Elisabeta a II-a,Regina Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord

elizabeth_ii_buckingham_palace_07_mar_20061
In 6 februarie 1952,Elisabeta a II-a a fost proclamată Regină a Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord.Au trecut de atunci…57 de ani daca am socotit bine.
Inzestrata cu o sanatate si popularitate de invidiat, regina Elisabeta a-II-a are mari sanse sa se mandresca cu cea mai lunga domnie din istorie. In prezent, recordul este detinut de inaintasa sa, regina Victoria care a domnit 64 de ani.

Nascuta pe 21 aprilie 1926, Eliasabeta a-II-a a preluat tronul Marii Britanii pe 6 februarie 1952, ca urmare a mortii tatalui sau George al VI-lea. Elisabeth Alexandra Mary a fost incoronata ca regina a Marii Britanii la varsta de 27 de ani, pe 2 iunie 1953. Elisabeta s-a nascut la Londra si s-a casatorit in 1947 cu Philippe Mountbatten. Pentru britanici, ea este simbolul stabilitatii avand in vedere tulburarile pe care le-a cunoscut regatul in ultimii ani.

Contrar fiului sau Chearles, regina este un spirit conservator. Prefera respectarea ordinii prestabilite si manifesta o reactie negativa la inovatie, aproape instinctuala. Ii place sa isi respecte obiceurile, petrecandu-si vacantele in aceeasi perioada a anului, acelasi loc, in acelasi anturaj. Desi prefera continuitatea stie sa se adapteze schimbarilor si percepe in mod favorabil evolutia societatii.

Elisabeta nu a urmat scoli inalte, educatia ei fiind sumara si asemanatoare fetelor din secolul XIX. Mai mult rurala decat citadina, se imbraca mai curand practic decat sofisticat si prefera conversatiile avand ca subiecte vanatoarea, caii, cresterea animalelor. Manaca si bea putin si adora sa isi petreaca timpul la tara, departe de furnicarul citadin. Ea stie foarte bine sa scape de anturajul nedorit atunci cand conversatia o plictiseste.
Cand a implinit 80 de ani, regina a cinat la palatul Buckingham cu alte 99 de octogenare britanice, nascute tot pe 21 aprilie 1926.
600px-personal_flag_of_queen_elizabeth_iisvg
queen_elizabeth_ii_and_prince_philip_visiting_nasa_may_8_2007

Conform traditiei, regina isi serbeaza ziua timp de trei luni, din programul evenimentelor organizate cu aceasta ocazie facand parte expozitii, receptii, parade militare si manifestari artistice.

In fiecare an, Elisabeta participa la peste 450 de evenimente. Pana acum a vizitat 130 de tari si a facut peste 250 de calatorii oficiale.

Pe durata domniei ei, Anglia a avut peste zece premieri, de la Winston Churchill la Tony Blair.Aici completez cu actualul premier,Gordon Brown (fiul unui pastor scoţian)- cel de-al 11-lea premier britanic sub domnia reginei Elisabeta a doua.

Regina uraste jurnalistii, nu da interviuri si nu frecventeaza conferintele de presa.

sursa.

Regina Elisabeth si Printul Philip sunt casatoriti de peste 60 de ani si inca se iubesc.

Posted on februarie 6, 2009, in calendarul zilei, istorie, personalitati and tagged , , . Bookmark the permalink. 4 comentarii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: