Adriaen Hanneman (c. 1603 – 11 iulie 1671), pictor portretist olandez
Adriaen Hanneman (c. 1603 – inmormantat in 11 iulie 1671) a fost un cunoscut astazi pentru portretele curtii regale britanice din exil. Stilul lui a fost puternic influentat de contemporanul sau, Anthony Van Dyck.
S-a nascut intro familie catolica instarita din Haga si a studiat desenul cu artistul portretist Jan Antonisz. van Ravesteyn.A plecat in Anglia in 1623 unde a stat timp de 16 ani. Acolo i-a cunoscut si a fost influentat de Anthony Van Dyck, Cornelis Janssens van Ceulen si Daniel Mytens. S-a bucurat de protectia lui Constantijn Huygens, care l-a introdus la curte. S-a reintors in Haga si s-a casatorit cu fiica fostului sau profesor de desen, Maria van Ravesteyn, in 1640. In 1645 a devenit decanul breslei St. Luke. In 1656 a fost unul dintre disedentii care s-au separat intro Confrerie Pictura pe care a condus-o in acea perioada. In 1666 a fost premiat cu cupa de argint pentru anii in serviciul acestui grup. Dupa ce prima sotie a murit, el s-a recasatorit cu Alida Bezemer in 1669. printre elevii lui s-au numarat Jeremias van der Eyden, Reinier de la Haye, Marcus van der Linde, Gijsbert van Lybergen, Simon du Parcq, Bernardus van der Vechte, Jan Jansz. Westerbaen (II) si Cornelis Wildt.L-a influentat pe pictorul Govert Flinck.
![]() |
Adriaen Hanneman (c. 1603 – 11 iulie 1671), pictor portretist olandez |
In 26 iunie s-a nascut George Morland (26 iunie 1763 – 29 octombrie 1804) a fost un pictor englez de animale si scene rustice.
Din blogosfera.
Mirela Pete.Tema poveștii parfumate
Teo Negură.Trafic cu Hituri (runda 123)
Ulise al II-lea cel Ocoş.Noi, Câinii
lunapatrata.“Si intreg Aliotmanul sa se-mpiedice de-un ciot?”…
Posted on iunie 26, 2012, in arta, calendarul zilei, cultura, imagini and tagged 1603, 26 iunie, 26 iunie 1763, Adriaen Hanneman, galerie de pictura, George Morland, pictor englez, pictor portretist olandez. Bookmark the permalink. 7 comentarii.
Primul portret prezentat de tine aici l-a făcut celebru pe Adriaen Hanneman. E un mare portretist! Acestea sunt, de fapt, fotografiile acelor vremuri. O seară frumoasă, dragă Gabi! 🙂
Perioada unor mari pictori…
Pingback: Muzică de vacanță « Mirela Pete. Blog
Pingback: O poveste parfumată cu flori de câmp « Mirela Pete. Blog
Pingback: Happy Weekend! (ediția a 15-a) « Mirela Pete. Blog
Pingback: Nono « Ioan Usca
Pingback: MFC 26 « Ioan Usca