Autostrazi,poduri si intersectii uluitoare

Vue_route_depuis_citadelle_Arefu

Pentru ca astazi s-au implinit 35 de ani de cand a avut loc inaugurarea oficiala a drumului national Transfăgărăşan,(magistrala cu o lungime de peste 90 de km., situata la cea mai inalta altitudine – 2040 metri – fata de alte drumuri ce strabat Carpatii),mi-am amintit de un site in care am vazut autostrazi,poduri si intersectii uluitoare din Japonia.

Japanese Highways, Bridges and Interchanges1Japanese Highways, Bridges and Interchanges

Japonezii au fost nevoiti sa-si refaca infrastructura distrusa in timpul celui de-al doilea razboi mondial si au creat adevarate opere de arta.

In Romania stim cu totii cum se construiesc autostrazile si cred ca multi dintre noi nu vom apuca sa le vedem finalizate.

Cateva cuvinte acum despre Transfagarasan,una dintre lucraile importante care s-au realizat inainte de…Mi-ar placea sa stiu povesti adevarate ale constructorilor de atunci,poate n-ar strica sa fie cunoscute si de actualii constructori,multi dintre ei fara nici o pregatire in aceasta specialitate,doar dornici de castiguri mari si rapide.

Drumul leagă regiunea istorică a Transilvaniei de Muntenia. Drumul a fost construit să treacă peste Muntii Fagaras cel mai înalt lanţ muntos din munţii României, care face parte din Carpatii Meridionali.

Drumul urcă până la altitudinea de aproape 2.000 metri; drumul în trepte foloseşte serpentine pentru a urca fiind o provocare pentru orice autovehicul; datorită serpentinelor şi drumului în rampă viteza de rulare este de 40 km/h. Drumul este închis de la sfârşitul lunii octombrie până în luna iunie datorită zăpezii care acoperă drumul.

Acest drum are mai multe tunele şi viaducte decât oricare alt drum din România; în apropiere de cel mai înalt punct al ascensiunii, la Balea Lac drumul trece prin cel mai lung tunel din România (aproape 1.000 m).

Autostrazi,poduri si intersectii uluitoare din Japonia-imagini

Posted on septembrie 20, 2009, in arhitectura, calendarul zilei, evenimente, imagini, Romania, video and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 6 comentarii.

 1. Mi-au povestit ai mei si am vazut pozele facute de ei.E ca si cand ai atinge cerul.

 2. E o adevarata splendoare sa mergi pe Transfagarasan. 🙂

 3. CELLA,eu n-am fost pe acolo,dar ai meu au trecut,chiar ieri a fost fiul meu cel mic.Am vazut poze facute de ei si parca ma luau fiorii.Mi-e groaza de serpentine,viaducte.
  Si m-am mirat ca au ajuns si acolo tarabele.
  Acusi se inchide.

 4. Oare suntem in stare de orice?parca nu-mi vine sa cred,e imposibil.
  La suflete nu prea suntem atenti decat dupa ce intelegem taina cea mare.

 5. eu am trecut pe Transfăgărăşan
  e absolut uluitor!
  păcat că acum nu cred că e întreţinut iar din toamnă e mai mereu închis

 6. Minunat. Atunci când doresc, oamenii dunt în stare de orice. Dacă ar fi un pic mai mult atenţi şi la sufletele lor atunci totul ar fi apropiat de perfecţiune…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: