O natiune lipsita de artă şi artişti nu poate avea o existenţă.

Anthony van Dyck - Portrait of Marie-Louise Tassis

Pe asta o stiati?”O natiune lipsita de artă şi artişti nu poate avea o existenţă.”(Kemal Ataturk).Din fericire,avem si noi artisti si datorita lor existam.Mai ales datorita artistilor cunoscuti in alte parti,dupa ce noi i-am cam alungat si nu i-am bagat in seama decat dupa ce au trecut la cele vesnice.

Anthony van Dyck - Rinaldo and Armida

„Daca pictura este o nebunie, ea este o dulce nebunie, pe care oamenii ar trebui nu numai sa o ierte, dar chiar s-o caute. Imi privesc chipul si îmi cantaresc sanatatea. Amandoua poarta semnele grijilor, ale ambitiilor si remuscarilor care contorsioneaza fizionomia fiecaruia din noi. Iata de ce ar trebui sa iubim arta. Ea procura acelora care vor sa-si echilibreze viata, calmul, implinirea morala si chiar sanatatea.” (Jean-Baptiste Camille Corot).

Anthony van Dyck - Self portrait

Astazi am vizitat galeria cu picturile lui Anthonis van Dyck , pictor flamand care a plecat dincolo intro zi de 9 decembrie 1641.

Nu numai ca am vizitat-o,dar am adus-o aici,sper sa va faca placere si precis veti avea o zi mai senina,macar in suflet.

Posted on decembrie 9, 2008, in calendarul zilei, cultura, imagini and tagged , . Bookmark the permalink. 6 comentarii.

 1. Ca intotdeauna,ca sa poata trai decent,artistii trebuie sa lucreze si comenzi pentru cei cu bani.Vorba aia:clientul nostru,stapanul nostru!

 2. Da, e un stil care era la moda pe vremea aia si care se vindea bine, de aia au pictat multi ca si Ruben. Si pe vremea aia erau multi care pictau in primul rand pentru „pita”, nu din pasiune.

 3. Cred ca toate picturile din acea perioada seamana intre ele.Am citit putin ce scrie in Wikipedia,dar acum nu pot eu sa retin asa multe despre tot ce citesc si vad.
  Dintre lucrarile lui imi place prima pe care am pus-o la inceputul articolului.Am vazut ca a pictat mai mult portrete si cred ca asta e important pentru ca aflam mai multe despre moda vremii. 🙂

 4. Si n-am pus chiar toate lucrarile pe care le-am adunat in vizita mea!
  Erau foarte multe portrete si le-am lasat deoparte.
  Mai sunt pe aici galerii de pictura si una de sculptura si vor mai fi. 🙂
  Marturisesc ca despre multi habar n-aveam,sper sa retin ceva dupa aceste vizite virtuale.

 5. Gabi draga, uite prima pictura din post, cea cu domnisoara nu o stiam, dar mi-a luminat ziua. Van Dyck se aseamana ca stil cu Ruben. Nu ca nu imi place Ruben sau stilul lui, dar parca toate muzeele sunt ale lui. A pictat individul, nu stiu daca atat el, cat armata de invatacei care o avea in spate… Merci! 🙂

 6. Galeria ta e un muzeu in toata regula :). Am descoperit aici si citeva tablouri pe care nu le stiam.

  Mai astept sa faci invitatii prin galerii virtuale …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: