T. C. Steele(11 septembrie 1847 – 24 iulie 1926), pictor impresionist american

T.C. Steele – Morning by the Stream

T.C. Steele – Berry Picker

T.C. Steele – Talbott Place

T.C. Steele – Roan Mountain,1899

T.C. Steele – The Grist Mill

T.C. Steele – The Brook in the Woods

T.C. Steele – Woman on the Porch

T.C. Steele – Puget Sound

T.C. Steele – Monument in the Snow

Theodore Clement Steele (11 septembrie 1847 – 24 iulie 1926) a fost un pictor impresionist american care a pictat peisaje din Indiana.  In afara de pictura, Steele a contribuit la scrierea de articole, lecturi publice si a servit comunitatea facand parte din juriile care selectau participantii la expozitii  nationale si internationae, cele mai importante fiind Expozitia Universala (1900) din Paris, Franta, precum si Louisiana Purchase Exposition (1904) din Saint Louis, Missouri. A fost implicat si in organizarea primelor asociatii de arta, ca de exemplu Society of Western Artists.

Steele s-a nascut in langa Gosport din Owen County, Indiana, pe 11 septembrie  1847, a fost cel mai mare copil al lui Samuel Hamilton si Harriett Newell Evans Steele.Tatal lui Steele a fost șelar si fermier. In 1852  familia s-a mutat la Waveland in Montgomery County, Indiana, unde Steele a inceput sa fie interesat in arta si a inceput sa deseneze.

Steele a inceput sa studieze arta la Waveland Collegiate Institute (Waveland Academy).La 16 ani si-a continuat studiile la Asbury College (acum DePauw University) in Greencastle, Indiana. Steele a studiat si in Chicago, Illinois, precum si in Cincinnati, Ohio, dupa care s-a reintors in Indiana unde a inceput sa picteze portrete la comanda.

In 1870 Steele s-a casatorit cu Mary Elizabeth Lakin si au avut trei copii.

Pentru a-si desavarsi studiile in arta, Steele a obtinut un sprijin financiar de la prietenul si protectorul sau, Herman Lieber, astfel ca  Steele a ajuns sa studieze la Academia de Arte frumoase din München. In scopul de a studia mai departe, inca 13 sponsori l-au  ajutat pe Steele. In 1880 familia Steele a calatorit in Europa impreuna cu colegii din grupul Hoosiers de pictori impresionisti,  J. Ottis Adams, Carrie Wolf, August Metzner si Samuel Richards. Doi ani mai tarziu si pictorul William Forsyth s-a alaturat grupului  Hoosier. Lui Steele ii placea sa pictze in aer liber astfel ca a pictat multe peisaje.

Dupa ce s-a reintors la Indianapolis, Steele si-a deschis un atelier unde a pictat ca sa-si castige existenta ca portretist si ca profesor de arta.

In perioada verii, Steele isi lua familia la tara, unde picta peisaje rurale. Deseori il insotea acolo si prietenul sau, artistul William Forsyth.

In 1899 Steele a devenit membru in juriul care selecta picturi americane care sa participe la Expozitia Universala de la Paris din 1900

In december 1925, Steele a suferit un atac de cord. Desi si-a revenit si a continuat sa picteze, el s-a imbolnavit in iunie anul urmator si a murit acasa in Brown County pe 24 iulie 1926.

T. C. Steele(11 septembrie 1847 – 24 iulie 1926), pictor impresionist american

Din blogosfera.

Clipe încremenite (050912) . Zamfir Turdeanu’

Obscenităţi triviale . Ioan Usca

MFC 37. Ioan Usca

Întoarcere în timp – III . lili3d

Teo Negură.Trafic cu Hituri (runda 134)

PILULA LU` LISANDRU.Alianţa România Dreaptă umblă împleticită

Vechi scăpărări (130912) . Amintiri din filumenie

Vechi scăpărări (110912) . Amintiri din filumenie

Alt joc cu poze – 13.09.12 . Florina Lupa Curaru

Alt joc cu poze – 11.09.12 . Florina Lupa Curaru

Viaţa-n imagini (130912)

Viaţa-n imagini (110912)

Posted on septembrie 11, 2012, in arta, calendarul zilei, cultura, imagini and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 8 comentarii.

 1. Zolty, te stiu de multa vreme, am aflat de tine si de proiectul tau de la Zamir.Iti doresc multa sanatate si sa reusesti in ceea ce ti-ai propus.Am adaugat la mine site-ul de care mi-ai spus, macar asa sa ajut si eu.
  Toate cele bune din partea mea.
  Cu prietenie,
  Gabi.

 2. Iti multumesc, Cristian.Cum am mai spus, inca mai trec pe-aici, insa mai rar.
  Gandurile mele bune pentru tine si Geanina.
  Un weekend de vis!

 3. Sall, mă numesc EGYED PETRU ZOLTAN, şi sînt proprietarul blogurilor http://zoltybogata.ro şi http://zoltybogata.wordpress.com . Nu îţi voi cere în acest mesaj să mă ajuţi cu vre-o sumă de bani sau cu vre-o donaţie, ci te voi ruga dacă vrei să pui pe site-ul tău , in blogrol sau in footer sau oriunde vrei , un link către un site de jocuri online. Pentru fiecare link pe care îl obtin , voi primi o sună de bani (nu foarte mare dar destul cît să mă ajute să trec iarna cu bine ) … Gîndeşte-te că pentru tine nu este mare lucru să adaugi un link pe site, dar pt. mine contează enorm orice ajutor pe care îl primesc, avînd în vedere situaţia mea .Proiectul meu ( http://zoltybogata.ro/about/proiect-ul-meu ) este destul de ambiţios, dar şi cu ajutorul tău îl pot finaliza . Daca vei vrea sa ma ajuti , te rog sa adaugi la tine pe site :

  Jocuri De Gatit si să îmi trimiţi un mesaj la http://zoltybogata.ro/contact-2 , scrie un post cu adresa blogului tău ca eu să pot dovedi că am pus un link ii să pot fii plătit. Dacă vrei şi tu ceva la schimb, banii din păcate nu am să îţi dau, dar pot să îţi ofer un link catre site-ul tău pe un blog de-al meu cu PR4 , https://zoltybogata.wordpress.com , lasă-mi această dorinţă în post şi se va rezolva. Dacă nu crezi că acest mesaj este trimis de mine , te rog să te uiţi pe site-ul meu , la ( http://zoltybogata.ro/am-nevoie-de-ajutorul-vostru.html ) şi vei vedea că este pus şi acolo . Îţi mulţumesc frumos pentru ajutor, şi îţi doresc numai bine . Cu respect , EGYED PETRU ZOLTAN , Blogger şef la zoltybogata.ro . Multă sănătate

 4. Bine ai revenit, Gabi. Simţeam nevoia să stau câteva minute şi să admir frumuseţea prinsă între patru rame. Mulţumesc. Şi toate gândurile bune…

 1. Pingback: J. (John) Ottis Adams (8 iulie 1851 – 28 ianuarie 1927), pictor impresionist american | my heart to your heart

 2. Pingback: coşmarurile dulci ale lui roman tolici | DAP

 3. Pingback: Zâmbesc, deci exist | Călin Hera. PA-uri şi mirări

 4. Pingback: Poveste de dragoste « Ioan Usca

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: