Alphonse Mucha, pictorul Epopeii Slave

Alphonse Mucha - Self-Portrait

Alphonse Mucha – Self-Portrait


Alphonse Maria Mucha
(24 iulie 1860 – 14 iulie 1939) a fost un pictor si decorator ceh.S-a nascut in orasul Ivančice, Moravia (astzi o regiune a republicii Cehia).Talentul sau muzical i-a permis sa-si continue studiile la liceul din capitala Moraviei, Brno, cu toate ca desenul a fost prima lui dragoste inca din copilarie.A lucrat ca pictor decorator in Moravia, a pictat in special pentru teatre, mai tarziu s-a mutat in Austria ca sa lucreze in cea mai buna companie de design pentru teatru, in acelasi timp isi continua educatia. Cand un incendiu a distrus afacerea, artistul a inceput sa lucreze pe cont propriu ca pictor de decoruri si portrete. Contele Karl Khuen de Mikulov l-a angajat pe  Mucha pentru a  decora peretii castelulului Hrušovany Emmahof  si a fost foarte impresionat astfel ca a fost de acord sa-l sponsorizeze pe  Mucha la cursurile Academiei de Arte din  Munchen.Mucha a lucrat foarte multi ani la ceea ce a considerat ca e capodopera lui, The Slav Epic (Slovanská epopej), o serie de douazeci picturi uriase care descriu istoria Cehiei si a popoarelor slave, in general.

Alphonse Mucha - Spirit of Spring

Alphonse Mucha – Spirit of Spring

Alphonse Mucha - The Apotheosis Of The Slavs

Alphonse Mucha – The Apotheosis Of The Slavs

Alphonse Mucha (24 iulie 1860 – 14 iulie 1939), pictor si decorator ceh

Posted on iulie 24, 2009, in arta, calendarul zilei, cultura, imagini and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. Da,este autoportret.Mai este un autoportret intrunul dintre cele doua slideshow-uri,insa l-am preferat pe acesta.Mi se pare ca privirea lui patrunzatoare e vie si vede in noi cele mai ascunse cotloane.

  2. În prima fotografie este vorba despre un autoportret? Impresionant…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: