Dacă puteţi şi vreţi să o ajutaţi pe Miruna Ioana Enache

Gingăşia şi bunătatea nu sunt semne de slăbiciune şi disperare, ci manifestări ale puterii şi hotărârii.(de Kahlil Gibran).

Inca un  caz umanitar de pe blogul Isabelleilorelai.Miruna Ioana Enache are 9 ani pe care i-a implinit  pe 28 noiembrie 2009.A fost diagnosticată când avea 10 luni cu Beta Talasemie majoră/Anemia Cooley.  De 8 ani merge lunar din Băicoi, unde locuieşte, la spitalul din Bucureşti, pentru transfuzii cu sânge. Anul trecut a primit sprijin de la stat (20.000 de euro) pentru începerea căutării donatorului. A fost în Italia, la clinica din Genova. În iunie 2010 se împlineşte un an de când nu i se găseşte donatorul compatibil 100% în Registrul Internaţional (căutările sunt făcute la I.B.M.D.R. Genova, cu 13.000.000 de donatori).Doar Institutul Mediteranean de Hematologie din Roma îi poate face transplantul cu donator compatibil doar 50%, acesta fiind mama ei. Suma necesară transplantului este 145.760 de euro, dar statul nu îi va acorda banii: oferta a fost câştigată de clinica din Genova, care îi poate face transplantul doar de la donator neînrudit, 100% compatibil.
Miruna a strâns 36.000 de euro. Mai are nevoie de 109.000.
Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:
– Teledon la Romtelecom, în perioada 15 martie – 15 iunie 2010
0900 900 580 – pentru 3 euro/apel
0900 900 582 – pentru 5 euro/apel
0900 900 584 – pentru 10 euro/apel
– BRD – Sucursala Ploieşti
RON: RO 57 BRDE 300 SV 0775 4833 000
EURO: RO 80 BRDE 300 SV 3210 2343 000
CAD: RO 80 BRDE 300 SV 6195 7973 000
Cod SWIFT: BRDEROBU
Titular: Enache Elena Amalia
– Asociaţia „IME” (Ioana Miruna Enache)
CIF: 25604410
Domiciliul fiscal: Judeţul Prahova, oraş Băicoi, Str. Baicului nr. 16
Cont la BRD – Sucursala Băicoi: RON: RO 61 BRDE 300 SV 5595 2113 000
Titular cont: Asociaţia IME.
Telefon: 0723 577 328
E-mail: mirunica_e@yahoo.com, amalia_2607@yahoo.com

Din blogosfera.

DianaEmma.Altă leapșă cu lecturi,Diana.Who?, Cristian. POMANA ANONIMILOR – IA CU PÂINE, MAICĂ! (2), Geanina,   Obscenităţi triviale.Ioan Usca,  Mirela Pete. Primăvara în pădure, Belle de Jour.Ideogramă, Testament neonorat- Marea Doamnă a cantecului românesc.Gabriela Elena,

Posted on mai 17, 2010, in umanitare and tagged , , . Bookmark the permalink. 17 comentarii.

 1. Doamne ajuta ca Miruna si ceilalti in situatia ei sa primeasca ajutorul necesar!
  Le doresc multa sanatate!
  Tuturor!

 2. gheorghemarius7

  Drama Mirunei nu este o simpla poveste , este crudul adevar al suferintei acestei minunate fetite care traieste cu speranta ca intr-o zi va veni Zana cea buna si-i va aduce sanatate , si-i va reda macar o parte din bucuriile copilariei care i-au fost furate pe nedrept de aceasta cumplita boala . Statul nu face nimic , dar noi , semenii ei nu putem sa stam pasivi si sa ne facem ca nu vedem , trebuie sa-i intindem o mina de ajutor , fiecare dupa posibilitati . Miruna trebuie sa traiasca !!!

 3. Ryana, eu doar preiau anunturile umanitare.Isabellelorelai are blogul cu cazuri umanitare si orice informatii pentru cei care au nevoie de sfaturi:site-uri, formularul E 112…
  Si televiziunile, ziarele fac campanii umanitare pentru aceste cazuri de la noi, mai putin teledon despre care vorbesti.Cred ca si acelea sunt foarte importante, in fond e vorba de vietile copiilor bolnavi, orfani sau care mor de foame din Africa.
  oamenii ajuta cum pot, uneori au loc spectacole caritabile pentru strangerea de bani .S-au strans de multe ori, insa prea tarziu uneori.Din pacate, statul nu le da ajutorul necesar la timp (nu e vorba de aceasta perioada de criza) si se moare cu zile. 😦
  oamenii ajuta cand pot si cu cat pot.Le multumesc acelor oameni si le doresc sanatate!

 4. Elisa, am inteles.mai bine corectez, ce zici?

 5. Elisa, imi pare rau dar nu stiu nimic.Nu sunt in legatura cu Isabellelorelai, doar preiau de la ea anunturi umanitare.Poate ca are din nou probleme de sanatate sau e plecata.Nu stiu de unde ai putea afla mai multe, poate de la CELLA?
  Am vazut si eu ca lipseste de pe blog. 😦

 6. Tavi, iti multumesc ca ai trecut pe aici.Sper sa se straanga bvanii necesari, poate ca donezi si tu ceva cat de putin.

 7. Au nevoie de bani ca sa traiasca sau sa se faca bine.Nici eu nu pot sa ajut cu bani, foarte rar am avut posibilitatea sa donez.Sper ca va vedea anuntul cineva cu bani.
  Poate ca si o rugaciune ar ajuta…

 8. Geanina, cand e vorba de cazuri umanitare pe care le gasesti aici, nu trebuie sa ceri permisiunea mea.Nici eu nu o cer Isabelleilorelai.Important e ca macar sa facem cazurile cunoscute daca nu putem ajuta cu bani sau altceva.
  Iti multumesc.

 9. doamne cata durere!..cum sa putem face noi ceva si mai mult intr-o tara in care moartea si saracia este la putere..daca acest blog s-ar putea citi de catre diaspora,si daca cei de acolo,macar cate 100 euro ar putea strange intr-un cont pentru toti acesti loviti de soarta,poate tot ar fi ceva..dar cine oare s-ar putea ocupa.desigur pun si eu intrebari retorice,si repet ma doare ca nu pot ajuta,si vad ca anumite vedete fac propaganda pe televizor solocitand donatii pentru copii din haiti sau mai stiu eu pentru ce copii din colturile lumii..nu contest ca si acest aspect este trist,dar nu inteleg cum de un post de televiziune are puterea prin teledon sa adune sume uriase ptr.cei din afara iar de copii si tinerii patriei noastre putin sa-i intereseze…dar normal noi nu avem plaje exotice,si peisaje mirifice unde sa se poata petrece vacante unice,zic si eu..

 10. „posteaza” am vrut sa zic

 11. Gabi,
  stii ceva despre Isabelle?Fiindca nu mai posteaza de ceva vreme si sunt ingrijorata,nu am pe cine intreba 😦 Poate stii tu….

 12. Gabi,multumesc pentru informatii,o zi minunata!

 13. De cate ori intru si citesc dramele atator copii, ma doare sufletul ca nu prea pot sa fac nimic pentru ei…
  Vorbele bune, chiar venite dintr-un suflet sincer, nu-i ajuta…
  Ei au nevoie de bani.
  Cei care au, probabil ca nu citesc.
  Eu ma rog pentru ei.
  Cred ca au nevoie si de rugaciune. 🙂

 14. Voi posta si eu pe blog acest anunt cu permisiunea ta.
  Zile pline de frumos !

 1. Pingback: Trafic cu Hituri (runda 19) « Blogul lui Teo Negură

 2. Pingback: POMANA ANONIMILOR – IA CU PÂINE, MAICĂ! (2) «

 3. Pingback: Testament neonorat- Marea Doamnă a cantecului românesc « Ҩ Gabriela Elena

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: