„Exista enigme care te pot pune pe ginduri”

Se mai crede, se mai si scrie, ca istoria fenomenelor aerospatiale neidentificate, categorie care cuprinde si OZN-urile, ar fi inceput dupa cel de-al doilea razboi mondial. Intemeindu-se pe cercetarile intreprinse in tara si strainatate, Ion Hobana demonstreaza existenta din cele mai vechi timpuri a acestor fenomene enigmatice.
Sunt invocate desene descoperite in pesterile preistorice, pasaje din cronici antice si medievale, picturi din perioada Renasterii, marturii ale unor scriitori si artisti celebri, observatii ale oamenilor de stiinta, articole din ziare si reviste. Editia a treia a cartii cuprinde numeroase cazuri noi si ilustratii inedite.

ionhobana

La multi ani,Ion Hobana!(nascut in 25 ianuarie, 1931.)Este un scriitor, critic literar, teoretician al literaturii de anticipaţie, autor de literatură S.F. român contemporan. Este licenţiat în Litere cu o teză despre Science-fiction,prima de acest fel din România.

russia_kgb_ufo
„Exista enigme care te pot pune pe ginduri”- interviu.

„Cind incepe, insa, de fapt si de drept fenomenul OZN?

– Daca ar fi sa ii credem pe unii cercetatori, ma gindesc de pilda la Aimé Michel, unul dintre pionierii ufologiei, care din pacate nu mai este printre noi, istoria veche a acestui fenomen ar putea sa fi inceput chiar in preistorie.

– Mai exact?

– El avea in vedere faptul ca pe peretii unor pesteri renumite, din Spania si din Franta, au fost gasite desene si incizii, care ne duc prin forma lor specifica tocmai catre formele care le cunoastem astazi ale obiectelor zburatoare neidentificate. Este desigur o ipoteza, ea ar avea nevoie de o verificare foarte aprofundata, care nu a fost inca facuta.

Posted on ianuarie 25, 2009, in aniversari, calendarul zilei, cultura, stiinta and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 5 comentarii.

  1. La fel gandesc si eu.Nu se poate sa fim singuri in Universul infinit.Poate ca unii dintre ei sunt chiar printre noi.
    Vom descifra taina in clipa cand vom pleca de aici…

  2. I `m sure we are not alone. 🙂

  3. SA FIM SERIOSI…IN MOD SIGUR NU SUNTEM NOI-OAMENII-MAI CU MOT , CA SA NE CONSIDERAM NISTE MINUNI UNICE ALE LUMII….SUNT SIGURA CA MAI EXISTA SI ALTE CIVILIZATII…

  4. „I want to believe”, as Mulder would say. 😉

  1. Pingback: Cel mai cel varsator « my heart to your heart

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: