Amintiri din Sighisoara

sighisoara-tower-clockDe Sighisoara ma leaga multe amintiri frumoase din copilaria mea.In vacante mergeam la Sighisoara cu mama al carei frate locuia in acel oras de basm.Am vizitat cetatea Sighisoarei de multe ori si centrul vechi al orasului,dar a fost asa demult ca nu mai tin minte foarte multe.800px-sighisoara_25Unchiul meu avea o casa pe malul Tarnavei si dupa ce a fost inundat de doua ori in anii `70 (am vazut o poza din care se vedea doar acoperisul casei),a emigrat in germania,RFG atunci (apropos,stiti de bancul cu RFG care circula in acea perioada?Intrebare:Unde-ti petreci concediul?In RFG.traducere.Refugiu in Fundul Gradinii). De ce mi-a venit sa vorbesc despre Sighisoara?Pentru ca in 14 decembrie 1280 apare prima atestare documentară a oraşului Sighişoara.Pe meleagurile Târnavei Mari colonisti saxoni au pus atunci bazele unei asezari medievale ce va cunoaste o mare înflorire. Inca din anul 1280, documentele amintesc existenta asezarii Castrum Sex, o mica fortificatie pe plLocalitatea a fost întemeiată în 1190[1], dar prima atestare documentară a aşezării este din anul 1280 sub numele de Castrum Sex. În anul 1298 este menţionată denumirea germană Schespurch (mai târziu „Schäßburg”). Localitatea este menţionată în anul 1367 ca „civitas” (oraş). Numele românesc al oraşului este atestat în scris din anul 1435. Forma „Sighişoara” a pătruns în română pe filieră maghiară, fiind o adaptare a numelui „Segesvár” („cetatea Segheş”).
clok-tower-sighisoara
Sighisoara – Cetatea de vis

Siebenburger.

Posted on decembrie 14, 2008, in aniversari, imagini, istorie and tagged , . Bookmark the permalink. 5 comentarii.

 1. Acolo am fost doar in copilarie.
  Din pacate, cauzele materiale ne fac viata destul de grea.Poate pictati dupa poze reusite cu cetatea Sighisoarei.

 2. este un oras vechi in care sunt multe cetati medievale..frumoase cit si tinutul…din cauze financiare nu ajung acolo sa pictez…

 3. Imi pare rau ca alesii nu se ocupa ca vizitatorii sa poata poposi mai mult.N-am mai fost de un car de ani si nu cred ca voi mai ajunge, insa in copilarie ne-am petrecut cateva vacante in Sighisoara.Prin cartierele cu blocuri n-am fost niciodata, doar in orasul vechi si langa Tarnava.

 4. da este un loc minunat cu oameni f. .f ok

  pacat ca nu poti popsii mai mult de ,,,1 ,,,, zi ptr. ca alesii orasului nu pun umarul la acest lucru

  oricum e de vizitat

 1. Pingback: Lacurile din Plitvice,Croaţia « my heart to your heart

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: