Dacă înnobilezi şi-ţi împodobeşti sufletul, frumuseţea ta de om se va putea deschide spre infinit…

Stiati ca azi e „Ziua mondialã a sãnãtãtii mentale„?(instituitã, în anul 1992, de Federatia Mondialã pentru Sãnãtate Mentalã, în vederea atragerii atentiei asupra amplorii deosebite a bolilor psihice).

Cred ca n-are rost sa amintesc ca s-au inmultit cazurile de oameni cu probleme psihice,ingrijorator e ca s-au inmultit cazurile de copii care sufera de depresie.De fapt,asta inseamna ca sufletul nostru e bolnav si trebuie sa-l vindecam.

Un exemplu de suflet mare si frumos( desi trupul a fost asa de mic) e Maica Tereza care spunea că „viaţa e marele dar făcut nouă de Dumnezeu, că nu suntem proprietarii vieţii, ci doar administratorii ei,că suntem datori să ne îngrijim de sănătate, luptând împotriva bolii şi a degradării fizice când e vorba de viaţa noastră sau a altora, că nu există deşeuri umane, că nu există viaţă fără valoare ca să poţi spune: nu are rost să mă îngrijesc de o viaţă care nu valorează nimic.  Maica Tereza şi-a început activitatea sa caritativă punând mâna pe un vechi templu indian pe care l-a transformat în „obitoriu”, adică loc unde se moare. Încăpeau în el 60.000 de muribunzi culeşi de pe stradă care mureau cu demnitate, după ce primeau ultimele îngrijiri.

Ştiind că în multe cazuri copiii abandonaţi sunt aruncaţi la grămada de gunoaie, într-o zi, Maica Tereza merge la locul unde se depozitau gunoaiele oraşului şi începe să caute ceva împreună cu câinii vagabonzi şi şobolanii care căutau de mâncare. Scormoneşte printre mizeriile acelea respingătoare şi cu mâinile sale noduroase, la un moment dat, scoate afară trupuşorul unui copil abia venit pe lume. Îl scutură de murdărie, îi face masaj, îi face respiraţie gură la gură. Operatorii televiziunii care o urmăreau neobservaţi se apropie şi îi spun: „E mai bine să-l laşi să moară”. „Nu, căci e viu şi ce e viu e aproapele nostru”, răspunde Tereza. Îl strânge în braţe şi îl duce acasă.

Altădată, pe o grămadă de resturi menajere găseşte o femeie pe jumătate moartă, având corpul ros de şobolani şi furnici. O ia în spate şi o duce la spital. Aici este respinsă: „Nu putem să-i facem nimic”. Tereza insistă. Femeia este internată şi salvată. Chiar fiul ei o aruncase la gunoi.

Sufletul nu are pret,dar sunt unii care si-l vand pentru ca trupul lor sa traiasca pe gramezi de aur rece.

Cât valorează trupul omului? Nimic sau aproape nimic. Savantul C. Maye din Rochester a calculat şi a dovedit ştiinţific acest lucru. Trupul uman conţine: grăsime, atât cât s-ar putea face din ea şapte săpunuri; fier, suficient să se facă din el un cui de mărime mijlocie; zahăr, atât cât să poţi îndulci o ceaşcă de cafea; calciu, atât cât să poţi vărui un coteţ de găini; cu fosforul dintr-un corp uman s-ar putea face 2200 de beţe de chibrit; sulf, atât cât să ucizi puricii la un câine; puţin magneziu, puţin potasiu, şi asta e tot.Savantul calculează precis la ce preţ ajung substanţele din care este compus trupul uman: cinci euro.  Atâta valorează trupul nostru pe care îl idolatrizăm.

M. Quoist, Réussir spune :”Frumuseţea adevărată vine din interior, se naşte din spirit… Vrând-nevrând, ai chipul sufletului tău… Dacă vei cultiva în tine frumuseţea „animală” , ea va fi limitată şi trist vulnerabilă. Dacă înnobilezi şi-ţi împodobeşti sufletul, frumuseţea ta de om se va putea deschide spre infinit…

Posted on octombrie 10, 2008, in povesti, Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 4 comentarii.

 1. Cristian,cum stii tu sa ma flatezi! 🙂
  Iti multumesc pentru ca ti-a placut si ai inteles mesajul meu,combinatia dintre imagini si cuvinte.
  Si tu esti un baiat foarte sensibil care daruiesti iubire celor din jurul tau.
  Inca odata iti spun weekend placut si multa fericire! 🙂

 2. Nimic mai adevarat! Materialul postat de tine, este superb.O combinatie fascinanta intre imagine si cuvinte. Sufletul transformat, renascut din propria cenusa, este precum o nestemata care straluceste.O inima deschisa, va stralucii.Ea va atrage ca un magnet alte suflete.Fiecare suntem raspunzatori de faptele noastre. Gandurile benefice de pace si iubire innobileaza sufletul.Felicitari pentru materialul postat…Nota 10! Week-end minunat sufletel!:)

 3. Laura,fizicul meu nu ma mai intereseaza demult.Mi-a fost cam greu sa ma plac asa cum sunt,dar asta a fost cam demult.
  Ai mei ma iubesc asa cum sunt,iar pisicile noastre ma iubesc si mai mult. 🙂
  (e si normal,ca eu sunt cu ele cel mai mult,le hranesc,le ingrijesc,ma joc cu ele).
  Poate unii ar spune ca cei care vorbesc despre frumusetea sufletului sunt niste frustrati sau invidiosi pe frumusetea fizica .
  Imi place si mie sa vad oameni frumosi si-i admir,mai ales pe cei care nu mai sunt tineri si arata ca la 20 de ani. 🙂
  Altii sufera pentru ca aspectul fizic ii face sa-si gaseasca greu perechea,desi nu e valabil intotdeauna.
  Textul de aici e gasit de mine intamplator,am scris si de la mine cateva fraze,dar fiind ziua sanatatii mentale,m-am gandit ca se potriveste cat de cat acest text.
  Te distrezi bine la sarbatoarea Valenciei/
  Am sa trec pe la tine sa vad ce poze si filmulete ai mai pus.
  Te pup si eu!

 4. Sti Gabi, si eu, ca toate femeile, ma plang ca aia nu-mi place la mine si ca aialalta as vrea sa fie in fel si chip… Trupul nu e niciodata perfect. In schimb am momente in care fac cate ceva ce imi place si ma inalta si atunci ma prin in ideea respectiva si imi place de mine. Si nu mai imi pasa de imperfectiunile fizice. Cred ca pana una alta conteaza cum ne vedem si percepem din interior spre exterior. Te pup!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: