Zodiacul arboricol celtic

treeoflifebyjendelythn

Mãrul

23 Decembrie – 1 Ianuarie
25 Iunie – 4 Iulie

Mãrul simbolizeazã Dragostea.

El este o aparitie plãpândã, dar cu mult farmec, atrãgãtor si cu o figurã plãcutã. Reprezintã genul care flirteazã cu plãcere, aventuros, sensibil si întotdeauna îndrãgostit. Doreste sã iubeascã si sã fie iubit. Ca partener este fidel, tandru si foarte generos. Are inclinatii spre stiintã, si îi place sã trãiascã în prezent, pe ansamblu fiind un filozof preocupat dar cu imaginatie.

Bradul

2 Ianuarie – 11 Ianuarie
5 Iulie – 14 Iulie

Bradul simbolizeazã Misterul.

Nativii din acest semn au un extraordinar gust, care se manifestã în toate actiunile lor. Se poartã demn, sofisticat si iubeste tot ceea ce este frumos. Modul de manifestare poate fi uneori cam iritant, deoarece este o persoanã posacã, încãpãtânatã, cu tendintã spre egoism dar atent cu cei la care tine. Este mai degrabã modest, dar are ambitii foarte mari, pe care are sansa sã si le realizeze pentru cã are talent si pune suflet în ceea ce face. Ca amant este vesnic nemultumit. Cunoaste multi oameni, unii dintre ei sunt prieteni, dar si multi altii îi sunt dusmani. Este un partener pe care te poti baza.

Ulmul

12 Ianuarie – 24 Ianuarie
15 Iulie – 25 Iulie

Ulmul simbolizeaza Mintea nobilã.

Reprezintã o persoanã cu o înfãtisare plãcutã, care se îmbracã cu gust si are dorinte rezonabile. Desi este agreabil are tendinta de a nu ierta greselile celorlalti. În relatiile cu anturajul îi place sã conducã si nu sã se supunã. Este un partener de încredere si loial, care preferã sã hotãrascã pentru altii. În ciuda acestor „asperitãti” este o minte nobilã, generoasã, cu un pronuntat simt al umorului si care judecã lucrurile la modul practic.

Chiparosul

25 Ianuarie – 3 Februarie
26 Iulie – 4 August

Chiparosul simbolizeazã Credinta.

Ca si copacul, individul nãscut sub acest semn este puternic, bine fãcut, adaptabil. De felul lui multumit, acceptând viata asa cum este, privind lucrurile cu optimist, sperând cã într-o zi va veni si rândul lui si atunci îi vor fi recunoscute meritele si va avea si banii pe care si-i doreste. Detestã sã fie singur, este un amant pasionat care nu poate fi usor satisfãcut. Când se implicã într-o relatie este credincios, dar si impulsiv, nesupus, pedant si cam neglijent.

Plopul

4 Februarie – 8 Februarie
1 Mai – 14 Mai
5 August – 13 August

Plopul simbolizeazã Incertitudinea.

Are aparitii foarte „decorative” si de aceea are nevoie sã fie înconjurat de oamenii plãcuti si de bunã-credintã. Nu are încredere în propriile forte si devine curajos numai atunci când este nevoie. În societate este foarte pretentios, deseori singur, reuseste sã stârneascã animozitati. Este o fire artisticã, dar cu toate acestea un bun organizator, înclinat sã abordeze viata la modul filozofic. În orice situatie este demn de încredere iar în relatiile personale foarte serios.

Pinul

19 Februarie – 29 Februarie
24 August – 2 Septembrie

Pinul simbolizeazã Rafinamentul.

Îi plac companiile agreabile si stie cum sã facã viata mai plãcutã. Reprezintã o persoanã foarte activã, care se comportã cu multã naturalete, fiind o companie cautatã si pentru firea prietenoasã pe care o are. Ca fizic este foarte robust. Se îndrãgosteste usor dar pasiunea se stinge repede. Cunoaste multe dezamãgiri pânã când îsi gãseste idealul. Este demn de încredere pentru partenerii sãi si posedã mult simt practic.

Salcia

1 Martie – 10 Martie
3 Septembrie – 12 Septembrie

Salcia plângãtoare simbolizeazã Melancolia.

La prima vedere se prezintã ca un tip frumos dar plin de melancolie, atrãgãtor, cu o atitudine usor afectatã. Iubeste tot ceea ce este frumos si plin de gust, îi plac calatoriile si viseazã sã facã înconjurul lumii. Mereu agitat, capricios dar cinstit, este un om care are în permanentã ceva de revendicat. Foarte intuitiv, este totusi un partener usor influentabil alãturi de care este foarte greu sã trãiesti. De aceea va avea mult de suferit din dragoste, dar uneori gãseste un o fiintã salvatoare.

Stejarul

21 martie
Stejarul simbolizeazã Curajul.

Când spui stejar te gândesti deja la o persoanã cu o naturã robustã, curajoasã, puternicã, intransigentã. Este un om independent dar sensibil, cãruia nu-i plac schimbãrile, cu picioarele bine înfipte în pãmânt, într-un cuvânt un om de actiune.

Alunul

22 Martie – 31 Martie
24 Septembrie – 3 Octombrie
Alunul simbolizeazã Magia.

Un personaj fermecator, nerevendicativ, foarte întelegãtor, care stie cum sã facã impresie. Deseori este implicat în lupte pentru cauze sociale. Este cunoscut de toti, foarte popular. În dragoste se comportã ca un amant capricios, cu toane dar cinstit. Pe plan profesional poate fi un partener tolerant, cu un simt înnãscut al dreptãtii.

Scorusul

1 Aprilie – 10 Aprilie
4 Octombrie – 13 Octombrie

Scorusul simbolizeazã Sensibilitatea.

Plin de farmec, agreabil si înzestrat. Desi îi place sã atragã atentia nu-si arogã aere de vedetã si este lipsit de egoism. Este un om care iubeste viata, neobosit, aflat în permanentã miscare. Viata lui este plinã de complicatii, pe care de cele mai multe ori si le creazã singur, în egalã mãsurã dependent si independent, cu bun gust, un adevãrat artist, pasional, un bun companion, dar care din pãcate nu stie sã ierte.

Artarul

11 Aprilie – 20 Aprilie
14 Octombrie – 23 Octombrie

Artarul simbolizeazã Inteligenta.

Este simbolul unei persoane neobisnuite, plinã de imaginatie si originalã, dar în acelasi timp timidã si rezervatã. Vrea sã-i impresioneze pe cei din jur, ambitios, mândru, încrezãtor în sine însusi si dornic de noi experiente. Suferã de multe complexe si se comportã uneori nervos. Dotat cu o memorie excelenta, reuseste sã învete cu usurintã. Viata lui amoroasa este plinã de complicatii.

Nucul

21 Aprilie – 30 Aprilie
24 octombrie – 11 Noiembrie

Nucul simbolizeazã Visul.

Ai putea spune despre el ca este un stâlp al dreptãtii: intransigent, ciudat si plin de contraste, deseori egoist, agresiv, nobil, cu orizonturi largi, cu reactii neasteptate. Reactioneazã spontan, are ambitii nelimitate, inflexibil, nu cunoaste ce este acela compromisul sub nici o formã, un strateg ingenios. În relatiile sentimentale este un partener dificil si total neobisnuit, nu întotdeauna plãcut dar cel mai adesea admirat, foarte gelos si pasional.

Castanul

15 Mai – 24 Mai
12 Noiembrie – 21 Noiembrie

Castanul simbolizeazã Cinstea.

Apare ca o frumusete neobisnuitã, dar nu urmãreste sã-i impresioneze pe cei din jur. Are un simt al dreptãtii bine dezvoltat, vivace, interesat de tot ceea ce este nou. S-a nãscut diplomat, dar din pãcate este usor iritabil si sensibil în compania celorlalti. Are deseori momente când se îndoieste de propria persoanã si în ciuda acestei lipse de încredere în sine însusi, afiseazã aere de superioritate. Se simte neînteles în dragoste si are dificultãti în gãsirea unui partener.

Frasinul

25 Mai – 3 Iunie
22 Noiembrie – 1 Decembrie

Frasinul simbolizeazã Ambitia.

Un individ neobisnuit de atrãgãtor, vivace, impulsiv, revendicativ, cãruia nu-i pasã de critici, ambitios dar si inteligent si mai ales, talentat. Îi place sã se joace cu norocul iar uneori este cam egoist. Important este cã se tine de cuvânt. În dragoste este un amant prudent si credincios, care se conduce mai mult dupã inimã, dar ia relatia la modul cel mai serios.

Carpenul

4 Iunie – 13 Iunie
2 Decembrie – 11 Decembrie

Carpenul simbolizeazã Bunul gust.

Este considerat de ceilalti o frumusete rece, care acordã prea multã atentie felului în care aratã. E adevãrat, are bun gust si stie cum sã facã viata cât mai confortabilã cu putintã. Lipsit de egoism, înclinat spre o viata rezonabilã si disciplinatã, îsi doreste sã gãseascã un partener plin de bunãvointã si care sã-i recunoascã meritele. Viseazã la o iubire neobisnuitã si rareori este fericit. Din pãcate sau din fericire pentru el nu are încredere în cei mai multi oameni. Ezitã mult atunci când ia decizii si nu este sigur niciodata cã deciziile pe care le ia sunt cele mai corecte. În munca pe care o face este foarte constiincios.

Smochinul

14 Iunie – 23 Iunie
12 Decembrie – 21 Decembrie

Smochinul simbolizeazã Sentimentul ca traire.

Ca prezentã este foarte puternic, cam sãlbatic, genul de om independent care nu suportã sã fie contrazis. Iubeste viata, pur si simplu îi place sã trãiascã înconjurat de familie, copiii si animalele. Pe plan sentimental îi cam place sã zboare din floare în floare. Este dotat cu simtul umorului, si desi posedã din plin talent practic si inteligentã, preferã mai degrabã sã leneveascã.

Mesteacãnul

24 Iunie
Mesteacãnul simbolizeazã Inspiratia.

Este un tip vivace, atrãgãtor, elegant, prietenos, cu pretentii modeste, cãruia nu-i plac excesele de nici un fel si detestã vulgaritãtile. Iubeste viata în naturã si în liniste, având putine ambitii. Pe plan afectiv nu este foarte pasionat, dar are imaginatie, stiind sã creeze o atmosferã de calm si multumire.

Mãslinul

23 Decembrie
Maslinul simbolizeazã Întelepciunea.

Este un om care iubeste soarele, cald si tandru, rezonabil, echilibrat, care evitã violenta sau agresiunea. De asemenea, este foarte tolerant, mereu bine dispus, calm, cu un simt al dreptatii foarte dezvoltat. Afectiv este genul de partener sensibil, cam afectat, fãrã a fi gelos. Îi place sã citeascã si sã se afle în compania oamenilor sofisticati.

Partenerii Nostri

Fagul

22 Decembrie
Fagul simbolizeazã Creatia.

Are gusturi bune si acordã multã atentie felului în care aratã. Este o persoanã materialistã, care stie sã îsi organizeze bine viata si cariera. Este ajutat si de spiritul lui econom. Stie sã-i conducã bine pe ceilalti, nu riscã inutil si are pretentii rezonabile. Ca partener de viatã este dacã se poate spune „splendid”, pasionat de pãstrarea siluetei (diete, sport, etc.).

Curmalul

9 Februarie – 18 Februarie
14 August – 23 August

Curmalul simbolizeazã optimismul.

Caracterizeaza in primul rand un nativ foarte bine reprezentat din punct de vedere fizic, frumos dar lipsit de eleganta. Isi doreste sa se afle mereu in centrul atentiei tuturor si nu gusta glumele care se fac pe seama lui. Se adapteaza la orice situatie dand dovada de flexibilitate dar ceea ce urmareste sa obtina este puterea, luxul si confortul personal. Este orgolios, ambitios si de un optimism fara limite. Din aceasta cauza isi asuma in mod inconstient riscuri care il situeaza in situatii limita si din care reuseste sa iasa datorita talentului sau. Chiar daca incearca sa pastreze aparenta unui om rece este usor influentabil, dedicandu-se unor cauze pierdute. In ciuda acestor mici defecte este inteligent, cultivat, capabil sa ia decizii in cel mai scurt timp. In dragoste da dovada de sensibilitate, tandrete, romantism, acordandu-i partenerei o atentie speciala prin satisfacerea oricarui capriciu. Este barbatul care se ataseaza de cineva pentru totdeauna. Din punct de vedere profesional este posibil sa aiba o viata foarte agitata.


Teiul

11 Martie – 20 Martie
13 Septembrie – 22 Septembrie

Teiul simbolizeaza Bunastarea.

Teiul reprezinta un nativ fermecator, frumos, in stare sa cucereasca pe oricine cu optimismul si minciunile sale. Iubeste siguranta si confortul si de aceea va face toate eforturile pentru a le obtine. Viata sa va fi un lung sir de succese si de esecuri si acest lucru se datoreaza iluziilor pe care si le face singur. Este o prezenta agreabila dar nu se poate conta pe el. Conservator, traditionalist, dar in acelasi timp plin de contradictii, nu se poate spune despre el ca este o persoana usor de inteles. Are nevoie de complimente pentru a-si recapata increderea in fortele proprii. Desi este foarte inteligent ii lipseste capacitatea de a lua decizii rationale. Perfectionist pana la cele mai mici amanunte va avea nevoie de un partener care sa fie cel putin la fel de curat si ordonat ca si el.

Sursa.

Sursa simboluri zodii.

Posted on ianuarie 3, 2009, in diverse, imagini and tagged , , . Bookmark the permalink. 19 comentarii.

 1. Mary,am citit si eu acum ce scrie la brad.Intradevar scrie de bine. 🙂
  Si la mine se mai potrivesc unele,acum ar trebui sa fac ce aveam de gand de ieri.Sa scriu ce prezic astrele varsatorului.Vreau sa iau toate zodiacele sa vad daca se potrivesc predictiile. 😉

 2. Eu sunt brad! Sunt plina de mister…Imi place!
  Multumesc pentru postarea asta!

 3. Thank you Gabi for the link! 🙂
  It’s nice to have a prietena from Romania. I’m glad you enjoyed the video. 🙂

 4. Sibilla,nu te cred.Cum sa nu fii atragatoare?O luptatoare si o sufletista cum esti tu,in plus si poeta,e mai mult decat atragatoare,asa este,iti spune o femeie mai batrana. 🙂
  Sa ai o duminica placuta si un inceput de saptamana minunat.
  Abia astept sa aud vesti bune de la tine,de exemplu ca s-a terminat cu nedreptatile si neregulile despre care stim.Succes!nu uita ca suntem alaturi de tine si lupt si eu cum pot atat timp cat mai suflu.

 5. Kevin,thank you.My name is Gabi but I couldn`t use this name for my blog. That was my „entry” in blogosphere,the beggining .
  Thank you for putting a link of my blog in your blogroll,you are on my blogroll,too.
  It`s a great honour for me to be your friend,in Romanian „prietena ta”
  May I correct a little gramatical error?La revedere, (prieteni) prietena mea. 😉
  I enjoy your video,what about adding it in my Vodpod list?
  Au revoir mon ami. 🙂

 6. CELLA,cred ca ai observat ca am adaugat in lista mea Vodpod ceea ce-ti place tie (am ascultat si-mi place si mie),despre Lord of the Dance stiam .
  Uite aici alt video-clip

  Stii ce-am constatat?ca noi suntem mai mult celti decat romani,mai ales romanii din zona noastra.
  O duminica frumoasa! 🙂

 7. Recunosc tot, dar atrăgătoare nu-s, na acu :))
  Duminică plăcută !
  Sibilla

 8. g1b2i3 (sorry I don’t know which name I should use 😉 ), I put a link to your blog on mine even though it’s in French, hopefully more people from here will visit your blog.

  I think you should check this out: http://www.dailymotion.com/ChevalierduTemps/video/x4yelc_gladiator-lisa-gerrard-now-we-are-f_shortfilms , you will like it I think.

  La revedere, prieteni mea. 🙂

 9. erată 😉 – dansul

 10. a … zi-mi aşa … uite ritmul sufletului meu … celtic 🙂

  da ……… şi desigur … dabsul …

  😆 😆 😆

 11. Elisa,credeai ca numai tu esti ulm?Si eu,si eu!!!Suntem ulmi cu scoarta neteda!! 🙂
  perii mei sunt moi ca niciodata n-am putut sa ma coafez;verde sunt,dar nu de invidie ,zimti am in loc de dinti 🙂
  despre altele trebuie sa mai cercetez cand am chef si daca nu uit. 🙂
  Fara ulm,adica fara noi,ce s-ar fi facut omenirea?N-ar mai fi evoluat,chiar asa e. 😛
  Poate maine vin cu alt zodiac,desi ar trebui sa mai ies din casa si pe frig,macar pe langa bloc (nu blog). 🙂
  M-ai facut sa rad de nu ma mai pot opri.Multumesc,draga Elisa.

 12. Gabriel,si eu sunt ulm.Nu stiu ce mai sunt in acest zodiac.nu gasesc. 🙂

 13. Nume dat mai multor specii de arbori şi de arbuşti cu scoarţa în general netedă, cu coroana stufoasă, cu frunze alterne şi asimetrice zimţate pe margini, albicioase şi cu peri moi pe dos, al căror lemn tare este folosit în rotărie ,asta-i ULMUL,adica eu.
  So luam metodic.Sunt neteda,poate pe creier,ca asa zice,pe scoarta neteda 😆 ,cu coroana stufoasa…da,fata verde cu parul padure 😀 ,da si frunzele-mi sunt creze,poate si zimtate,albicioase la radacina,doar cand mi-e lene 😛 ,dar perii moi pe dos…asta nu stiu s-o identific,pe dosul frunzelor,adica a carliontilor din frunzis, hahahahaha,
  Cel mai tare-i asta…se face ROATA din el uraaa!!! caci lemnul este TARE,yeeeesss!!!Gabi,iti dai seama unde am fi …ramas (era sa zic ..ajuns) fara roata?Deci,mie-mi place zodiacul asta.Multam fain,sestro,cum zice Sibilla 🙂

 14. Ma identific cu Ulmul dar si cu Stejarul 🙂

 15. CELLA,mi-ai dat o idee. 😉
  De fapt,mi-a trecut asta prin cap si cand am hotarat sa postez zodiacul arboricol.De fapt,voiam sa scriu ceva despre celti.
  Voi posta si zodiacul indian.Am citit ce scrie la zodia mea si mi-a placut mai mult. 🙂
  Poate intro zi cu soare voi aduna toate zodiacele pe care le gasesc sa vad ce este comun in ele pentru zodia mea. 🙂

 16. Kevin,it`s very good or „Imi plac” celtic designs, „aim” celtic designs 🙂
  I`m trying always to mention sources with few exceptions.
  It`s my pleasure to illustrate my posts with expressive imagines.
  Speaking about celts,all europeans have celtic roots.I`ve read about celts even in Wikipedia.
  http://fr.wikipedia.org/wiki/Celtes

 17. mă prefer în zodiacul ăsta 😉 😆
  http://www.eastrolog.ro/zodiac-indian/
  simpatice toate … şi-atît

 18. Oops, I didn’t see the „Sursa” link, so that answers my question. 😉

 19. Iubesc the celtic designs, being celtic myself 😉 (I don’t know if I used the verb correctly lol).
  Did you write all the texts in your post? I’m impressed, this is a lot of work!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: