La multi ani,Teodora Ungureanu!

Update:Cristian are nevoie de ajutor.Ieri a fost ziua Nadiei Comaneci,i-am urat La multi ani!MikeyY mi-a amintit ca azi e ziua colegei Nadiei,Teodora Ungureanu (recunosc ca n-am stiut).Inca nu e tarziu sa-i urez si ei La multi ani,multa sanatate,fericire alaturi de sotul si fetita ei.Cateva date biografice ale Teodorei Ungureanu.
teodora-ungureanu
Teodora s-a nascut in 13 noiembrie 1960 la Reşiţa, judeţul Caraş-Severin este o gimnastă româncă medaliată la Jocurile Olimpice de vară din 1976 (Montreal, Canada).

Teodora a început gimnastica la Clubul Şcolar Reşiţa. În 1971 se înscrie la şcoala de gimnastică de la Oneşti, condusă de Béla Károlyi şi soţia sa, Marta Károlyi. La primele Campionate Naţionale la care a participat, în 1971, s-a clasat pe primul loc în concursul de la individual compus la categoria copii.

Deşi a fost o gimnastă cu multe calităţi, reuşind să câştige medalii la Cupa Mondială şi concursuri internaţionale, performanţele sale au fost adesea umbrite de cele ale celebrei colege de echipă, Nadia Comăneci, clasîndu-se pe locul al doilea, după Nadia, la mai multe ediţii ale Campionatelor Naţionale.
După retragerea din activitatea competiţională, se înscrie la Institutul de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti. În 1980 se căsătoreşte cu gimnastul român Sorin Cepoi şi împreună au o fiică, Adriana. Teodora şi soţul său lucrează o perioadă în cadrul trupei de circ Cornea, după care se mută în Franţa unde antrenează timp de opt ani, iar din 1993 se stabilesc în SUA.

În prezent Teodora şi soţul său conduc clubul de gimnastică “Dynamic Gymnastics”, statul New York, SUA. Totodată, Teodora arbitrează şi diverse concursuri de gimnastică.
ungureauÎn 2001, este inclusă în International Gymnastics Hall of Fame.
12whiteroses

Posted on noiembrie 13, 2008, in aniversari, evenimente, video and tagged , , . Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. Daca nu-mi spuneai nu i-as fi urat La multi ani.E frumos sa ne amintim de oamenii datorita carora s-a auzit despre Romania.Maine,mai exact azi,14 noiembrie e ziua Gabrielei Szabo.Vreau sa-i urez si ei la multi ani si sa-i daruiesc un buchet de flori.

  2. La multi ani si din partea mea!!!!!
    Intr-adevar, Teodora este una dintre cele 5 gimnaste Romania incluse in International Gymnastics Hall of Fame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: