Povestea unui fag fermecat

Din motive de toate felurile;fizice,psihice,chimice,tehnice,stiintifico-fantastice etc. nu m-am dus la spectacolul de la castel,asa ca m-am asezat in fata calculatorului sa raspund unui e-mail.Astfel am ajuns si aici,in taramul de povesti si magie.

Si cum ma plimbam pe aici mi-am amintit de o poveste citita de mine mai demult,de fapt e un reportaj din ziarul Adevarul.E povestea unui copac batran caruia i se spune „fagul imparatului”,o poveste frumoasa si adevarata.

„A fost odată ca niciodată un copac fermecat. La rădăcina lui izvora un fir de apă care se strângea în scorbura mare cât roata carului. Frunzele pomului nu cădeau nicicând, iar micul lac din măruntaiele arborelui nu îngheţa iarna.

Oamenii din apropiere veneau mereu şi luau apă, despre care credeau că e vindecătoare, aşa că îşi dădeau cu ea pe piele, să le treacă tot felul de bube, iar tratamentul dădea roade, după spusa muritorilor de rând. Să ştiţi că asta nu e o poveste. Pomul fermecat există. E chiar aici, în România, în Munţii Apuseni.

De copacul fermecat am auzit peste tot în Apuseni. Nu e om să nu-l cunoască. Deşi i se spune „fagul împăratului”, nimeni nu ştie precis de unde vine denumirea asta. Aşa i-a rămas numele, aşa i-au spus oamenii, din generaţie în generaţie…”

Va place povestea si vreti sa stiti mai multe?Link articol.

Posted on octombrie 19, 2008, in imagini, povesti, Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: