„Important să nu mai lăsăm să treacă timpul pe lângă noi.”Adrian Pintea.

„N-am sa va spun…”(Zaharia Stancu)

„Un pictor de tablouri tumultoase” (Eusebiu Camilar).

Adrian Virgil Pintea s-a nascut in 9 octombrie 1954 la  Beiuş si a parasit scena vietii pamantene in 8 iunie 2007, Bucureşti) .A fost un important actor român de teatru şi film si si-a iubit foarte mult sotia.

Cateva dintre gandurile omului Adrian Pintea intrun interviu apărut în Formula As,in iulie 2002.

„Important să nu mai lăsăm să treacă timpul pe lângă noi. Ideal ar fi să ne facem urgent rost de TEME ALE EXISTENTEI, în care să credem cu adevarat. Din păcăte, trăim într-o lume cu care nu ne putem identifică şi vizavi de care nu poţi să reacţionezi decât afişând o detaşare ironică. Asta atunci când nu-ţi explodeaza mintea de draci, de dezgust, de panica morală şi de panică a bunului-gust. Iar acestea sunt stări cu care ne confruntăm zilnic. Eu cred că la ora asta naţiunea romană doarme îngrijorator de profund, iar horcăitul acestui somn nu-mi suna deloc a bine. Stau uneori si mă-ntreb ce visează şi m-apucă spaima. Că ştiţi: sunt vise şi sunt coşmaruri. Optimişti fiind, am putea spune că naţiunea română nu mai are coşmaruri. Că de-abia am scăpat de cel mai aprig, respectiv toata perioada comunistă. Interesant ar fi de aflat dacă am scăpat realmente. Dar eu sper, cu toata fiinţa mea, că visurile romanilor sunt drepte şi limpezi, pentru că meritam, în sfârşit, o perioadă de înseninare a frunţii şi a conştiinţei, o ieşire din mizeria şi din cataclismul moral prin care am trecut. 50 de ani au fost de ajuns. Sunt sigur că şi bunul Dumnezeu e de acord cu termenul ăsta. Eu sunt foarte ataşat ideii soluţiilor personale. Dacă fiecare dintre noi va gasi câte o soluţie de bună calitate, până la urmă vom reuşi să ajungem în punctul în care ne vom spăla frumos pe faţă, ne vom strânge mâinile şi vom spune: “Gata cu prostiile! Hai să ne-apucăm de treabă!”. Şi din nou zic: trebuie să crezi în ceva. În iubire, în Dumnezeu, în dreptate, în armonie. În opinia mea, o naţiune care îşi abandonează idealurile doar de dragul economiei de piaţa, mai ales sălbatică şi comică aşa cum e la noi, face o alegere nefericită”.

„Sunt adeptul îmbătrânirii demne, frumoase, pe cât se poate mai plină de energie”. Adrian Pintea.

Si un articol frumos despre Adrian Pintea si sotia sa Lavinia,o poveste frumoasa de dragoste.

Adrian si Lavinia Pintea, dintotdeauna pentru totdeauna

Posted on octombrie 7, 2008, in povesti, Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink. 8 comentarii.

 1. Alex,iti multumesc pentru vizita si spun ca si tine:La multi ani in lumina,Adrian Pintea!

 2. azi e ziua lui!La multi ani in lumina adrian pintea!

 3. CELLA,te-am gasit in spam.Bine ca am vazut . 🙂
  N-am stiut ca esti din Beius,asa ca ma bucur ca ti-am facut o surpriza placuta cu acest post despre Adrian Pintea.
  Am cam gresit data,credeam ca e 9 octombrie,asta e cand nu mai mergi la servici-incurci datele.
  Multumesc pentru site (l-am gasit si eu si l-am pus la Adrian Pintea),am citit si despre marea iubire,am gasit si cateva poezii pe care le-am citit.Voi mai citi,desi nu sunt o mare cititoare,iar poezii am inceput sa citesc la batranete.
  Mi-a placut si cantecul,l-am adaugat la vodpod ,iti multumesc si eu.
  Astazi am vazut in calendarul zilei ca s-au nascut si Zaharia Stancu si Eusebiu Camilar.Am citit si cateva poezii de-ale lor,sincera sa fiu,n-am mai citit pana acum.Pe zi ce trece descopar ca toti au scris despre iubirile lor,despre tristetile si bucuriile lor.

 4. Radu,intradevar ,cei mai multi oameni se ocupa de partea materiala a vietii.Toti ne ocupam si de aceasta parte ca sa avem un trai cat de cat decent,dar ma bucur ca suntem destul de multi care ne ocupam si de suflet.
  Sunt sigura ca cei care trec pe-aici,pe la tine,pe la prietenii nostri simt mesajele pentru suflet.
  Voi trece pe la tine sa vad ce ai scris dupa ce termin aici de raspuns .

 5. http://www.adrianpintea.ro/
  MULŢUMESC GABI !!!
  în Beiuş , unde s-a născut ( şi eu ) a stat mult prea puţin şi a avut o tristă experienţă cum tristă a fost aproape toată copilăria lui …
  asta nu înseamnă că noi beiuşenii nu ne-am mîndrit şi nu am pomenit toate cîte le-a făcut în scurta,mult prea scurta,sa trecere prin lume
  de cîte ori văd cartea scrisă ( Pămîntul Americanului-proză şi versuri) şi singura pe care o am mă întristez ( că l-am pierdut … în tot ce ar fi avut de făcut ) şi sunt împăcată,într-un fel,că ne-au rămas multe amintiri minunate
  a plîns cînd a filmat asta … a mărturisit într-un interviu … avea o durere imensă … tatăl său

  citeşte-i , măcar , cîteva din poezii dacă poţi … este un everest de sensibilitate

 6. Foarte adevarat ce spune Adrian Pintea,un om care stie dc si cum trebui trait,ce este important in viata..credinta.In iubire,Dumnezeu,armonie orice.Majoritatea nu au credinta aici e buba.Oamenii nu se ocupa cu sufletul ci doar cu lucrurile materiale.Lumea intreaga este intr-un somn adanc,niste somnambuli.
  Cam tot asta spun si eu in postul meu de azi numai cu alte cuvinte .. substratul e acelasi
  O zi frumoasa

 1. Pingback: Kitaro – Endless Water « my heart to your heart

 2. Pingback: Doar cateva evenimente legate de 9 octombrie | muddle-head

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: