Remember John Lennon

John Lennon s-a nascut in Liverpool, Anglia la 9 octombrie 1940. Atat ca si component al formatiei Beatles cat si ca artist solo, Lennon a devenit unul dintre cei mai influenti muzicieni din istoria muzicii rock.
De copil, Lennon a locuit impreuna cu matusa sa, dupa ce tatal sau a parasit familia. Lennon a urmat cursurile scolii Quarry Bank de unde deriva si denumirea primei sale formatii, The Quarrymen,fondata in 1955. In 1956, el il intalneste pe Paul McCartney, care intra in formatie, si cei doi au inceput sa scrie cantece impreuna. George Harrison li s-a alaturat in 1957, si cei trei au cantat impreuna sub diverse denumiri si alaturi de diversi membrii, pana in 1960, cand au adoptat denumirea de The Beatles.
Formatia canta in berariile nemtesti in 1961, si a debutat mai tarziu in acel an, la clubul Cavern din Liverpool, unde ei au prestat mai mult de 300 de reprezentatii, pe parcursul urmatorilor doi ani.
Tobosarul Ringo Starr li s-a alaturat in anul 1962. Grupul a lansat cateva hit-uri castigatoare in 1963,in topurile britanice, lansand valul urias al Beatles-manieicare a lovit SUA in 1964. In mai putin de zece ani, grupul a reinventat rock and roll-ul, acumuland de 20 de ori locul 1 in topurile Billboard de muzica pop, mai mult decat orice alt grup din istoria muzicii. Intre anii 1964 si 1970 melodiile lor au continuat sa fie in varful topurilor timp de 59 de saptamani.
Lennon a divortat de prima sa sotie, Cynthia Lennon, mama fiului sau Julian, si s-a casatorit cu artista Yoko Ono in 1969. Cu Ono,el a lansat albumul Two Virgins in 1968. El a devenit mult mai implicat in cauzele ce priveau politica liberala si in urmarirea de proiecte commune cu Ono si a decis sa paraseasca formatia Beatles. In 1970, McCartney a anuntat ca formatia s-a destramat.
Lennon si-a lansat primul sau album solo, Imagine, in 1971, si a atins pozitia 1 in topuri. In urmatorii 5 ani, el a lansat proiecte cu Ono precum si albumele sale ca artist solo,inclusiv nemuritorul Walls and Bridges, (1974). Tot in acelasi an, el a evoluat in public pentru ultima oara si si-a lansat ultimul sau album solo: Rock’n’ Roll in anul urmator.
In 1975, Lennon si Ono au avut un fiu, Sean, si in 1980, cuplul a lansat propriul lor album Double Fantasy care a urcat in varful top-urilor si care includea single-ul de pe locul 1 ’(Just Like) Staring Over’.
Pe data de 8 decembrie 1980, Lennon a fost ucis de un fan nebun in fata apartamentului sau din New York.

john lennon
john lennon

 

Give Peace a chance.

Sa ne imaginam.

Posted on octombrie 9, 2008, in remember and tagged , , . Bookmark the permalink. 4 comentarii.

  1. CELLA, era sa nu scriu despre el.Pe celalat blog am scris doar despre muzeul dedicat lui,dar n-am stiut ca azi s-a nascut.mi-a atras cineva atentia.In calendarul zilei nu scria decat despre muzeu.
    ma bucur ca iti place.Imagine e si melodia mea !As vrea sa fie in lumea asta ca-n Imagine.
    Oare se va putea?E prea multa durere,nedreptate,rautate,distrugere,vreau sa traim intro lume mai buna!
    N-am stiu ca Florian pittis n-a mai dat autografe de la asasinarea lui John Lennon.
    Si mie imi place de el cel mai mult dintre toti Beatlesii,iar pe Ono nu pot spune ca o simpatizez.Insa john a iubit-o foarte mult si amandoi au luptat pentru pace.
    Mai e si muzeul din Tokio ,mai e si Turnul Pacii-in amintirea lui John Lennon din parte ei.
    Cu placere,CELLA! 🙂
    Sa ma tragi de maneca ori de cate ori stii ca e vreo aniversare,comemorare sau alt eveniment important si eu uit sa postez pe blog. 🙂

  2. DA ! DA ! DA !
    aşteptam . la cotitură 😆 toată ziua am fost pe punctul să-ţi spun
    uite că n-ai uitat 😆

    nici pe EL nici melodia sufletului meu …
    pe Yoko am urît-o cu pasiune o viaţă 😆
    pe Beatlesii nu i-am agreat în mod deosebit … dar JHON , da …
    ştiai că de la asasinarea lui de către psihopatul ăla Moţu Pitiş nu a mai dat autografe ; chiar aşa zicea dacă-i cerea vreun fan
    MULŢUMESC GABI !!! 😆

  1. Pingback: O zi plina de evenimente « my heart to your heart

Lasă un comentariu