Doi copii deosebiţi au nevoie de tatăl lor

good_samaritan_watts

Despre bunătate sufletească„.Degeaba le-am avea pe toate :inteligenta, cultura ,istetimea ,supracultura, doctoratele, supradoctoratele (ca in profesorul din Lectia lui Eugen Ionescu),daca suntem rai,haini,mojici si vulgari ,prosti si nerozi,doi bani nu facem, se duc pe apa simbetei si inteligenta ,si eruditia ,si supradoctoratele ,si toate congresele internationale la care luam parte,si toate bursele pentru studii pe care le cistigam prin concursuri severe.

 

Nimic nu poate inlocui si suplini nitica bunatate sufleteasca,nitica bunavointa,toleranta,intelegere.Nitica sustinuta buna-cuviinta.
Nicolae Steinhardt,
Primejdia Marturisirii, p. 56
Edit. Humanitas

Doi copii deosebiţi au nevoie de tatăl lor
Andrei şi Paul. Două ghemotoace blonde, de 9 şi 5 ani, două poveşti despre zâmbetele şi lumina copilăriei. Două suflete calde, curate, care acum încearcă să înţeleagă ce se întâmplă. Nu ştiu de ce tati, care se juca cu ei tot timpul, râdea, era plin de viaţă, stă acum numai în pat. Nu înţeleg nici de ce o găsesc pe mami din când în când cu ochii plini de lacrimi, pe care încearcă, atunci când e cu ei sau cu tati, să le ascundă. De ce viaţa lor, care era atât de frumoasă, de plină de căldură şi de zâmbet, se învârte acum în jurul unor cuvinte ca malign, metastază, analize, clinică, operaţie…Andrei, Paul şi mama lor au pentru Doamne–Doamne o singură dorinţă, mare cât sufletele şi toate speranţele lor: să–l ajute pe tati să se facă bine.

Colegii lui de la Primăria municipiului Sibiu l-au ajutat enorm, au reuşit să-i obţină o consultaţie la o clinică din Viena. După consultaţie, programată pe 9 martie, medicii vor decide ce trebuie făcut mai departe.
În speranţa că, citind povestea lui, alţi oameni cu suflet mare şi cu posibilităţi materiale li se vor alătura, astfel încât atunci când specialiştii de la Viena vor decide ce trebuie făcut familia să aibă banii necesari pentru acoperirea cheltuielilor. Pentru că le e dor de el. Pentru că au nevoie să-l vadă intrând pe uşă zâmbind, spunând o glumă. Pentru că vor ca soţia lui să şteargă de pe obraz doar lacrimi de bucurie. Şi pentru că Andrei şi Paul îşi doresc foarte mult să se joace din nou cu tati.

Cei care doresc să-l ajute pe Marius o pot face depunând bani în conturile:
RO 84 BTRL 0330 1201 B556 70 XX – LEI
RO 59 BTRL 0330 4201 B556 70XX – EURO
RO 11 BTRL 0330 2201 B556 70XX – DOLARI
deschise la Banca Transilvania Sibiu, filiala Bălcescu, pe numele Kara Dobref Marius

Posted on martie 7, 2009, in social, umanitare and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 comentarii.

 1. Doamne,ajuta-i!Sunt sigura ca ajutorul venit la timp ii va salva viata si peste cateva luni se va juca din nou cu copiii.Ii felicit pe colegii lui si ai sotiei sale pentru solidaritate,pentru ca sunt alaturi de omul aflat in suferinta.
  Pescarusule bland,iti multumesc pentru urari si iti doresc si eu La multi ani tie si celor dragi tie!
  O zi senina,chiar daca afara ploua si e frig.La multi ani mamei si multa sanatate!
  Am ascultat cu placere melodia de la tine,Joe Dassin era unul dintre cantaretii preferati,iar melodiile lui sunt nemuritoare.
  Mi-am adus aminte de doua melodii ,sunt sigura ca si tie iti plac:


  Nu stiu limba franceza,dar nici nu e nevoie…mesajul ajunge la sufletul meu si asta e tot ce conteaza.
  Iti daruiesc si o floare! 🙂

  Cu drag,
  Gabi.

 2. Dumnezeu sa binecuvanteze aceasta familie cu milostivirea Sa, iar lui Marius sa-i daruiasca sanatate, forta si taria de a depasi boala!
  Draga Gabi, iti doresc sa te bucuri din plin de aceasta zi de 8 Martie si sa prinzi la butoniera inimii clopoteii proaspeti daruiti de cei dragi!
  LA MULTI ANI tie si tuturor doamnelor din familia ta!
  Iti las in dar o melodie duioasa si sensibila, ce sper sa-ti placa, semnata Joe Dassin, „Salut!”

  „Salut” Salut, c’est encore moi Salut, comment tu vas? Le temps m’a paru très long Loin de la maison j’ai pensé à toi J’ai un peu trop navigué…” 🙂
  Cu mult drag, te imbratisez!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: