Povestea lui Constantin si a lui Nic

Elisa:Povestea lui Constantin

[…]Balustrada de lemn a balconului s-a desprins, iar Constantin a cazut. Si-a frant coloana vertebrala.
De atunci nu mai merge si nu mai face nimic din tot ce noua ne este atat de usor sa facem. Este uluitor insa ca el, Constantin, zambeste in continuare. Are planuri de viitor despre care vorbeste cu incredere. Continua sa faca neincetat exercitii de recuperare. Locuieste singur (da, stiu ca pare incredibil, dar asta este adevarul), pentru ca nu are alta solutie […]

Iata cum putem ajuta,fiindca daca vrem,putem.Cat de putin de la multi inseamna o viata cu speranta.Iata conturile:
Cont in lei: RO48BREL0002000367990100
deschis la Libra Bank – Sucursala Stefan cel Mare, titular Ignea Constantin (la explicatii scrieti “donatie”)
Cont in euro: RO64BREL0002000367990200
deschis la Libra Bank – Sucursala Stefan cel Mare, titular Ignea Constantin (la explicatii scrieti “donatie”)

Isabelleloreli:Povestea lui Niculae Ionescu. Nic.

„Mi s-a spus ca trebuie sa scriu aceasta poveste. Ca fara ea nu se poate. Toti prietenii m-au batut la cap cu asta. E pentru oamenii care nu te cunosc. Doar aceasta poveste ii poate face sa-si dea seama prin ce treci si sa-i convinga sa-ti fie alaturi.
Si m-am intrebat cum se face asta. Cum se poate scrie povestea care iti salveaza viata?

Vineri, 12 februarie 2010, a inceput ca orice zi obisnuita: m-am trezit, am luat micul dejun, mi-am sarutat sotia si fata si am iesit pe usa. Am ajuns la birou, am lucrat pana la ora 15.00, cand m-am invoit de la sefa mea pentru ca aveam o programare la dentist.
Sambata, 13 februarie 2010.
Eu nu am lesinat niciodata.
Eu nu am plans niciodata.
Pana in aceasta zi, la orele 11.00 cand am aflat diagnosticul: leucemie acuta mieloblastica.
Luni, 15 februarie 2010, viata mea era cu totul alta. Eram sub tratament cu citostatice intr-un salon din Spitalul Coltea.
Aceasta e povestea mea. Inceputul noii mele vieti.

Nic are 37 de ani şi este art-director la revista Reader’s Digest. Din februarie 2010 este bolnav de leucemie – LAM 2 FAB. Are nevoie urgent de tratament şi transplant medular într-o clinică din străinătate. Fără 120.000 – 150.000 de euro nu va reuşi.
Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:
ING Bank – Bucureşti
RON: RO 97 INGB 0000 9999 0184 7209
EURO: RO 47 INGB 0000 9999 0184 7236
USD: RO 74 INGB 0000 9999 0184 7235
Cod SWIFT: INGBROBU
Titular: Niculae Ionescu
Telefon: 0722 699 175 – Mădălina Ionescu (soţia lui Nic)
E-mail: niculae.ionescu@gmail.com
Nic are nevoie permanent şi de trombocite – din grupa de sânge A II Rh + (pozitiv)
La donare se va face menţiunea: „Pentru Ionescu Niculae, internat la Spitalul Colţea Bucureşti – Sectia Hematologie, salonul 3 – medic Dr. Andrei Colita. Diagnostic leucemie acută mieloblastică – are nevoie de trombocite de afereză”.
Cei care vor sa doneze o pot face la Institutul de Hematologie din Bucuresti, str. Constantin Caracas, nr 2-8, L-V, 7.30 – 13.30, persoana de contact: dr. Doina Gosa. La Centrul de Hematologie se ajunge intrand pe Str. Dr. Felix din Bd Titulescu, apoi facand prima la stanga. Este a doua intrare din prima cladire situata pe partea dreapta. Pentru o procesare mai rapida, urcati intai la et. 1, cam. 45, la d-na dr. Doina Gosha. Trebuie sa aveti buletinul daca nu ati mai donat pana acum. INAINTE de recoltare precizati pentru cine donati. DUPA recoltare (la et. 2), veti primi un un carnet de donator pe care trebuie sa-l prezentati in camera alaturata, la Secretariat, de unde vi se elibereaza adeverinta pe numele pacientului. Aceasta adeverinta e foarte importanta, ii trebuie lui Niculae: fie o lasati la d-na dr. Doina Gosha la cabinet (et. 1, cam. 45); fie o luati cu voi, o scanati si i-o trimtieti pe email cu precizarea „Dovada donare sange pt Niculae Ionescu”.
Un cont PayPal, toate documentele medicale, un contract de Mecenat – şi Povestea – plus un jurnal despre cât de “bine” este în spital: pe blogul lui Nic (care, mai în glumă – sau mai în serios – şi-a pus porecla de “perfuzel”):
http://niculae-ionescu.blogspot.com

Vineri, 5 martie 2010, ora 21.00 – Pentru Nic: Concert caritabil „Toulouse Lautrec” şi „Crispus” în Clubul Deja Fu (Bd. Ferdinand nr. 53). Intrarea: 20 RON

Posted on februarie 26, 2010, in umanitare and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. 3 comentarii.

  1. Imi pare rau pentru pierderea suferita.Cred ca doar cei care trec prin astfel de nenorociri inteleg disperarea celor in suferinta.
    Sper si eu ca totul se va termina cu bine si vom auzi vesti bune despre Constantin si Nic.Si despre ceilalti.
    Multa sanatate tuturor!

  2. Uff!! stiu ce inseamna toate acestea…sotul meu a avut leucemie sindromul mielodisplazic…stiu cat de innebunita cautam donatori de sange si-i duceam la Cluj pentru a putea sa-i dea trombocitele atat de neceasare…
    Sa dea D-zeu sa depaseasca cu bine totul,putere si credinta!Sotul meu din pacate n-a ajuns la transplant,desi mi-as fi vandut si casa sa-l pot salva…a murit la a doua sedinta de citostatice…:(

  1. Pingback: Tu ai diamante si perle « Nu te compromite! Nu te ai decât pe tine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: