Bine ai venit aici,Mickey Mouse!

Astazi a venit randul lui Mickey (nu Spaga),ci Mickey Mouse care a aparut  in 13 ianuarie 1930 cand  a fost lansată prima publicaţie de benzi desenate de Walt Disney , ca răspuns la propunerea companiei „King Features Syndicate”.Am uitat ceva important despre Mickey Mouse, simbolul studioului Disney:a implinit in  18 noiembrie 2008 varsta de 80 de ani.

Lui Walt Disney ,ideea pesonajului i-a venit in tren, in drum dinspre New York spre Los Angeles.  Noua „stea” era asemanatoare graficii lui Oswald, dar nu avea urechile clapauge, ci erau rotunde si coada era desenata dintr-o simpla trasare de creion si seamana foarte mult cu un soricel.

Primeste numele de  Mortimer Mouse. Mai tarziu, Ub Iwerkis a redesenat un pic personajul si l-a adus la forma cunoscuta de toata lumea astazi. Se spune ca de fapt Walt Disney i-a insuflat mai degraba caracterul sau personajului, iar ca Ub Iwerkis a dezvoltat aparitia lui. Lillian Disney, sotia lui Walt Disney, i-a schimbat numele in Mickey Mouse, iar pesonajul apare pentru prima data in scurt metrajul  „Plane Crazy”, un film mut, ca toate de pana acum create de Walt Disney.

Sursa poze-site:disney-clipart.com Mickey Mouse

Posted on ianuarie 13, 2009, in calendarul zilei, cultura, imagini and tagged , , , . Bookmark the permalink. 7 comentarii.

 1. Si eu iti multumesc.

 2. Multumesc mult,sestro Sibilla.Sa stii ca pe site-ul ala sunt mult mai multe poze,nu ma puteam hotari pe care sa le aleg. 🙂
  M-ai facut sa ma simt mai bine ca azi sunt la fel de cenusie cum e afara si ma dor toate.Asta e cand imbatranesti si nu mai esti sanatos. 🙂

  Cu drag,
  Gabi.

 3. Srecna Nova Godina !!!
  Abia aştept să sosească Zoran de la şcoală, te vom tot vizita, sestro 🙂
  respecte,
  Sibilla

 1. Pingback: Bugs Bunny a implinit 64 de ani « my heart to your heart

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: