Fotografiile si picturile erotice ale lui Pierre Molinier

Pierre Molinier ( 13 aprilie 1900 – 3 martie 1976) a fost pictor, fotograf si  „creator de lucruri”. S-a nascut in Agen (Franta) si a trait  in Bordeaux (Franta). Si-a inceput cariera pictand peisaje, dar s-a orientat in curand spre  un   fetishisism erotic.

Molinier a inceput sa faca fotografii la varsta de  18 ani. Cand sora lui Molinier a murit in 1918, Pierre a fotografiat-o. „‘Chiar moarta, e frumoasa. Am improscat sperma pe stomacul si picioarele ei si pe rochia pe care a purtat-o  la prima Comuniune. A luat cu ea in moarte tot ce e mai bun din mine”.

Molinier a inceput productiile sale erotice in jurul anului 1950. Cu ajutorul unei  game largi de i „recuzita” speciala,  Pierre Molinier s-a concentraat asupra propriului corp ca armatura pentru o forma constructiva care, in cele din urma  a dat nastere la o multime de lucrari fotografice.Cele mai multe dintre fotografiile lui, fotomontaajele sunt autoportrete ale lui ca femeie.

A inceput o corespondenta cu  André Breton trimitandu-i fotografiile si picturile lui. Ulterior,  Breton l-a introdus in grupul  Suprarealist .

Enigmaticele fotografii ale lui Pierre Molinier au influentat  body artistii  europeni si nord-americani inca din anii  1970, lucrarile lui continua sa captiveze  si acum artistii, criticii si colectionarii.

In anii 1970, sanatatea lui Molinier a inceput sa se inrautateasca. Asemeni tatalui sau,  Pierre Molinier s-a sinucis la varsta de  76 ani prin impuscare.

sursa poze

Mai multe poze.

Din blogosfera.

Ioan Usca – Ultimul Mitropolit 2 , A fi sau a nu fi cu dividi

Posted on aprilie 13, 2010, in arta, calendarul zilei, cultura, imagini and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. Pana acum n-am auzit de el, dar aflu din calendarul zilei si-mi face placere sa-i pomenesc, reamintesc cu lucraarile lor.Sa zicem ca e un fel de lectie de cultura pe care si eu trebuie s-o-nvat!
    Iti multumesc ca ai trecut ope aici!

  2. Fetișmul mai rafinat. Asigură o carieră frumoasă artistului, bașca aura misterioasă. Faină reamintire, mulțam.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: