Claude Vignon (19 mai 1593 – 10 mai 1670), pictor si gravor francez
Claude Vignon (19 mai 1593 – 10 mai 1670) a fost un pictor si gravor de frunte din Franta care a lucrat in maniera baroca.
S-a născut la Tours si a luat primele lectii de arta in Paris. Prin 1610 a calatorit in Italia la Roma, unde si-a format stilul in cercurile pictorilor francezi Simon Vouet si Valentin de Boulogne, a fost un membru proeminent al Caravaggisti-lor, ca Bartolomeo Manfredi, care pictau in maniera lui Caravaggio.
S-a reintors din Italia, dupa o trecere prin Spania, in 1623. Picturile lui se afla in cele mai mari muzee.
![]() |
Claude Vignon (19 mai 1593 – 10 mai 1670), pictor si gravor francez |
Alt pictor nascut in 19 mai e Jacob Jordaens (19 mai 1593 – 18 octombrie 1678), unul dintre cei trei pictori ai barocului flamad, alaturi de Peter Paul Rubens si Anthony van Dyck, care au adus prestigiu scolii de pictura din Antwerp.
Din blogosfera.
Cristian Lisandru.Puzzle – 9 –
Teo Negură.Frunzuliţă, muşeţel
Ioan Usca.Ultimul Mitropolit – 35
PILULA LU` LISANDRU – Traian Băsescu şi imaginea de cardinal Richelieu care îi convine de minune
Călin Hera.Pune mâna pe sopârlă ca să ai noroc o gârlă
Posted on mai 19, 2011, in arta, calendarul zilei, cultura, imagini and tagged 19 mai, 19 mai 1593, Claude Vignon, gravor, Jacob Jordaen, pictor flamand, pictor francez. Bookmark the permalink. 12 comentarii.
Va dati seama ce rabdare aveau pe vremuri. Curentul impunea pe langa talent o imensa rabdare pentru finalizarea lucrarilor. Intr-un fel era de asteptat aparitia impresionismului si iesirea artistului din atelier pentru a respira un pic de lumina.
Minunate lucrari dealtfel.
Alexander, iti multumesc pentru informatie.
Am sa scot si eu din blogroll blogul Baiatul ciudat.
Succes!
Cu multa placere, CELLA.
Cristian, cred ca aproape toti artistii de atunci l-au pictat sau sculptat pe David.Legendele antice au fost pentru ei surse de inspiratie si inca mai sunt.Modelele ne cam lipsesc.Chiar daca exista destul de multe, am observat ca foarte rar aflam de ele si asta se vede in comportamentul, lipsa de civilizatie a semeneilor nostri.
Ganduri bune si tie, Cristian!
Imi cer scuze ca te-am contactat aici, am vrut sa fie f vizibil mesajul
Vreau sa te informez ca blogul Baiatul ciudat nu mai e detinut de mai multe luni de vechiul owner iar noul proprietar nu e interesat decat sa-si promoveze alte linkuri prin pr -ul acelui blog. Toate linkurile de bloguri au fost deja scoase de peste tot inclusiv al tau.
merci!, Gabi
Foarte reuşită imaginea legendarului David.
Că o astfel de luptă e posibil să nu fi avut loc niciodată nici nu contează – oamenilor le plac legendele şi personajele care câştigă bătălii pe care le considerau pierdute. Avem de fiecare dată nevoie de modele.
Gânduri bune, Gabi, o zi cât mai frumoasă să ai!
Pingback: blog de dexign » Cercul culorilor part.2
Pingback: Povestea parfumată a inimii « Mirela Pete. Blog
Pingback: Piaţa Muzeului în imagini povestite « Clipe de Cluj
Pingback: Tu ce pozitie ai? « lunapatrata
Pingback: Frunzuliţă, muşeţel « Teo Negură