John Henry Twachtman (4 august 1853 – 8 august 1902), pictor american

Anunt umanitar de pe blogul lui Calin.Ajutor de la oameni pentru un copil de preot

John Henry Twachman – Mother and Child

John Henry Twachtman (4 august 1853 – 8 august 1902) a fost un pictor american cunoscut pentru peisajele sale  impresioniste, cu toate ca stilul lui de a picta a fost foarte variat pe toata perioada creatiei sale artistice. Istoricii de arta considera ca stilul impresionist american a lui Twachtman e mai personal si experimental fata de generatia sa de pictori.A fost un membru al grupului  „The Ten”, un grup de artisti nemultumiti de organizatiile profesionale de arta si care s-au adunat in 1898 pentru a-si expune lucrarile ca grup unificat stilistic.

John Henry Twachman – Moonlight Flanders

Twachtman s-a nascut in Cincinnati, Ohio si a luat primele lectii de pictura de la  Frank Duveneck.Ca si majoritatea artistilor din acea perioada, Twachtman a plecat apoi in Europa pentru a-si continua studiile. S-a inscris la  Academia de Arte Frumoase din  München  in 1875 si a vizitat Venetia impreuna cu  Duveneck si William Merritt Chase. Peisajele sale din acea perioada sunt pictate intro tehnica invatata la München. Twachtman a studiat si schita si deseori isi lua cu el planse de schitat pe care le folosea pentru a reda spontan o scena.

John Henry Twachman – Summer

Twachtman a studiat intre 1883 to 1885 si la Académie Julian din Paris, iar picturile lui de atunci au capatat un stil cu tonalitati pale de gri si verde. Unii istorici de arta considera ca lucrarile sale din acea perioada sunt cele mai importante, incluzand aici Arques-la-Bataille, din  colectia Metropolitan Museum of Art din New York siSpringtime, din the colectia  Cincinnati Art Museum.In 1886 s-a reintors in America si s-a stabilit  in Connecticut, cumparandu-si o ferma in Greenwich. Deseori a pictat si expus cu colegul saau, artistul  Julian Alden Weir si si-a petrecut foarte mult timp in tabara de arta din Cos Cob. Prezenta sa in tabara a fost vitala.

Twachtman a predat pictura la Art Students League din 1889 pana la moartea sa in 1902. Twachtman a fost prieten apropiat cu Julian Alden Weir cu care obisnuia sa picteze impreuna si impreuna au avut o colaborare stransa cu  Emil Carlsen, pictorul de origine daneza.

Twachtman a murit subit in Gloucester din cauza unui anevrism cerebral, la varsta de 49 de ani.

John Henry Thwactman (4 august 1853 – 8 august 1902), pictor american

Galerie de arta  John Henry Twachtman .

Din blogosfera.

Cristian.LUME NOUĂ

Usca.Inocentul – XXIV

Elisa.Draghi,televiziunile este o mare prostie

CELLA.Am şutit…

Posted on august 4, 2010, in arta, calendarul zilei, cultura, imagini and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 6 comentarii.

  1. You have incorrectly attributed the painting „Enchanted Pool”. It is actually the work of Edward Henry Potthast. See the artist’s signature in the lower left corner. This is a common error all over the internet.

  2. Poti sa folosesti orice pictura de aici, nu-s ale mele.
    ganduri bune si tie!

  3. Extrem de interesante lucrările acestui pictor… Chiar îmi vine să zic că multe dintre ele ar putea fi folosite în anumite postări. Gânduri bune, Gabi!

  1. Pingback: Ernest Lawson(22 martie 1873 – 18 decembrie 1939), pictor american « my heart to your heart

  2. Pingback: RING «

  3. Pingback: John Henry Twachtman (4 august 1853 – 8 august 1902), pictor american - Ziarul toateBlogurile.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: