Francesco Furini (c. 1600 (ori 1603) – 19 august 1646), pictor italian baroc

Francesco Furini – Artemisia Prepares to Drink the Ashes of her Husband, Mausolus

Francesco Furini – St. Agatha

Francesco Furini – Allegory of the Arts

Francesco Furini – Mary Magdalene

Francesco Furini – St John Evangelist

Francesco Furini – The Three Graces

Francesco Furini (c. 1600 (ori 1603) – 19 august 1646) a fost un pictor italian baroc din Florenta.

Primele lectii de pictura le-a luat cu Matteo Rosselli (printre elevii lui s-au numarat Lorenzo Lippi  si Baldassare Franceschini), de aseemenea, Furini a fost influentat de Domenico Passignano si Giovanni Biliverti (Cantelli 1972). S-a imprietenit cu Giovanni da San Giovanni.Plecand la Roma in 1619, a fost inluentat si de Caravaggio. Printre elevii lui s-au numarat Simone Pignoni (1611–98) si Giovanni Battista Galestruzzi. La varsta de patruzeci de ani, a devenit parohul episcopiei Sant’Ansano din Mugello.

Opera lui Furini reflecta tensiunea confruntarii stilului florentin consrvator, manierist cu stilul baroc . A pictat scene biblice si mitologice cu o puternica utilizare a tehnicii  sfumato. In anii 1630, cand a devenit preot, stilul lui s-a comparat cu a lui Guido Reni.

Francesco Furini (c. 1600 (ori 1603) – 19 august 1646), pictor italian baroc

Din blogosfera.

Gabriela Elena.Dincolo de limitele umbrei

Cristian Lisandru.Pescarii

Teo Negură.Poveste de vis (29)

Posted on aprilie 2, 2011, in arta, cultura, imagini and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 6 comentarii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: