Adevarul este intotdeauna pur

Adevarul este intotdeauna pur, direct, detasat de toate. El are o frumusete deosebita, deoarece este esenta vietii, a existentei, a naturii. Nimeni nu minte, cu exceptia omului. O tufa de trandafiri nu poate minti. Ea trebuie sa produca trandafiri; din ea nu pot iesi galbenele, ea nu poate insela. Ii este imposibil sa fie altfel decit este. Intreaga existenta, cu exceptia omului, traieste in adevar.
Adevarul este religia intregii existente; numai fiinta umana face exceptie. Dar in clipa in care omul se hotaraste sa devina o parte a existentei, adevarul devine religia sa. Aceasta este cea mai mare revolutie care i se poate intimpla oricarei fiinte. Acesta este momentul de glorie.

Voi nu vedeti lumea asa cum este, o vedeti asa cum va obliga mintea voastra sa o percepeti. Si acest lucru il puteti constata pretutindeni. Oamenii sunt conditionati in cele mai diverse feluri, iar mintea nu este nimic altceva decit conditionare. Ei privesc lucrurile conform prejudecatilor pe care le au; acestea au o anumita culoare. Facem distinctii, consideram o fiinta superioara si alta superioara, consideram ca barbatul este mai puternic iar femeia mai slaba si ii diferentiem pe oameni in functie de inteligenta lor…
Unele rase au sustinut ca sunt poporul ales al lui Dumnezeu. Fiecare religie pretinde ca scriptura ei este scrisa de Dumnezeu insusi.Toate aceste lucruri constituie, strat peste strat, mintea voastra.Pina cind nu veti fi in stare sa lasati intreaga minte deoparte si sa priviti lumea direct, imediat, prin intermediul constiintei, nu veti fi niciodata capabili sa vedeti adevarul. Cel mai mare act de curaj este acela de a renunta la minte. Cel mai curajos om este acela care priveste lumea asa cum este ea, fara ca intre aceasta si el sa se interpuna mintea. Lumea este cu totul altfel, neasemuit de frumoasa. Nu mai exista nimic inferior sau superior, nu mai exista nici o deosebire.

In general se crede ca intelectualii sunt oameni inteligenti. Nu este adevarat. Intelectualii se bazeaza pe cuvinte moarte.Inteligenta nu poate face acest lucru. Inteligenta arunca cuvintul, care este cadavrul, si pastreaza vibratia lui vie. Calea unei fiinte inteligente este calea inimii, deoarece inima nu este interesata de cuvinte; o intereseaza numai seva continuta in ele. Ea nu pastreaza recipientele, ea bea pur si simplu sucul si arunca recipientul.

OSHO, ” Viata este Acum si Aici

In 7 mai s-a nascut pictorul roman Rudolf Schweitzer–Cumpăna (7 mai 1886, Piteşti – 17 februarie 1975, Bucureşti).

Din blogosfera.

Pilula lu` Lisandru.Îmbătarea cu apă rece dăunează grav sănătăţii

vulcanii noroioși. și alte locuri la pas și popas.(2) | DAP

Teo Negură.Zilele cetatii Alba Carolina

Ioan Usca.Târgul

Mirela Pete.Pink Modays. Pink roses

Gabriela Savitsky.Zăpadă însângerată

zamfirpop.Viaţa-n imagini (060512)

Ulise al II-lea cel Ocoş.Pozne de Florar

Ulise al II-lea cel Ocoş.Pozne de Florar 1

Ulise al II-lea cel Ocoş.Pozne de Florar – 2

Zamfir Turdeanu’ .Clipe încremenite (060512)

Posted on mai 7, 2012, in calendarul zilei, cultura, filozofie and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 14 comentarii.

 1. Aurora, un intelept care iubeste lumea si care stie sa vorbeasca in asa fel incat sa intelegem toti.
  Adevarul este pur, daca oamenii n-ar minti asa de mult, ar fi mai buni, mai curati.

 2. Teo, m-ai cam zapacit cu vorbele tale intortocheate.Esti un maestru al cuvintelor mestesugite!

 3. Mirela, la fel gandesc si eu.
  Iti multumesc mult.

 4. Gabi, este una dintre cele mai frumoase prezentări ! este atât adevăr, atâta înţelepciune încât poate tine locul unui tratat filozofic!

 5. Sunt jumătate de-adevăr şi jumătate de-ndoială. Sunt jumătate de-ntrebare şi jumătate de răspuns. Sunt jumătate de-nţeles şi de neînţeles. Dar sunt, pe de-a întregul, o mult prea lungă aşteptare a celeilalte jumătăţi de… mine.

 6. E exceptionala aceasta afirmatie: ” Intelectualii se bazeaza pe cuvinte moarte.Inteligenta nu poate face acest lucru. Inteligenta arunca cuvintul, care este cadavrul, si pastreaza vibratia lui vie. Calea unei fiinte inteligente este calea inimii, deoarece inima nu este interesata de cuvinte; ”
  Cuvintele? Ele nu au nicio valoare fata de sentimente, sau poate fata de arte, poate de dans, poate de culori, poate de muzica. Interesant, chiar foarte!
  Te imbratisez cu drag Gabi!

 7. Cristian, daca citim textele lui Osho ne vom intelege si ne vom cunoaste mai bine.
  Asa cred.Adevarul, sinceritatea sunt pentru unii defecte, motive de bascalie.
  Cum poate trai cineva in minciuna si falsitate?
  Ganduri bune si tie, Cristian!

 8. Carmen, am acest text de la o prietena.l-am primit foarte demult, acum l-am recitit si-l voi reciti.

 9. Da, Gabi, nici nu poate fi altfel adevărul. O astfel de puritate este pentru unii dureroasă, încă aici stă esenţa, din punctul meu de vedere. Aici este puterea – în puritatea adevărului.
  Am citit cu mare plăcere. Nu pot să nu pun un accent aici:

  „Voi nu vedeti lumea asa cum este, o vedeti asa cum va obliga mintea voastra sa o percepeti. Si acest lucru il puteti constata pretutindeni. Oamenii sunt conditionati in cele mai diverse feluri, iar mintea nu este nimic altceva decit conditionare. Ei privesc lucrurile conform prejudecatilor pe care le au; acestea au o anumita culoare. Facem distinctii, consideram o fiinta superioara si alta superioara, consideram ca barbatul este mai puternic iar femeia mai slaba si ii diferentiem pe oameni in functie de inteligenta lor…”

  Gânduri bune la ceas de seară…

 10. impresionat!…

 1. Pingback: Miercurea fără cuvinte, dar cu lalele roz « Clipe de Cluj

 2. Pingback: Ilustratori de top, care îmi plac: Tony DiTerlizzi. Spiderwick Chronicles (I) « Mirela Pete. Blog

 3. Pingback: Lalique perfume bottle. MFC « Mirela Pete. Blog

 4. Pingback: Joaca pe un curcubeu. Fotografii din Cluj « Mirela Pete. Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: