Julian Onderdonk (30 iulie 1882 – 27 octombrie 1922), pictor impresionist texan

Julian Onderdonk – A Cloudy Day, Bluebonnets near San Antonio, Texas

Julian Onderdonk – Blue Bonnets at Late Afternoon

Julian Onderdonk – Blue Bonnets at Late Afternoon

Julian Onderdonk – Bluebonnet Field

Julian Onderdonk – Blue Bonnets at Twilight

Julian Onderdonk – Bluebonnet Scene with Girl

Julian Onderdonk (30 iulie 1882 – 27 octombrie 1922) a fost un pictor texan impresionist, supranumit „tatal picturii din Texas.”

Julian Onderdonk s-a nascut in San Antonio, Texas, tatal lui,  Robert Jenkins Onderdonk, pictor, iar mama lui, Emily Gould Onderdonk. A crescut in Texasul de Sud si a fost un desenator si pictor entuziast. Ca adolescent,  Onderdonk a fost influentat si a fost pregatit de proeminentul artist texan, Verner Moore White care locuia in San Antonio in acea perioada. A urmat cursurile West Texas Military Academy, absolvind in 1900.

La varsta de 19 ani, cu ajutorul unui vecin generos, Julian a plecat din Texas pentru a studia cu renumitul pictor impresionist american, William Merritt Chase.  Julian si-a petrecut vara lui 1901 in Long Island la scoala de arta Chase’s Shinnecock School of Art. A studiat cu Chase doi ani si a plecat in New York City pentru a incerca sa-si castige existenta ca artist in aer liber(en plein air). Pe cand se afla in New York a cunoscut-o si s-a casatorit cu Gertrude Shipman, iar curand au avut un fiu.

Onderdonk s-a reintors la San Antonio in 1909, unde a produs cele mai bune lucrari ale sale. Cele mai populare subiecte au fost peisajele cu flori albastre de lupin. Onderdonk a murit pe 27 octombrie 1922 in San Antonio.

Julian Onderdonk (30 iulie 1882 – 27 octombrie 1922), pictor impresionist texan

Tot in 30 iulie s-a nascut Giorgio Vasari (30 iulie 1511-27 iunie 1574), pictor italian.
Din blogosfera. Mirela Pete.Pe urmele Francescăi, la Rimini. Templul Malatesta Mirela Pete.Vedere de pe Ponte Vecchio, Firenze. MFC Ioan Usca.MFC 30 Mirela Pete.Happy Weekend! Ediția a 19-a Ulise al II-lea cel Ocoş.Şi a fost ziua a patra Teo Negură.Poveste de vis (89) Cristian Lisandru.Casablanca şi lacrimile lui Costa Grecul – 3 Mirela Pete.Life in Pictures. Poezie și Crochiu

Posted on iulie 30, 2012, in arta, calendarul zilei, cultura, imagini and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 14 comentarii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: