Hans Rottenhammer (1564 – 1625), pictor german

Hans Rottenhammer – Wedding of Neptune and Amphitrite

Hans Rottenhammer – Minerva and the Muses on the Helikon
Johann Rottenhammer ori Hans Rottenhammer (1564 – 1625) a fost un pictor german specializat in picturile de dimensiuni mici.
S-a nascut in München, unde a studiat pana in 1588 cu Hans Donauer the Elder. In 1593-4 s-a aflat in Roma, apoi s-a stabilit in Venetia din 1595-6 pana in 1606, dupa care s-a intors in Germania si s-a stabilit in Augsburg. A murit in Augsburg, in saracie si, conform unor surse, alcoolic.
In Venetia si-a castigat o reputatie pentru picturile pe piese de mobilier si pe cupru cu subiecte religioase si mitologice, in care a combinat elemente ale stilurilor german si italian.In particular a combinat traditia peisagistica din nord cu stilul de compozitie si cu figuri a lui Tintoretto si Veronese. El a fost primul artist german specializat in pictarea mobilierului. In Roma i-a cunoscut pe primii membrii ai Bamboccianti, un cerc de artisti din nord si a ramas in legatura cu Paul Brill, un artist flamand care locuia in Roma. A colaborat si cu Jan Brueghel the Elder.
Se presupune ca l-a angajat ca asistent pe Adam Elsheimer in 1598 ori 1599 si nu exista nici o indoiala ca l-a pus in legatura pe Elsheimer cu Bril; cei doi au devenit prieteni apropiati.
![]() |
Hans Rottenhammer (1564 – 1625), pictor german |
Din blogosfera.
Caius.Indicii anatomice – 18 CELLA.efemeride Gabriela Elena.Cum te numeşti? Mirela Pete.DEXIGN. Prodecho și Promod. Broșuri de prezentare Ioan Usca.Pisikalia – 3
Posted on aprilie 8, 2011, in arta, cultura, imagini and tagged 1564, Hans Rottenhammer, pictor german. Bookmark the permalink. 5 comentarii.
a fost un mare pictor al perioadei respective,multe lucrari prezentate sunt circumscrise intrun cerc..a folosit mult linia circulara,dublata de un dinamism cromatic desavirsit…parerea mea…..
Am mai vazut picturi cu acest subiect si toate sunt minunatii artistice.Poate fiindca sunt pictate atatea personaje?
Noapte bune, Cristian.
Nunta de la Cana, o minunăţie artistică…
Pingback: Indicii anatomice – 19 | Caius
Pingback: Cum te numeşti? « Gabriela Elena