Comandante Che Guevara,simbolul revolutiei

Nu cred ca exista om care sa nu fi auzit de Comandante Che Guevara,simbolul revolutiei.Chiar daca nu stim prea multe despre biografia sa si de ce este considerat simbolul revolutiei,Che Guevara este Comandante pe care l-am vrea alaturi de noi sa salveze omenirea.Unii spun ca a fost un ucigas,dar milioanele de oameni din intreaga lume,oameni de diferite categorii sociale ii contrazic,chiar daca doar prin purtarea unui tricou avand imprimat chipul sau.

Dr. Ernesto Rafael Guevara (nascut in 14 iunie 1928 – executat in 9 octombrie 1967) mai cunoscut sub porecla sa de Che Guevara sau el Che a fost un revoluţionar de stânga, lider al regimului comunist cubanez şi insurgent sud-american.

S-a născut în Argentina, la 14 iunie 1928, în localitatea Rosario del Fe, ca cel mai mare dintre cei cinci copii ai unei familii prospere, având strămoşi basci, irlandezi şi spanioli. La vârsta de doi ani se îmbolnăveşte de astm bronşic.Mătuşa sa, de care era foarte apropiat şi care a crescut-o pe mama sa de la moartea prematură a părinţilor acesteia, era comunistă. Reformat din cauza bolii, se ambiţionează să ajungă doctor. În anul 1948 se înscrie la facultatea de medicină din Buenos Aires. În decembrie 1951 începe o călătorie prin America Latină. În ianuarie 1952 ajunge în Chile, unde descoperă mizeria în care trăiau minerii din nordul ţării. Ajunge în Peru, în Amazonia, în Columbia şi Venezuela. Revine acasă complet schimbat. Descoperise marile inegalităţi din America Latină, tragica viaţă a indienilor, aroganţa militarilor.

In Mexic, la 26 iunie 1955, îl întâlneşte pe Fidel Castro. În această perioadă e supranumit Che.După cucerirea puterii de catre Castro,la 9 ianuarie 1959, primeşte cetăţenia cubaneză, printr-o lege specială.

Pentru meritele sale, Castro îi dă lui Guevara gradul de el Comandante, cel mai înalt din cadrul gherilei, şi îi conferă, la 29 de ani, Steaua José Martí, pe care Guevara o va pune pe bereta sa neagră. Această imagine a revoluţionarului cu beretă şi stea va deveni celebră în lumea întreagă, datorită fotografului cubanez Alberto Korda, autorul acesteia.

Liderul revoluţionar lation-american a fost capturat acum 40 de ani, după ce eşuase în tentativa de a răspândi revoluţia comunistă în Bolivia.
A fost prins în junglă de unităţi ale armatei boliviene, care fuseseră instruite de agenţi CIA în tehnici de contra-informaţii.
Felix Rodriguez, cubanez de origine, a fost unul dintre aceşti agenţi CIA.El l-a interogat atunci pe Che Guevara şi în final a transmis soldaţilor bolivieni ordinul de a-l executa.

Interviu cu unul din agenţii CIA care l-au capturat pe Che Guevara

100 de poze cu Che Guevara

Posted on octombrie 8, 2008, in imagini, istorie, video and tagged , , . Bookmark the permalink. 4 comentarii.

  1. Nu cred ca se va naste un comandant ca Che Guevara.Chiar daca s-ar naste,ar fi starpit pe loc de lingusitorii,lasii ,iubitorii de banuti.
    Guvernul romaniei si majoritatea politicienilor nostri sunt cele mai josnice creaturi care exista,in special cateva specimene care-ar trebui sa se retraga definitiv din politica si sa-si vada de ticalosiile lor mai departe in liniste.Dupa mine,n-au decat sa se ocupe de furtisaguri,dar sa nu-i mai vad si aud!

  2. ehe….revolutia mondiala ce va urma din pricina foametei va fi mult mai trista in lipsa unui comandant asa cum a fost Che Guevara.Cum oare poate fi asasinat de acei calai un comandant ce cu truda si chiar varsari de sange a incercat egalitatea intre oameni?astazi,suntem 2 categorii:bogati si saraci.cei ce au si cei ce rabda?din ce motiv?lipseste un comandant care sa ia de la cei ce au si sa imparta Africii si tarilor sarace!!!!!!!!!!! Guvernului Romaniei: SA VA IA DRAKU DE MIZERABILI MONDIALI SI GASCA DE PUNGASI!!!!!!!!!!1

  3. Iti multumesc mult de tot ,Laura.La fel si tie!
    N-am auzit pana acum de aceasta zi a indragostitilor de pe meleagurile valenciene,dar am sa caut pe net si poate gasesc ceva.
    Mi-ar placea sa postez aici ceva frumos despre Iubire,Dragoste. 🙂

  4. Cum maine e Ziua Indragostitilor pe meleaguri valenciene, iti urez toata iubirea si fericirea din lume 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: