Atunci când te naşti, nu eşti un copac, ci o sămânţă.

800px-jesien-zoledzie

Atunci când te naşti, nu eşti un copac, ci o sămânţă.

685px-quercus_robur3_ies

Trebuie să creşti, trebuie să ajungi la o înflorire, iar această înflorire va fi mulţumirea ta, împlinirea ta.450px-quercus_robur_2_years_old1 Această înflorire nu are nimic de-a face nici cu puterea, nici cu banii, nici cu politica.567px-quercus_robur_zomereik_bloeiwijze Nu are legatură decât cu tine, cu evoluţia ta personală.

800px-quercus_robur_jpg_d2
Noi suntem ceea ce cunoaştem, ceea ce simţim. A cunoaşte ceva înseamnă a te identifica cu acel ceva. A cunoaşte iubirea înseamnă să iubeşti; a cunoaşte divinitatea înseamnă sa devii divin. Autocunoaşterea înseamnă realizare; cunoaşterea înseamnă să fii.

800px-quercus_robur_0311
Oamenii de artă, a căror sensibilitate răsare din inimă – pictorii, poeţii, muzicienii, dansatorii, actorii – sunt cei iraţionali. Ei sunt creatori de mari frumuseţi, dar total neadecvaţi într-o societate rânduită de cap. Societatea îi consideră pe artişti aproape nişte paria, puţin nebuni, un gen de oameni săriţi de pe fix. Nimeni nu vrea ca odrasla lui să se facă muzician, sau pictor, sau dansator. Toţi vor ca fiii sau fiicele lor să fie doctori, ingineri, economişti, oameni de ştiinţă, pentru că aceste profesii rentează. Pictura, poezia, dansul sunt periculoase, riscante, pentru că cel care le practică ar putea sfârşi ca cerşetor pe stradă, cântând la flaut.
Priveşte animalele, priveşte păsările: ele nu sunt triste, ele nu sunt frustrate. Niciodată nu o să vezi un bizon ieşindu-şi din fire. El este pe deplin mulţumit să îşi mestece aceeaşi iarbă în fiecare zi. El este aproape iluminat! Nu există nicio tensiune, el este în deplină armonie cu natura, cu el însuşi, cu tot ceea ce este. Bizonii nu fac partide pentru a revoluţiona lumea, pentru a schimba bizonul în super-bizon, pentru a face bizonii religioşi sau virtuoşi. Niciun animal nu este preocupat de vreun ideal uman. Cu siguranţă că bizonii râd şi întreabă: „Ce vi s-a întâmplat? De ce nu puteţi fi pur şi simplu voi înşivă? Ce nevoie aveţi să fiţi altcineva?”. Primul lucru este aşadar acela de a te accepta, în mod profund, pe tine însuţi.
Ce poţi să câştigi pe lumea asta? Ce poţi să iei cu tine? Numele, prestigiul, respectabilitatea? Banii, puterea – ce? Nivelul de învăţătură? Nu poţi să iei nimic. Va trebui să laşi totul aici. Şi în acea clipă vei înţelege că nimic din ce ai posedat nu e al tău; însăşi ideea de posesie este greşită.
A fi tu însuţi îţi oferă toate elementele pentru a te simţi împlinit, pentru ca viaţa să aibă sens, semnificaţie. Simplul fapt de a fi tu însuţi şi de a creşte conform firii tale va duce la împlinirea destinului tău.
Nu încerca să înţelegi viaţa. Trăieşte-o! Nu încerca să înţelegi iubirea. Intră în iubire!
Până nu ai propria înţelepciune, propria viziune, propria claritate, până nu vezi cu ochii tăi, n-ai să fii în stare să înţelegi misterul existenţei.

Osho.

Sa nu uitam decembrie 1989,sa nu-i uitam pe cei care au murit atunci pentru libertatea noastra!Ei,tinerii care si-au dat viata atunci se rascolesc in morminte si n-au liniste de 19 ani.Revolutia romana din decembrie 1989.

Posted on decembrie 21, 2008, in spiritualitate, Uncategorized, video and tagged , , , . Bookmark the permalink. 6 comentarii.

 1. Draga Elisa,multumesc de urari.Chiar acum i-am trimis un e-mail ca sa-i urez la multi ani!
  Maine vine acasa in concediu de sarbatori.
  Noapte buna,somn usor,vise placute. 🙂
  Trebuie sa merg si eu la culcare si sper sa dorm macar vreo sase ore.

 2. Gabi,
  atunci ..LA MULTI ANI!!!! pentru baiatul vostru cel mare si sa fie sanatos,sa aiba noroc in viata!La multi ani si tie ca l-ai adus pe lume in preajma Craciunului,Sfintei sarbatori. Maine voi fi pe-aproape ,sa ciocnim in sanatatea lui. 🙂 Noapte linistita draga mea. 🙂

 3. Draga Elisa,ma bucur ca ai trecut pe la mine.Stiu ca si tu esti cam ocupata in aceasta perioada si totusi ti-ai facut timp sa ma vizitezi si sa-mi lasi cateva cuvinte frumoase.
  Multumesc mult,la fel iti doresc si tie.
  Azi am fost pe la mama la o felie de tort cu piscoturi si frisca facut de sora-mea mica.Din pacate pentru mine,contine zahar. 😦
  Maine e o zi importanta pentru mine si familia mea.
  Si eu te pup! 🙂

 4. Radu,sorry,n-am citit carti de-ale lui Osho.Doar texte gasite pe care le-am primit de la o prietena sau gasite de mine pe net.Am si citit despre el.
  Chiar daca a murit de cativa ani,intelepciunea lui e o carte pe pe care ar trebui sa o inssusim cu totii.
  Poate ca te ajuta altcineva de pe aici,de exemplu Cristian
  http://cristian-adevaruldepretutindeni.blogspot.com/
  si George
  http://georgeenea.blogspot.com/.
  Sper ca ai avut o duminica minunata!
  Zilele astea sunt cam ocupata si nu prea pot sa va vizitez,dar recuperez!!! 🙂

 5. Frumoase ganduri si adevaruri spune dumnealui.Si eu ma gandesc ca tie ti-este bine,ca te bucuri de copiii tai,de familie si de rude,ceea ce iti doresc din tot sufletul,draga mea.Te pup. 🙂

 6. Ai citit carti de Osho?
  recomanda-mi una buna,ca asa multe are ca nu stiu cu care sa incep 🙂
  Duminica excelenta Gabi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: