

  2. Draga CELLA,iti multumesc pentru urare.Ma faci sa zambesc ca ma alinti cu „minunata”! 🙂
    Sunt binevenite bucuriile mici si dese,le prefer si le transmit mai departe celor din familia mea,maiales fiului meu cel mare si surorii mijlocii care poarta numele arhanghelui Mihail.Si pastrez o clipa de reculegere in memoria tatalui meu,Mihail.
    O duminica minunata!

  3. Draga Sibilla,iti multumesc pentru urarile de ziua mea de nume!Si pentru dar.
    Azi suntem mai multi sarbatoriti in familie,sora mea mijlocie si baiatul meu cel mare.Si pe tatal meu il chema Mihail.
    Duminica minunata!
    Gabi.

  4. Draga Mirela,iti multumesc pentru informatiile despre acest pictor.N-am stiut ca e asa de important,de fapt,nici n-am auzit de el pana acum.Oare de ce?
    O duminica minunata!

  5. LA MULŢI ANI! MINUNATO!!!
    MULTĂ, MULTĂ SĂNĂTATE şi bucurii mici şi dese ţie şi celor dragă
    te îmbrăţişez cu tot sufletul Găbiţa şi-ţi trimit oate gînduile bune

  6. LA MULŢI ANI, CU ZÂMBET, BUCURII, ÎMPLINIRI, ŢIE, SUFLET FRUMOS, DRUGARICA GABI !!!
    La Mulţi Ani, tuturor Sărbătoriţilor !

    * Sfinţii îngeri nu se bîrfesc, nu se răzvrătesc, nu se mînie, trăiesc în bună rînduială. La fel şi noi, să nu ne mîncăm cinstea unul altuia, să avem răbdare în toate ispitele, să fugim de tulburare, de mînie, de ceartă, de pofte şi patimi trupeşti. Să trăim ca fraţii, în dragoste unii cu alţii, că sîntem fiii Tatălui ceresc.De vom trăi în armonie, în iubire, în viaţă curată şi în rugăciune, vom imita pe îngeri şi vom deveni creştini adevăraţi, iar Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil ne vor acoperi cu acoperămîntul aripilor lor cele îngereşti de tot răul şi primejdia.

    Să rugăm, deci, pe sfinţii îngeri şi Arhangheli să ne fie ajutători în viaţă şi izbăvitori de duhurile cele rele, iar înaintea Tatălui ceresc calzi rugători pentru mîntuirea sufletelor noastre. Amin. *

    Părintele Ilie Cleopa – http://paginiortodoxe2.tripod.com/predici_cleopa_sfinti/predica_sf_arhangheli.html

    Sibilla

  7. Exceptional acest „Caravaggio al Spaniei”. Impresionant dar si sumbru, poate si datorita clarbscurului din picturile sale, expresivitatii si misterului existent. Extrem de realist redata textura, blana, coaja lamailor, tesaturile, catifeaua, mare arta!
    „Arta maestrului spaniol este admirată de Eugène Delacroix, Gustave Courbet, Honoré Daumier şi Édouard Manet. Cel de-al doilea triumf postum are loc la începutul secolului al XX-lea. Cubiştii văd în Zurbarán un precursor, fiind admirat în special de Juan Gris. Suprarealiştii sunt fascinaţi de naturile moarte ale lui Zurbarán.”
    Mare arta, mare artist!

Lasă un comentariu