Traditii japoneze:Festivalul Gion Matsuri


N-am fost si nu stiu daca voi merge la „Zilele Castelului din cauza caniculei care nu-mi face bine,asa ca am pornit spre locuri mai racoroase si m-am trezit in Japonia, chiar cand a inceput festivalul Gion Matsuri, unul din trei mari festivaluri japoneze. N-am auzit despre acest festival pana ieri asa ca a trebuit sa ma documentez de aici.Evenimentul se petrece anual pe parcursul lunii iulie în oraşul japonez Kyoto, fiind organizat de templul şintoist Yasaka din sectorul Higashiyama. Festivalul are o importanţă majoră pentru locuitorii Kyoto, care cred că sunt protejaţi de către zeităţile templului Yasaka.

Cea mai spectaculoasă parte a festivalului este procesiunea a 32 caruri, acoperite cu tapiserii vechi şi scumpe, prin străzile oraşului, începând cu cartierul Shijo în sectorul Shimonogyo. Carurile sunt iluminate de lanterne şi acompaniate de gonguri, flute şi tamburine. O altă procesiune scoate din Yasaka 3 altare portabile, care ar găzdui spiritele zeităţilor, le duce prin zonele de reşedinţă a credincioşilor până la cartierul Shijo…

Enigma-Return to Innocence

Posted on iulie 18, 2009, in calendarul zilei, cultura, geografie, imagini, sarbatori and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 6 comentarii.

 1. Fiecare natie are traditii si obiceiuri intereante si frumoase.
  La noi nu exista astfel de festivaluri mari,doar ceva mai mici pe plan local.
  Interesante sunt Carnavalul din Venetia,de la Rio etc. la care participa si multi turisti straini.

 2. foarte tare,dar nu cred ca as rezista unui asemenea spectacol.totusi,mi se pare cava f.deosebit,caci prin asat se deosebesc straini de noi:au ceva mai egocentrist si mai ”altfel”decat ceilalti

 3. Laura,ma bucur ca ai mai trecut pe aici si ca-mi povestesti despre alt eveniment minunat din Valencia.Incerc sa-mi fac timp sa te vizitez,n-am mai ajuns pe la tine in ultima vreme,sper ca nu te superi.
  Nu prea mai am tragere de inima pentru blogerit si asta nu-mi place.Sper sa-mi revin.
  Cred ca voi merge la castel,acum s-a racorit.Ai mei nu vor sa vina si mi-e cam urat fiindca e cam departe.
  Te pup si eu si-ti multumesc ca treci pe aici! 🙂

 4. Mi se pare si mie un eveniment deosebit,mai ales pentru noi care apartinem altei culturi.Cred ca asiaticii au traditii foarte frumoase,poate cele mai frumoase.
  Multumesc pentru vizita.

 5. In Valencia e Feria de Iulie. Se organizeaza o gramada de evenimente. E foarte frumos. Din pacate anul asta nu am ajuns pe la prea multe, dar aseara a fost o seara importanta asa ca am fost la doua concerte de camera, unul in primarie si unul in Lonja. Au fost WOW ambele 🙂 Sa te duci la castel, chiar daca mai spre seara, dar nu pierde festivitatea 🙂 Te pup!

 6. Mi-ar plăcea să fiu prezent la un astfel de festival… Cred că aş gusta din plin fiecare moment…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: