Albert Chevallier Tayler (1862 – 1925), pictor englez

Albert Chevallier Tayler - A Dress Rehearsal 1888

Albert Chevallier Tayler - The Mirror

Albert Chevallier Tayler - The Departure Of The Fishing Fleet , Boulogne

Albert Chevallier Tayler - The Yellow Ribbon

Albert Chevallier Tayler - The Quiet Hour 1913

Albert Chevallier Tayler - Sisters

Albert Chevallier Tayler - Ceremony of the Garter

Albert Chevallier Tayler(1862 in Leytonstone, Essex – 1925) a fost un important pictor englez specializat in portrete si compozitii, insa a fost antrenat si in metodele de pictura in aer liber ale scolii Newlyn. El a fost membru al  British Royal Academy of Painters, a studiat la Heatherley’s School of Art, Royal Academy Schools si cu pictori avangardisti in Paris.

E cunoscut mai mult pentru implicarea sa timp de 12 ani in scoala de pictura Newlyn. Scoala Newlyn a fost pepiniera multor artisti internationali care au urmat cursurile de pictura in aer liber (En plein) din Franta, in care  artisti inruditi plecau din Paris se dedicau vietii rurale in mici colonii. De acolo, dupa ce artistii se reintoarceau in tarile lor, acestia incepeau sa caute locuri in care sa continue metoda En plein air. Newlyn School este cunoscuta si ca impresionismul englez.

O pictura caracteristica a acestei perioade este ‘A Dress Rehearsal’ (1888), expusa in National Museums Liverpool.Newlyn School isi luau subiectele din viata de fiecare zi a acelei zone. Alti artisti asociati scolii Newlyn School au fost Henry Scott Tuke, Thomas Cooper Gotch, Stanhope Forbes, Leghe Suthers, Walter Langley si Elizabeth Armstrong. In anii 1890 si-au mentinut legaturile cu centrul artei din Londra si au expus regulat la Royal Academy; totusi, la schimbarea secolului ei s-au orientat spre stilul de viata mai elegant, urban. Tayler a inceput sa picteze scene mai grandioase din orasele europene. In 1901 a pictat cea mai mare lucrare a sa, capodopera ‘The Ceremony of the Garter’, in care a descris scena vestita din evul mediu de la palatul Eltham in care jartiera cazuta a lui Joan of Kent este ridicata de regele Edward III. Acest eveniment petrecut in anul 1348 a dus la fondarea Ordinului Jartierei de catre regele Edward III.

In 7 septembrie s-au nascut pictorii:

Jacob Lawrence (7 septembrie 1917 – 9 iunie 2000) a fost un pictor american casatorit cu artista Gwendolyn Knight.

Anna Mary Robertson Moses(Grandma Moses) (7 septembrie 1860 – 13 decembrie 1961), mai cunoscuta ca „Grandma Moses” a fost o renumita artista americana naiva.Ea este citata deseori ca exemplu de succes in cariera artistica pe care a inceput-o la o varsta inaintata.

Din blogosfera. Gabriela Savitsky.Prieteni Mirela Pete.Miercurea cu crochiuri de modă, semnate Enya Pete Teo Negură.Miercurea fără cuvinte 20 – Cântecul melcilor Ioan Usca.Ancheta – 4 Cristian Lisandru.Toate drumurile duc la tine

Posted on septembrie 7, 2011, in arta, calendarul zilei, cultura, imagini and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 10 comentarii.

 1. Va multumesc, domnule Serban Petre.

 2. IMI PLACE MULT CUM A PICTAT TEMELE ALESE DEMONSTREAZA ACEST LUCRU….CRED CA A FOST SI ROMANTIC ,,VA MULTUMESC

 3. Da, în acest stil mă regăsesc cel mai bine, acesta este adevărul…
  Gânduri bune la ceas de seară, Gabi…

 4. Frumoasa colectie, am senzatia ca se potriveste bine cu ziua asta de toamna.

 5. Aici e un rafinament cromatic imposibil de trecut cu vederea. Aceste alburi vibrate, brunuri, rosuri nuantate sau griuri colorate se remarca de la prima vedere. Imi plac picturile lui Albert Chevallier Tayler si a fost un deschizator de drumuri pentru englezii destul de conservatori, cu exceptia marelui William Turner, evident!
  O zi frumoasa, draga Gabi! 🙂

 6. Salutare, Gabriela! E o colectie impresionanta, la care eu remarc mai ales (asta vad eu) atentia pntru stofe, sa zic asa, pentru vestimentatie, fata de masa, tesaturi…
  Sa ai o zi minunata!

 1. Pingback: Plimbare de sfârşit de vară în Grădina Botanică « Clipe de Cluj

 2. Pingback: A rebours « Teo Negură

 3. Pingback: Fulguraţii | Gabriela Savitsky

 4. Pingback: Ancheta – 5 « Ioan Usca

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: