Tarzan,regele junglei

Johnny Weissmüller,(Peter Johann Weissmüller) s-a nascut in 2 iunie 1904, în cartierul Freidorf din Timişoara, pe atunci în Austro-Ungaria – (20 ianuarie 1984, Acapulco, Mexic) a fost un sportiv şi actor american de origine germană. Părinţii săi, şvabii bănăţeni Petrus Weissmüller şi Elisabeth Weissmüller născută Kersch, au emigrat în SUA împreună cu fiul lor în vârstă de şapte luni. Copil bolnăvicios, a fost sfătuit de un medic să se apuce de înot. Aşa a ajuns de cinci ori campion olimpic la înot (1924-1928 ), deţinătorul a 67 de titluri mondiale şi 52 de titluri naţionale. A deţinut recordurile la stilul liber la toate probele de la 100 de yarzi la jumătatea de milă şi a fost primul care a înotat 100 m sub un minut. A devenit celebru prin seria de filme Tarzan, ecranizări inspirate de romanele lui Edgar Rice Burroughs. Seria de filme a început la studiourile MGM, cu Tarzan the Ape Man (Tarzan omul-maimuţă), în 1932. Se povesteşte că în timpul revoluţiei cubaneze, pe când Johny Weissmüller juca golf cu nişte prieteni în Cuba, jucătorii s-au trezit înconjuraţi de revoluţionari înarmaţi. Fără să-şi piardă cumpătul, Weissmüller a lansat celebrul strigăt al lui Tarzan, iar soldaţii, recunoscându-l, au fost foarte încântaţi să escorteze grupul într-o zonă sigură.

Respectându-i-se dorinţa, la înmormântarea sa, coşciugul a fost coborât în groapă având ca fond sonor celebrul strigăt al lui Tarzan.

 

TarzanTarzanTarzanTarzantarzan2CheetaTarzantarzan.weismuller-tarzancheeta2tarzanTarzan

Tarzan,omul maimuta e povestea copilasului supravietuitor al unui accident aviatic.Baietelul a fost crescut de maimute si a devenit un fel de rege al animalelor junglei.Intro zi, in jungla ajunge o expeditie in cautatrea cimitirului elefantilor a caror fildes era o sursa de imbogatire .Pe neasteptate,a aparut si frumoasa fiica a sefului expeditiei,tanara Jane.Curand,Tarzan si Jane se cunosc si de aici incep aventurile din jungla.

Tarzan Fan Site

Am citit aici ca in localitatea Medja din Serbia aflata la granita cu Romania,autoritatile vor sa construiasca un monument al lui Johnny Weissmuller, bine cunoscut din filmul Tarzan. ma intreb de ce nu le-a venit ideea asta romanilor,mai exact timisorenilor?Cred ca un astfel de monument ar atrage multi vizitatori.


Tot intro zi de 2 iunie,anul  1953,a avut loc un eveniment important in istorie:Elisabeth Alexandra Mary a fost incoronata ca regina a Marii Britanii la varsta de 27 de ani.

Posted on iunie 2, 2009, in calendarul zilei, cultura, imagini, povesti adevarate, remember, video and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 4 comentarii.

  1. Sper ca ideea la care ma gandesc sa se transforme in realitate.Abia astept…deja imi imaginez cum va fi. 🙂

  2. Si mie imi placea serialul si mi-am amintit cu drag de acele vremuri cand traiam aventurile din jungla alaturi de Tarzan,Jane,Cheeta si ceilalti.
    Am vazut si filme cu tarzan facute mai tarziu,dar nu aveau acelasi farmec.
    Cristian,eu zic ca totul s-a transformat in jungla de foarte mult timp,o jungla periculoasa.

  3. Mi-ai dat o idee, ia să vedem ce zic barosanii din Timișoara!

  4. Doamne, ce urmăream serialul. Nu mă dezlipeam de televizor. Mi-a plăcut la nebunie… Cred că au fost puţin seriale, în acea vreme, pe care să le urmăresc cu atâta pasiune. Viaţa în junglă a lui Tarzan îmi trezea tot felul de vise pentru viitor… Încet, încet, se transformă totul într-o junglă, numai că Tarzani găsdeşti mai rar… Poate doar maimuţe…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: