Casele viitorului:pesterile si grotele

In timpul calatoriilor mele (virtuale,bineinteles),am vizitat si cateva pesteri printre care si pestera de la Lascaux,Franta.

Ma intereseaza pesterile si grotele de ceva vreme pentru ca s-ar putea ca acestea sa fie locuintele viitorului.E si normal,nu numai pentru ca acum e criza economica mondiala care ne afecteaza si pe noi,dar problema locuintelor pentru tineri este destul de veche in Romania.Nici inainte nu-si puteau cumpara locuinte decat cei cu salariile mari,acum nici atat.

De aceea cred ca pesterile si grotele,chiar si unele scorburi ar putea fi adapostul potrivit.Sa ne imaginam ca locuim acolo cu vcinii de la bloc,cu rudele,colegii de servici,vecinii din cartier si din alte cartiere chiar.Fiecare cu patratica lui si cu sarcinile lui,exact ca in paleolitic .În anumite zone (regiuni izolate) de pe glob: Brazilia, Africa Centrală, Indonezia, Noua Zeelandă şi în alte zone locuiesc populaţii care încă trăiesc ca omul preistoric. Ei folosesc unelte din piatră cioplită şi nu cunosc agricultura şi meşteşugurile.

Omul din paleolitic locuia în grote sau în peşteri. Se hrănea cu fructe, cu rădăcini, cu peşte sau cu animale pe care le vâna prin hăituire. Ocupaţiile lui erau vânatul, pescuitul şi culesul. Oamenii erau organizaţi în cete şi hoarde. Ginta s-a format prin uniunea a două sau mai multe cete. Primul tip de gintă este ginta matriliniară (maternă). La început, oamenii au trăit la fel ca animalele, în grupuri formate pe baza legăturilor din părinţi în urmaşi şi care funcţionau pe temeiul unor nevoi fundamentale: hrană, apă, apărarea de pericole.

Teama si oroare in minele abandonate din Siberia (Un articol de-al mei mai vechi cu pesteri).

Posted on noiembrie 28, 2008, in diverse, imagini, povesti, Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink. 4 comentarii.

  1. Tim, asa e la romani si slabe sperante sa fie altfel.Nu stiu cati dintre tineri isi permit cumpararea unei locuinte sau cati si-au cumparat cu vestitul program Prima casa.
    Cred ca pana la urma vom fi obligati din lipsa banilor sa renuntam ;a electricitate si incalzire,locuintele noastre 9in caz ca avem) devenind niste pesteri reci pline de igrasie. 😦

  2. g1b2i3 bine zici,romanii ar creste imediat pretul scorburilor astea si…nu ne-am mai permite nici dastea,nici case,nimic….probabil ca vom trai ca in preistoric,daca tot asa o tinem…doar asta ne mai putem permite,nu?!

  3. Claudia,cred ca romanii ar face astfel de afaceri,dar tot aia cu banu` sa puna mana pe pesteri si scorburi? 🙂

    Nu stiu de ce,dar cred ca va veni o zi cand oamenii vor trai ca in perioada preistorica.Si ideea asta nu o am de cand cu criza,ci de mai demult.

  4. e,uite o idee buna de ,,afaceri”.nu mai cumperi terenuri ,bagi banii in cateva scorburi d-astea si la momentul potrivit le vinzi la suprapret :)eventual mai faci ceva investitii in ele,le faiantazi,gresiezi,bagi cate o microcentrale,termopane si gata,te-ai aranjat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: