Francesco Granacci(23 iulie 1469–1543), pictor italian renascentist

Illustratio from `Le Vite` by Giorgio Vasari

Illustratio from `Le Vite` by Giorgio Vasari

Francesco Granacci (23 iulie 1469–1543) pictor italian renascentist.Nascut la Villamagna di Volterra, s-a pregatit in Florenta in atelierul pictorului  Domenico Ghirlandaio si a fost angajat pentru a picta fresce la San Marco     la comanda lui Lorenzo de’Medici. Artistul apare in lucrarea lui  Giorgio Vasari, Vite.

Primele sale lucrari au fost influentate de stilul lui Filippino Lippi.In 1508, Granacci a plecat la Roma, unde impreuna cu alti artisti l-au ajutat pe prietenul sau de-o viata, Michelangelo, sa copieze desenele la Capela Sixtina.

Granacci este inmormantat in biserica Sant’Ambrogio din Florenta.

Tot in 23 iulie s-a nascut si artistul  Philipp Otto Runge (23 iulie 1777 – 2 decembrie 1810), pictor romantic si teoretician german, autorul Sferei Culorilor.

Cristian.CENUŞĂREASA

Caius.Ioan Usca – Ultimul Mitropolit – 50

Elisa.Stupidă borduriadă

Ioan Usca.Inocentul – XI

Bogdan.Egalitate intre barbati si femei?

Ryana.Drama femeii

Posted on iulie 23, 2010, in arta, calendarul zilei, cultura, imagini and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 5 comentarii.

  1. Acum nu mai am rabdare, chef si timp sa caut mai multe, dar aici mai gasesti lucruri interesante despre care am auzit doar cand le-am citit. 🙂

  2. Iti multumesc mult, Cristian.sa fie1 🙂
    La fel si voua, un sfarsit de saptamana minunat!

  3. Interesanta chestia asta cu sfera culorilor; chiar nu stiam de faptul ca exista o sfera, eu stiam doar de partea cu cercul. :))

  4. Gabi, am trecut pentru a-ţi dori un final de săptămână cât mai bun! Gânduri bune!

  1. Pingback: Inocentul – XII « Ioan Usca

Lasă un comentariu