Cred ca iubirea ne face mai buni

960020_740481099312419_331640034_n

boy_dog_pray

129_animals_91743

Cred, cred cu tarie ca n-ar mai fi atatea nenorociri, atata rautate, agresivitate, nesimtire, ticalosie, bataie de joc, inselaciuni si alte rele daca oamenii ar intelege ca trebuie sa respecte, sa iubeasca si sa ocroteasca si pe cei lipsiti de aparare, copii, persoane varstnice si in mod special, animalele de pe strada.Din nou am citit despre caini comunitari omorati cu cruzime, am vazut si cateva poze pe Facebook, am citit si cateva mesaje de o cruzime si ura cum nu-mi imaginam ca e posibil.De cand s-a intamplat nenorocirea cu Ionut, simt ca pe zi ce trece imi pierd speranta.Oamenii nu mai sunt oameni ci fiare dornice de sange, iar cei care incearca sa ne atraga atentia asupra pericolului de dezumanizare, sunt improscati cu mizerie, sunt amenintati, injurati… E prea trist.Nu numai pentru copii si oameni bolnavi si necajiti trebuie sa ne solidarizam ci si pentru animale chinuite, batute, lasate flamande si insetate.Si animalele sunt fiinte si trebuie tratate ca atare, iar cei care le ucid sunt criminali si trebuie judecati si pedepsiti.De ce sunt asa de multe animale pe strada?Nu cumva noi suntem vinovati?Stiti cati dintre noi isi iau un pui de pisica sau caine de care se satura dupa cateva zile?”Plange,face mizerie”.Cum sa nu planga daca e luat de la mama si fratii lui?Trebuie ingrijit cu dragoste si va va rasplati devenind cel mai bun prieten care va iubeste neconditionat.Multi dintre semenii nostri care se cred oameni sunt de fapt fiare insetate de sange care ucid cu si din placere, aceste fiinte se comporta la fel si cu oamenii lisiti de aparare.Animalele ne invata sa fim oameni.O catelusa sau pisica nu-si arunca puii la gunoi, nu-i vinde, nu-i omoara in bataie, nu-i trimite la cersit sau la munca, ii apara chiar cu pretul vietii.Cred ca doar iubirea si respectul fata de fiintele din lumea in care traim ne va salva de la dezumanizare.

Declaratia Universala a Drepturilor Animalului

SUNT SI EU UN SUFLET !Adopta un maidanez, Salveaza un suflet!

Oana Pellea a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj adresat părinţilor lui Ionuţ, copilul ucis de câini în urmă cu o lună, în apropierea Parcului Tei din Capitală.

Mesajul Oanei Pellea apare în contextul în care în mai multe surse din media a fost vehiculată informaţia conform căreia familia copilului intenţionează să se constituie parte civilă în procesul ce va avea loc pentru pedepsirea celor vinovaţi de moartea acestuia. şi să solicite despăgubiri în valoare de un milion de euro. De asemenea, mama lui Ionuţ – într-un post în grupul de utilizatori de Facebook, constituit în memoria fiului său – se interesa de demersurile necesare pentru declararea lui Ionuţ martir sau mucenicde către Patriarhia Română. „Deoarece Ionut a murit ca un martir, in chinuri groaznice, si la o varsta atat de frageda, fiind un suflet curat si neprihanit, ma gandeam daca nu putem sa facem demersuri la Patriarhia Romana, astfel incat el sa poata fi declarat/ recunoscut martir sau mucenic de catre aceasta? Pentru ca am primit mai multe sugestii in acest sens, voiam sa va intreb daca, cunoaste cineva, ceva despre ce demersuri trebuie facute in sensul acesta?”, a intrebat Andreea Felicia Anghel, pe grupul de Facebook Ionut Anghel (In memoriam).

„Eu, pana azi, stiam ca doliul e doliu. Ca interesul e interes. Ca bun simt e bun simt si Penibilul penibil ! Eu stiam ca parintii si bunicii nu pot decat sa si planga copii sau nepotii. Sa si asume partea lor de VINA! Sa ceara dreptate si nu recompensa sau razbunare. Sa ceara solutii, ca drama traita de ei sa nu se mai repete Solutii! Si nici o SOLUTIE nu poate include termenul de ucidere! Aflu ca exista recompensa pentru moarte. …ca si cand banii pot recompensa. Ca si cand razbunarea, indreptata gresit, poate alina o MOARTE.

ps.

mai jos din dex , definitia corecta a martirajului. Martirii Reali ai Romaniei nu si au cerut NIciodata dreptul de a fi recunoscuti ca martiri! Pentru ca Adevarul nu urla Recompensa si nici Razbunare! Dumnezeu sa l odihneasca pe Ionut si sa i ierte pe parintii si bunicii lui!”,

a scris Oana Pellea pe pagina sa de Facebook.

Oana Pellea a decis să se retragă din activitatea de pe site-ul de socializare. in urma mesajelor pline de ura si rautate.

Poveste pentru Clubul Condeielor Parfumate, avand ca gazda pe Mirela Pete, tema de astazi a fost propusa de Diana.

Au mai scris povesti:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.

Posted on octombrie 6, 2013, in blogosfera, Clubul Condeielor Parfumate, povesti adevarate, protectia animalelor, protectia copiilor, Romania, tragedie and tagged , . Bookmark the permalink. 29 comentarii.

  1. Multa vreme nu mi-am exprimat parerea despre nimic in aceste cazuri: Ionut si torturarea maidanezilor. Dar nu se mai poate. Ai mare dreptate. Nu inteleg de ce numim animalele fiare, cand se vede ca unii dintre semenii nostri sunt mai fiare decat cel mai vorace pradator. Noi nu mai omoram din necesitatea de a supravietui, ci din pura placere, din pura rautate. Pacat! Unde va ajunge si lumea aceasta?! Sper in mai bine … pentru viitorul copiilor nostri macar, daca nu in timpul vietii noastre.

  2. Sper si eu sa apuc acea zi, dar se pare ca cei care gandesc ca noi stau mai feriti, poate suntem mai lasi?
    Iti multumesc Elly.
    O saptamana placuta si tie!

  3. Multumesc, ca noi gandesc mai multi, ce bine-ar fi daca am fi mai multi decat ceilalti!

  4. Stiu asta din proprie experienta.Nu trebuie sa uram pe nimeni, din pacate e cam greu, trebuie sa fim mai toleranti cum bine zici, sa iubim, sa ne aratam iubirea fata de cei de langa noi, oameni si animale si ne vom simti mai buni, vom deveni mai buni.

  5. Am auzit si am citit cateva comentarii pline de atata ura, rautate, injuraturi si jigniri de cea mai joasa speta.Multi dintre ei nu inteleg nimic, vor sange, de parca sangele ar vindeca bolile de care sufera romanii.Sunt de acord cu ce spune Oana Pellea, acesti parinti ar trebui acum sa se ocupe, sa stea tot timpul cu celalalt baietel care are nevoie de mult ajutor si ocrotirea lor.Cum pot sa stea tot timpul la televiziuni si pe internet?
    Zile fericite si tie!

  6. Draga Mirela, de cand s-a intamplat tragedia cu ionut, am vazut cruzimea intruchipata.stiam ca sunt unii care omoara sau tortureaza din placere, dar ce am vazut/auzit in ultima perioada m-a imbolnavit.
    Iau atitudine in mica mea lume cand e cazul si ma bucur ca sunt destul de multi oameni cu suflet mare, insa nu e suficient, din pacate.Unii dintre semenii nostri sunt bestii, acestia sunt la fel de rai si cu oamenii, se cearta cu totineincetat.
    Iti multumesc, Mirela.

  7. Buna ziua! Tin sa va deranjez pentru cateva momente venind cu rugamintea la d-voastra de a ne promova magazinul online deschis in scop caritabil, singurul de acest gen din Romania cu produse pentru copii http://www.salveazaoinima.ro/ Sa postati imaginea atasata si link-ul de la site pe pagina d-voastra de facebook, iar noi la randul nostru va punem logo pe magazin pe pagina sustinatori a magazinului!Va multumim anticipat!
    Va rugam sa ne lasati un raspuns pe adresa de e-mail: salveazaoinima@gmail.com

  8. Ai foarte mare dreptate, draga Gabi. Pana ce oamenii nu vor invata toleranta, nu se va schimba nimic cu adevarat. Spre sa apuc ziua aceea. Poate sunt prea optimista dar sper…
    Sa ai o saptamana cat ma placuta!

  9. Cred la fel ca tine.

  10. Subscriu Gabi la cele de mai sus…Iubirea, da, ne face mai buni cu noi insine in primul rind, mai toleranti, mai adaptabili la realitatile imediate si atit de cotidiene. Trebuie sa credem ca putem iubi si putem fi iubiti pentru ca de aici pleaca totul.

  11. Pe scurt: subscriu.
    Acele zile – si chiar mai apoi – am fost uimita de rautatea pura de care unii oameni (prea multi) au dat dovada. Ceea ce e mai trist este ca acesti oameni nu aveau neaparat ceva impotriva cainilor ci mai mult impotriva semenilor care se gandesc si la necuvantatoare. Acesta e, din punctul meu de vedere, tragismul! Inca nu mi-a trecut uimirea cu privire la anumite persoane, pe care le consideram echilibrate…
    Si sustin cele scrise de Oana Pellea. Iar daca femeia aceea vrea bani ar trebui sa se dovedeasca fara urma de indoiala (pentru ca semne de intrebare exista) ca maidanezii i-au ucis copilasul (e teribil ca a murit un pui de om, dar sa doresti sa-l faci martir… mi se pare putin cam prea mult).
    Cuvintele sunt sarace in a exprima admiratia pentru tine si pentru cei ca tine!
    Zile fericite iti doresc!

  12. Subscriu cu tot sufletul!

  13. Corectură. ”libertatea animalelor”. Am tastat prea repede, se mai întâmplă.

  14. Cruzimea omenilor a atins, întradevăr, cote nebănuite. Nu e ceva nou, din păcate. dar speram cu toții ca, odată cu civilizația asta care se spune că e tot mai dezvoltată, să fie și oamenii mai …umani. Există în continuare sclavie. Și minciună. Și oamenii sunt tot mai agresivi. Nu iartă, nu vor să ierte. Nu vor să uite, le place la nebunie conflictul, se hrănesc cu ceartă și vorbe urâte. Eu îi consider niște javre pe ei, nu pe animale. Niște gunoaie. Pe vremea anticilor egipteni, pisica era venerată. Dar azi sunt hăituite, știu, vai de ele animale, așazis comunitare. Nu i-aș lăsa din casă pe Picky și Odin oricât ar lătra așazișii iubitori de ”liberateta animalelor”. Chiar așa?! Libere la ce??? La fiarele străzii, adică ”oamenii”? Nu, mulțumesc, mai bine lângă noi, ca să salvăm specia. Și nu am exagerat cu nimic. Foarte bună postarea ta, Gabi, o luare de atitudine. Am citit și mesajul Oanei Pellea, pe care am admirat-o întotdeauna.. Doar că eu nu mai suport să văd animale chinuite, aici chiar spun stop. Dar lupta continuă. Și suntem vigilenți.
    Să ai o duminică frumoasă, caldă și calmă, Gabi dragă! 🙂

  1. Pingback: Muzica parfumată a toamnei « Mirela Pete. Blog

  2. Pingback: Captură « Mirela Pete. Blog

  3. Pingback: Dincolo de Roșu « Mirela Pete. Blog

  4. Pingback: Puteam să trecem prin curcubeu « Mirela Pete. Blog

  5. Pingback: Happy week-end: Praf

  6. Pingback: Reflectare: Monitorizare | Zamfir Turdeanu' - un turdean (aproape) ca oricare

  7. Pingback: Happy week-end: Stindard | Zamfir Turdeanu' - un turdean (aproape) ca oricare

  8. Pingback: Reflexii: Arieş | Penelopa Întâia

  9. Pingback: Happy week-end: Siesta | Penelopa Întâia

  10. Pingback: Reflectare: Nori în baltă | Florina Lupa Curaru

  11. Pingback: Happy week-end: Măceaşă | Florina Lupa Curaru

  12. Pingback: Tu în ce crezi? | În grădina mea

  13. Pingback: Parfumul credinței | innerspacejournal

  14. Pingback: Adoratoarea lui Amun sau parfumul credinței « Mirela Pete. Blog

Lasă un comentariu