Paul Sérusier (9 noiembrie 1864 – 7 octombrie 1927), pictor post-impresionist francez

G a b i, My heart to your heart

Paul Sérusier (9 noiembrie 1864, Paris – 7 octombrie 1927, Morlaix) a fost un pictor post-impresionist francez, aparținând grupului de pictori cunoscuți sub numele de „Les Nabis”.
Paul Sérusier s-a născut la Paris pe 9 noiembrie 1864, într-o familie înstărită. Tatăl lui, om de afaceri în industria parfumurilor, i-a asigurat o educație aleasă. În 1875, este admis la liceul Condorcet, unde studiază științele naturale, filosofia, limbile latină și greacă. La absolvire, în 1883, obține două diplome, în filosofie și științe. În liceu îi cunoaște pe Maurice Denis și pe Édouard Vuillard, care îi sunt colegi și cu care va întreține o prietenie durabilă.

În 1885, după ce a lucrat o scurtă perioadă în întreprinderea unui amic al familiei, se înscrie la „Academia Julian” pentru a studia pictura. În vara anului 1888, Sérusier călătorește în Bretagne. Această călătorie marchează o cotitură în viața lui, în primul rând pentru că se…

Vezi articolul original 434 de cuvinte mai mult

Posted on noiembrie 9, 2014, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 4 comentarii.

 1. Va multumesc pentru vizita si urari, domnule pictor Serban Petre.Nu a fost ziua mea de nastere, ci ziua de nume, port numele arhanghelului Gavril.Va urez si eu La multi ani cu sanatate si bucurii!

 2. Draga Ryana, cu intarziere iti multumesc pentru urari si iti urez la randul meu multa sanatate, bucurii si tot ce-ti doresti.Cred ca suntem ocrotiti de arhangheli, din pacate, eu am cam uitat de ei si ar fi timpul sa fac ceva in aceasta privinta.Sa stii ca mesaajul tau m-a emotionat foarte mult.Iti multumesc din suflet, te pup si eu cu drag.
  Sper ca voi reusi sa-ti fac o vizita pe blog, dar nu stiu cand.

 3. serban.petre762@gmail.com...........

  daca eri ,a fost ziua dv-stra de nastere ,va urez la multi ani cu sanatate alaturi de cei dragi….a mea a fost pe sase,,,suntem scorpioni…dupa zodii ,..privitor la pictorul de mai sus este cunoscut in istori artei , ca un mare pictor ,imi place cum a pictat…multumesc

 4. La mulți ani Gabi pentru ziua de ieri..multă sănătate și împliniri permanente.
  Te pup cu drag
  ryana!… și eu în particular o ocrotită de unul din arhanghelii ce tocmai au trecut pe terra:)
  ps.să văd acum cum mă voi loga că wordpressul nu-i prea prieten cu blogspotul si de aici labirintul…așa că mi-am creat și un cont de wordpress dar nu am scris nimic particular ,deoarece rămân fidelă blogului meu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: