Regelui Mihai I al României,La multi ani!

In 25 octombrie 1921, la  Sinaia, a-a nascut Regele Mihai I al României, print de Hohenzollern, fiul Regelui Carol al II-lea.

Iata cum anunta regele Ferdinand venirea pe lume a lui Mihai: ” Ferdinand I prin gratia lui Dumnezeu si vointa Nationala Rege al Romaniei. La toti de fata si viitori sanatate!
Astazi Pronia Cereasca a harazit Dinastiei un nou vlastar.
Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Elena a Romaniei a dat nastere unui fiu, care a primit numele de Mihai.
Sunt incredintat ca intreg poporul roman, care atat in clipele de bucurie ca si in cele de griji a fost intotdeauna sprijinul Tronului si Dinastiei, va sarbatori cu insufletire fericitul eveniment impreuna cu Mine si Familia Mea.
Dragostei poporului Meu prea iubit incredintez pe principele nou nascut.
Dat la Palatul Regal in ziua de 25 octombrie 1921, No 4266″
[„Universul”, vineri, 28 octombrie 1921].

Mihai I a fost suveran al României între 20 iulie 1927 – 8 iunie 1930, precum si între 6 septembrie 1940 – 30 decembrie 1947. Strã-strãnepot al Reginei Victoria a Marii Britanii si vãr de gradul trei al Reginei Elisabeta a II-a, Mihai e una dintre ultimele figuri publice ale celui De-al Doilea Rãzboi Mondial în viatã. Dupã colaborarea României cu Germania în Al Doilea Rãzboi Mondial si dupã ce fortele sovietice au intrat în România, Regele Mihai a organizat arestarea lui Antonescu în 23 august 1944. S-a opus guvernelor pro-sovietice în perioada anilor 1945-1946. A fost obligat sã abdice în 30 decembrie 1947 si s-a exilat în Versoix (Elvetia), iar revenirea nu i s-a permis pânã în 1997.
Mihai a avut dintotdeauna o reputaţie de taciturn. I-a spus odată bunicii sale „Am învăţat să nu spun ce simt şi să le zâmbesc celor pe care-i urăsc cel mai mult”.

Asa taciturn cum a fost s-a indragostit de printesa  Ana de Bourbon-Parma,cunoscută şi sub numele de regina Ana a României,cu care s-a casatorit in iunie 1948 din iubire,iubire care dainuie si acum dupa atatia ani. „Consider ca sunt foarte norocoasa! Fiind alaturi de omul iubit, simt ca trebuie sa fac mai mult pentru el si pentru visele lui. Dumnezeu mi-a dat omul vietii mele, aici nu incape nici un dubiu! Viata a fost generoasa cu mine, mi-a dat enorm de mult. Lumea aceasta in care traiesc nu imi e datoare cu nimic. Dar nici eu ei!…”

Regele Mihai este pasionat de automobile, în special de jeepuri militare.Mihai e pasionat şi de avioane, lucrând ca pilot de curse comerciale în exil. Mihai este interesat şi de genealogia regală şi aristocratică, oferindu-şi în 1998 patronajul onorific împreună cu regele Juan Carlos I al Spaniei, republicării celebrului Almanah de la Gotha.

La 10 mai 2007, regele Mihai a primit premiul Hanno R. Ellenbogen, o distincţie acordată anual de Prague Society unei persoane publice care a contribuit la înţelegerea şi cooperarea internaţională. Laureaţii anteriori ai premiului sunt Vaclav Havel, fost preşedinte al Cehoslovaciei (1990-1992) şi Republicii Cehe (1992-2003), Lordul Robertson, fost secretar general al NATO (1999-2004), Madeleine Albright, fost secretar de stat al SUA (1997-2001), maestrul Vladimir Ashkenazy şi regizorul Miloš Forman. Din 8 aprilie 2008, regele Mihai e membru de onoare al Academiei Române.

Tot astazi,25 octombrie se sarbatoreste Ziua Armatei Române.

Posted on octombrie 25, 2008, in calendarul zilei, evenimente, imagini, istorie, personalitati, Romania and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 13 comentarii.

 1. La multi ani de ziua numelui!
  Si multa sanatate!

 2. La multi ani majestate ! Am avut onoarea sa va string mana ,sa sarbatoresc sfiintele paste alaturi de majestatea voastra ,am simtit istoria .

 3. Multumesc pentru comentariu.Cred ca trebuie sa ne amintim si sa-l respectam pe rege,familia regala pentru tot ce au lasat in urma lor in cultura,civilizatia noastra.

 4. Regele Mihai I de Romania a fost si ramane un vajnic romantic,un vajnic cavaler regal
  care si_a sacrificat viata atat in exil cat si pe teritoriul Romaniei pentru a readuce tara
  mama la ceea ce a fost in trecut,al_17_lea granar al Europei.Daca Regina Maria a fost un personaj legendar al Regalitatii romane,Regina Mama a tuturor romanilor,o combinatie armonioasa intre o femeie si artista romantica care si_a trait viata din plin si a lasat in urma sa adevarate vestigii de cultura care noua romanilor ne sunt necunoscute,un personaj desprins parca din renumitele bestserlluri ale danielei Steele,iata ca acum avem in umbra noastra 4 trandafiri regali albi de o inestimabila puritate,pe care nu_i cultivam in gradina sufletului,nu stim sa le aprerciem puritatea sufleteasca,sa ni_i propiem, sa ni_i facem prieteni pentru a construi o altfel de tara.Si acesti minunati trandafiri regali sunt chintesenta spiritului latin,cei mai mari pacificatori de pe mapamond si poate versnici trubaduri ai dragostei si ai pasiuniii latine.

 5. Plăcile tale dacice din aur aur masiv este egal cu dezinformarea fabricată în „laboratoarele comuniste” cum că MS Regele Mihai I a plecat din ţară cu o garnitură de tren, compusă din şase vagoane, pline cu lingouri din aur, fraiere!…
  În fond, poate, nici nu eşti un fraier ci vrei să ne fraiereşti pe Noi! Probabil, oricândva, ai făcut şi tu parte din ” laboratorul comunist de propagabdă”… Mai mult ca sigur! Dar nu ne mai poţi fraieri, fraiere!!!

 6. Plăcile tale dacice din aur aur masiv este egal cu dezinformarea fabricată în „laboratoarele comuniste” cum că MS Regele Mihai I a plecat din ţară cu o garnitură de tren, compusă din şase vagoane, pline cu lingouri din aur, fraiere!…

 7. Sper sa primiti un raspuns.

 8. Monday, March 16, 2009 2:50 PM
  From:
  „jupan voda”
  Add sender to Contacts
  To:
  info@principesa.ro
  In atentia
  Principesei Margareta,
  Io Aurel Ionescu, am avut o discutie scurta cu sotul dv astazi, imediat dupa lansarea cartii la Muzeul de Istorie.. L-am intrebat pe dl Duda de ce socrul dinsului, si tatal dv a dat ordinul de predare a placilor de aur cu scriere veche, Arhiva Regilor Daciei, tainuita la Curtea de Arges, unui comisar sovietic ,in septembrie 1944.
  Dl Duda mi-a raspuns initial ca am deja raspunsul , refuzind in continuare un dialog si dind raspunsuri arogante, cum ca nu ar exista procesul verbal, fara sa nege faptul ca placile au fost predate sovieticilor. Mi-a cerut chiar procesul verbal si i-am raspuns ca il are dl Romalo.
  Precizez ca bunicul a fost convocat in mod special la predarea placilor din aur, moment la care a fost semnat si un proces verbal. Ordinul de predare a fost dat de exregele Mihai I, care a fost de acord si cu trimiterea in prizonierat in URSS a armatei a IV-a a Romaniei.
  Placile din aur cu consemnari din vremea Regatelor Daciei au fost tainuite la Curtea de Arges , din ordinul lui Carol I care si le-a insusit, in loc sa le redea mostenitorilor de drept, ROMANII, de fapt daci. A dat ordin sa fie maziliti si mitropoliti pentru opozitia lor . Ba mai lansat zvonuri, mentinute si in prezent de catre cei de la Institutul de arheologie, ca placile ar fi falsuri facute de Hasdeu si Densusanu.
  Bunicul , care s-a aflat printre participantii convocati la predarea placilor intre care erau prefectul de Arges, politisti, calugari, militari, fara cunostinte legate de provenienta placilor , dar remarcind ca pe ele erau « scrieri vechi » a fost de fata si la incheierea procesului verbal, incheiat cu acest prilej
  Placile din aur NU AU FOST TOPITE , asa cum sustin monarhistii si cercuri ale puterii in subordinea unor interese straine , dar au fost predate sovieticilkor ca o transe a finantarii revolutiei masono – bolsevice, pe care Carol I nu a trimis-o. Mihai I a predat placile de frica sa nu-si piarda tronul si a fost recompensat cu Ordinul Pobeda.
  Stim ca ofiteri superiori din MAPN, care au dat gradul de colonel dlui Duda si care asteapta rade superioare cit si recompense deosebite, blocheaza circuitul informatiilor si demersurile de recuperare din Rusia a placilor de aur , Arhiva Dacica
  Copiile in plumb s-au aflat la Peles pina dupa inventarul din 1948, cind au fost trimise la Institutul de arheologie.
  Exregele Mihai, stie ca la Peles au fost pastrate copiile in plumb ale unora dintre placi, aceste a fiind trimise la Muzeul de Arheologie dupa inventarul din 1948. El stie foarte bine istoria placilor si unde mai sint ascunse o parte din ele. Si noi mai stim cite ceva , dar nu e momentul sa insistam.
  Daca ar avea demnitate si ar simti romaneste, exregele Mihai, ar vorbi deschis despre acele placi de aur predate sovieticilor, pentru a inlesni recuperarea lor in patrimoniul national al dacilor Insusirea placilor de catre Carol I a fost nu numai abuziva.
  Arhivele Regilor Daci, pe placi de aur , se afla actualmente in Rusia, datorita faptului ca Mihai , pentru a-si pastra tronul , le-a predat sovieticilor . Pentru asta a si fost decorat cu ordinul Pobeda.
  Am cercetat dosarul de supraveghere(urmarire ) a lui Mihai de catre SSI, care aminteste detaliat cu privire la desfasurarea evenimentelor .
  Rugati pe exrege sa cugete la lamurirea acestei problematici si daca numai o parte din placi au fost predatesa precizeze unde sint celelalte depozite.
  Poate vrea sa dea dovada ca este bun roman.

 9. Va inteleg foarte bine supararea,cred ca povestea noastra e asemanatoare,de fapt e povestea a milioane de romani.
  SPer si eu sa fie mai bine,macar pentru copiii si nepotii nostri.Nu stiu daca Maiestatea Sa,Regele Mihai ar putea sa ne ajute prea mult.E cam tarziu,iar noi suntem asa de obositi si dezamagiti si nici un lider puternic nu avem care sa ne faca sa ne trezim din hibernare.
  E asa de frig…

 10. Pentru Majestatea Sa Regele Mihai I cu ocazia zilei de nastere 25 octombrie urez:

  „La multi ani”
  cu sanatate
  si
  cu revenirea cat mai repede
  pe Tronul Romaniei !

  Romania republicana este sufocata de:
  – mari nedreptati,
  – mari lipsuri,
  – mari greutati,
  – marea saracie,
  – mari abuzuri,
  – mari ilegalitati,
  – uriase evaziuni fiscale,
  – uriase hotii,
  – uriase excrocherii,
  – vasalitatea fata de Noul Stapan si Invadator al Romaniei
  CIA inlocuit Vechiul Stapan si Invadator al Romaniei – KGB,
  – Noua Politie Politica
  ce a continuat Securitatea,
  – Marea Coruptie,
  – Mafia PSD
  ce a continuat nomenclatura P.C.R.,
  etccccccc.

  Traiasca Regele Mihai I !

  Cu toata consideratia si speranta,
  EXP.: somer [din cauza …] Ioan Todiroae (Satul Timisesti, Judetul Neamt)

 11. Va invitam pe discoverdacia.wordpress.com sa cititi si alte informatii interesante care au legatura cu familia regala. Raspunsuri la intrebari ar fi, de asemenea, foarte binevenite.

 1. Pingback: Va invit la vals! « my heart to your heart

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: