Isaac Oliver (c. 1565 – 2 octombrie 1617), pictor miniaturist englez
Isaac Oliver (c. 1565 – 2 octombrie 1617) a fost un pictor miniaturist englez de origine franceza.
Nascut in Rouen, s-a mutat la Londra in 1568 cu parintii lui hughenoti pentru a scapa de razboiul religiilor din Franta. A studiat pictura de miniaturi sub indrumarea lui Nicholas Hilliard; a dezvoltat un stil naturalist, care a fost influentat de arta italiana si flamanda. S-a casatorit cu Sara, fiica pictorului Marcus Gheeraerts the Elder (c. 1520 – c. 1590).Ea era sora mai mare sau verisoara Magdalenei de Critz care s-a casatorit cu Marcus Gheeraerts the Younger (1562 – 1635).
Dupa moartea reginei Elizabeth I, el a devenit pictor al curtii lui James I si a pictat numeroase portrete ale reginei Anne de Danemarca si ale lui Henry Frederick, Print de Wales.
Din blogosfera.
Cristian Lisandru.MIERCUREA TRISTEŢILOR COMUNE – Lumea de la coarnele plugului
Rokssana.Despre calatoria personala
Gabriela Savitsky.Povestea Filomelei Pizdrintz şi a lui August Palton
Posted on August 3, 2011, in arta, cultura, imagini and tagged 1565, Isaac Oliver, Marcus Gheeraerts the Younger, miniaturist, Nicholas Hilliard, pictor englez. Bookmark the permalink. 6 comentarii.
Cristian, acela e si preferatul meu.Din cate imi amintesc, un astfel de tablou cu acelasi titlu am mai vazut, nu mai tin minte cine l-a pictat.
Ganduri bune si tie!
Mirela, cand citesc cele scrise de tine imi amintesc ca aam vazut in multe filme astfel de medalioane din vremuri cand doar asa puteai vedea chipul viitorului sot/ sotii, de exemplu. 🙂
Iti multumesc mult.
Fiecare în parte are ceva deosebit, însă voi pune accentul meu aici:
„Isaac Oliver – The Rainbow Portrait of Queen Elizabeth I”
O poartă deschisă către o altă lume… Gânduri bune, Gabi!
Era o vreme cand culmea bunului gust si a, hai sa-i zicem, al rangului, consta in a avea un medalion cu un portret drag sau chiar al tau, pictat de un mare miniaturist! O adevarata arta care cere migala si talent. Erau vremurile cand o carte era ilustrata manual si se gasea intr-un singur exemplar! Frumoase miniaturi! O zi senina, draga Gabi! 🙂
Pingback: miercurea fara cuvinte 14 « Rokssana's Blog
Pingback: Relansare « Ioan Usca